Ki lesz a Borászok Borásza 2010-ben?

2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát. Ez emeli egészen más rangra az eseményt!

A legtöbb szavazatot kapott borász a cím nyertese, amelynek elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár. A Borászok borásza kitalálója úgy döntött, hogy 2009-től ezt az eseményt még szélesebb alapra emeli, intézményesíti, ezért létrehozta a Vinum Praemium Alapítványt. Az Alapítvány az alábbi címeket adományozza oda: 1. Borászok borásza: Az a kiemelkedő bort készítő borász lehet, akit az alapítvány kuratóriuma jelöl a hazai bortermelés 50 legjobbja közé és egyszerű szavazással az 50 borász választja ki maguk közül a legjobbat. 2. Az év felfedezettje különdíj: A kuratórium különdíjjal jutalmazza minden évben az általa jelölt 50 borász közül azt a borászt, aki az előző évekhez képest kiugró teljesítményével új felfedezettként jelenik meg. 3. Magyar Borért különdíj: A díjat a kuratórium annak ítéli, aki megítélése szerint a legtöbbet tette a hazai szőlőfajtákért, az azokból készült borok minőségéért. A Borászok borásza 2010-es jelöltjei: Bacsó András Tokaj Oremus Baráth Sándor Kreinbacher Birtok Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Berecz Stephanie Tokaj Kikelet Bock József Bock Pince Bodó Judit Bott Pince Bolyki János Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Bott Frigyes Bott Frigyes Pincészete Bukolyi László Gróf Buttler Borászat Bussay László Bussay Szőlő és Bortermelő Demeter Zoltán Tokaji Pincészet Domokos Attila Dobogó Pincészet Dúzsi Tamás Dúzsi Tamás Pincéje Fekete Béla Fekete Pince ifj. Figula Mihály Figula Wines Gere Attila Gere Attila Pincészete Györgykovács Imre Györgykovács Kispincészet Heimann Zoltán Heimann Családi Birtok Homonna Attila Homonna Attila Pincészete Horváth József Ráspi Borászat Hwang, Anthony Királyudvar Szőlőbirtok Ipacs Szabó István Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Jásdi István Jásdi Pince Kaló Imre Kaló Imre Pincészete Karner Gábor Karner Gábor Kézműves Borászat Kiss Gábor Kiss Gábor Szőlőbirtoka és Pincészete Konyári János Konyári Pincészet Laposa József Laposa Pincészet Latorczai László Sauska Pincészet Légli Ottó Légli Szőlő- és Bortermelő Gazdaság Liptai Zsolt Pannonhalmi Apátsági Pincészet Losonci Bálint Losonci Pince Dr. Lőrincz György St. Andrea Luka Enikő Luka Pincészet Malatinszky Csaba Malatinszky Kúria Matolcsy Sára Etyeki Kúria Maurer Oszkár Maurer Pincészet Mészáros László Disznókő Molnár Péter Patricius Borház Németh Attila Gábor N.A.G. Kézműves Szőlőbirtok és Borászat Szászi Endre Szászi Pince Szepsy István Szepsy Birtok Takács Lajos Hollóvár Pincészet Takler Ferenc Takler Pince Tamás Ervin Tamás Pince Tarnóczi Zoltán Orsolya Pince Tiffán Ede Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Vida Péter Vida Péter Pincészete ifj. Weninger, Franz Weninger Pincészet Zöldi-Kovács Árpád Béres Szőlőbirtok és Pincészet A jelöltek április 1-ig adhatják le szavazatukat és április 23-án derül ki, hogy 2010-ben ki lesz a Borászok Borásza.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.