A legtöbb szavazatot kapott borász a cím nyertese, amelynek elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár. A Borászok borásza kitalálója úgy döntött, hogy 2009-től ezt az eseményt még szélesebb alapra emeli, intézményesíti, ezért létrehozta a Vinum Praemium Alapítványt. Az Alapítvány az alábbi címeket adományozza oda:
1. Borászok borásza:
Az a kiemelkedő bort készítő borász lehet, akit az alapítvány kuratóriuma jelöl a hazai bortermelés 50 legjobbja közé és egyszerű szavazással az 50 borász választja ki maguk közül a legjobbat.
2. Az év felfedezettje különdíj:
A kuratórium különdíjjal jutalmazza minden évben az általa jelölt 50 borász közül azt a borászt, aki az előző évekhez képest kiugró teljesítményével új felfedezettként jelenik meg.
3. Magyar Borért különdíj:
A díjat a kuratórium annak ítéli, aki megítélése szerint a legtöbbet tette a hazai szőlőfajtákért, az azokból készült borok minőségéért.
A Borászok borásza 2010-es jelöltjei:
Bacsó András Tokaj Oremus
Baráth Sándor Kreinbacher Birtok
Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis
Berecz Stephanie Tokaj Kikelet
Bock József Bock Pince
Bodó Judit Bott Pince
Bolyki János Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet
Bott Frigyes Bott Frigyes Pincészete
Bukolyi László Gróf Buttler Borászat
Bussay László Bussay Szőlő és Bortermelő
Demeter Zoltán Tokaji Pincészet
Domokos Attila Dobogó Pincészet
Dúzsi Tamás Dúzsi Tamás Pincéje
Fekete Béla Fekete Pince
ifj. Figula Mihály Figula Wines
Gere Attila Gere Attila Pincészete
Györgykovács Imre Györgykovács Kispincészet
Heimann Zoltán Heimann Családi Birtok
Homonna Attila Homonna Attila Pincészete
Horváth József Ráspi Borászat
Hwang, Anthony Királyudvar Szőlőbirtok
Ipacs Szabó István Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Jásdi István Jásdi Pince
Kaló Imre Kaló Imre Pincészete
Karner Gábor Karner Gábor Kézműves Borászat
Kiss Gábor Kiss Gábor Szőlőbirtoka és Pincészete
Konyári János Konyári Pincészet
Laposa József Laposa Pincészet
Latorczai László Sauska Pincészet
Légli Ottó Légli Szőlő- és Bortermelő Gazdaság
Liptai Zsolt Pannonhalmi Apátsági Pincészet
Losonci Bálint Losonci Pince
Dr. Lőrincz György St. Andrea
Luka Enikő Luka Pincészet
Malatinszky Csaba Malatinszky Kúria
Matolcsy Sára Etyeki Kúria
Maurer Oszkár Maurer Pincészet
Mészáros László Disznókő
Molnár Péter Patricius Borház
Németh Attila Gábor N.A.G. Kézműves Szőlőbirtok és Borászat
Szászi Endre Szászi Pince
Szepsy István Szepsy Birtok
Takács Lajos Hollóvár Pincészet
Takler Ferenc Takler Pince
Tamás Ervin Tamás Pince
Tarnóczi Zoltán Orsolya Pince
Tiffán Ede Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Vida Péter Vida Péter Pincészete
ifj. Weninger, Franz Weninger Pincészet
Zöldi-Kovács Árpád Béres Szőlőbirtok és Pincészet
A jelöltek április 1-ig adhatják le szavazatukat és április 23-án derül ki,
hogy 2010-ben ki lesz a Borászok Borásza.
Ki lesz a Borászok Borásza 2010-ben?
2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát. Ez emeli egészen más rangra az eseményt!
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején
Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon
Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben
Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO
A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?
Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán
Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál
A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait
A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka
Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát
Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Interjú
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”
Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.