Ki lesz a Borászok Borásza 2010-ben?

2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát. Ez emeli egészen más rangra az eseményt!

A legtöbb szavazatot kapott borász a cím nyertese, amelynek elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár. A Borászok borásza kitalálója úgy döntött, hogy 2009-től ezt az eseményt még szélesebb alapra emeli, intézményesíti, ezért létrehozta a Vinum Praemium Alapítványt. Az Alapítvány az alábbi címeket adományozza oda: 1. Borászok borásza: Az a kiemelkedő bort készítő borász lehet, akit az alapítvány kuratóriuma jelöl a hazai bortermelés 50 legjobbja közé és egyszerű szavazással az 50 borász választja ki maguk közül a legjobbat. 2. Az év felfedezettje különdíj: A kuratórium különdíjjal jutalmazza minden évben az általa jelölt 50 borász közül azt a borászt, aki az előző évekhez képest kiugró teljesítményével új felfedezettként jelenik meg. 3. Magyar Borért különdíj: A díjat a kuratórium annak ítéli, aki megítélése szerint a legtöbbet tette a hazai szőlőfajtákért, az azokból készült borok minőségéért. A Borászok borásza 2010-es jelöltjei: Bacsó András Tokaj Oremus Baráth Sándor Kreinbacher Birtok Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Berecz Stephanie Tokaj Kikelet Bock József Bock Pince Bodó Judit Bott Pince Bolyki János Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Bott Frigyes Bott Frigyes Pincészete Bukolyi László Gróf Buttler Borászat Bussay László Bussay Szőlő és Bortermelő Demeter Zoltán Tokaji Pincészet Domokos Attila Dobogó Pincészet Dúzsi Tamás Dúzsi Tamás Pincéje Fekete Béla Fekete Pince ifj. Figula Mihály Figula Wines Gere Attila Gere Attila Pincészete Györgykovács Imre Györgykovács Kispincészet Heimann Zoltán Heimann Családi Birtok Homonna Attila Homonna Attila Pincészete Horváth József Ráspi Borászat Hwang, Anthony Királyudvar Szőlőbirtok Ipacs Szabó István Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Jásdi István Jásdi Pince Kaló Imre Kaló Imre Pincészete Karner Gábor Karner Gábor Kézműves Borászat Kiss Gábor Kiss Gábor Szőlőbirtoka és Pincészete Konyári János Konyári Pincészet Laposa József Laposa Pincészet Latorczai László Sauska Pincészet Légli Ottó Légli Szőlő- és Bortermelő Gazdaság Liptai Zsolt Pannonhalmi Apátsági Pincészet Losonci Bálint Losonci Pince Dr. Lőrincz György St. Andrea Luka Enikő Luka Pincészet Malatinszky Csaba Malatinszky Kúria Matolcsy Sára Etyeki Kúria Maurer Oszkár Maurer Pincészet Mészáros László Disznókő Molnár Péter Patricius Borház Németh Attila Gábor N.A.G. Kézműves Szőlőbirtok és Borászat Szászi Endre Szászi Pince Szepsy István Szepsy Birtok Takács Lajos Hollóvár Pincészet Takler Ferenc Takler Pince Tamás Ervin Tamás Pince Tarnóczi Zoltán Orsolya Pince Tiffán Ede Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Vida Péter Vida Péter Pincészete ifj. Weninger, Franz Weninger Pincészet Zöldi-Kovács Árpád Béres Szőlőbirtok és Pincészet A jelöltek április 1-ig adhatják le szavazatukat és április 23-án derül ki, hogy 2010-ben ki lesz a Borászok Borásza.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.