Ki lesz a Borászok Borásza 2010-ben?

2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát. Ez emeli egészen más rangra az eseményt!

A legtöbb szavazatot kapott borász a cím nyertese, amelynek elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár. A Borászok borásza kitalálója úgy döntött, hogy 2009-től ezt az eseményt még szélesebb alapra emeli, intézményesíti, ezért létrehozta a Vinum Praemium Alapítványt. Az Alapítvány az alábbi címeket adományozza oda: 1. Borászok borásza: Az a kiemelkedő bort készítő borász lehet, akit az alapítvány kuratóriuma jelöl a hazai bortermelés 50 legjobbja közé és egyszerű szavazással az 50 borász választja ki maguk közül a legjobbat. 2. Az év felfedezettje különdíj: A kuratórium különdíjjal jutalmazza minden évben az általa jelölt 50 borász közül azt a borászt, aki az előző évekhez képest kiugró teljesítményével új felfedezettként jelenik meg. 3. Magyar Borért különdíj: A díjat a kuratórium annak ítéli, aki megítélése szerint a legtöbbet tette a hazai szőlőfajtákért, az azokból készült borok minőségéért. A Borászok borásza 2010-es jelöltjei: Bacsó András Tokaj Oremus Baráth Sándor Kreinbacher Birtok Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Berecz Stephanie Tokaj Kikelet Bock József Bock Pince Bodó Judit Bott Pince Bolyki János Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Bott Frigyes Bott Frigyes Pincészete Bukolyi László Gróf Buttler Borászat Bussay László Bussay Szőlő és Bortermelő Demeter Zoltán Tokaji Pincészet Domokos Attila Dobogó Pincészet Dúzsi Tamás Dúzsi Tamás Pincéje Fekete Béla Fekete Pince ifj. Figula Mihály Figula Wines Gere Attila Gere Attila Pincészete Györgykovács Imre Györgykovács Kispincészet Heimann Zoltán Heimann Családi Birtok Homonna Attila Homonna Attila Pincészete Horváth József Ráspi Borászat Hwang, Anthony Királyudvar Szőlőbirtok Ipacs Szabó István Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Jásdi István Jásdi Pince Kaló Imre Kaló Imre Pincészete Karner Gábor Karner Gábor Kézműves Borászat Kiss Gábor Kiss Gábor Szőlőbirtoka és Pincészete Konyári János Konyári Pincészet Laposa József Laposa Pincészet Latorczai László Sauska Pincészet Légli Ottó Légli Szőlő- és Bortermelő Gazdaság Liptai Zsolt Pannonhalmi Apátsági Pincészet Losonci Bálint Losonci Pince Dr. Lőrincz György St. Andrea Luka Enikő Luka Pincészet Malatinszky Csaba Malatinszky Kúria Matolcsy Sára Etyeki Kúria Maurer Oszkár Maurer Pincészet Mészáros László Disznókő Molnár Péter Patricius Borház Németh Attila Gábor N.A.G. Kézműves Szőlőbirtok és Borászat Szászi Endre Szászi Pince Szepsy István Szepsy Birtok Takács Lajos Hollóvár Pincészet Takler Ferenc Takler Pince Tamás Ervin Tamás Pince Tarnóczi Zoltán Orsolya Pince Tiffán Ede Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Vida Péter Vida Péter Pincészete ifj. Weninger, Franz Weninger Pincészet Zöldi-Kovács Árpád Béres Szőlőbirtok és Pincészet A jelöltek április 1-ig adhatják le szavazatukat és április 23-án derül ki, hogy 2010-ben ki lesz a Borászok Borásza.

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.