Kik győztek a SkillsHungary szakács- és pincérversenyen?

Április 18-19-én került megrendezésre a Hungexpo „G” pavilonjában a magyarországi Skills szakács- és pincérverseny döntője.

A kétnapos versenyen a 3-3 döntőbe jutott fiatal több körben mérhette össze tudását. A szakácsversenyzők finger food-okat, egy halból és egy bárányból készült főételt, kacsából meleg előételt és consommét készítettek, s a feladatsort egy tányérdesszert zárta.

A versenyzők munkáját nehezítette, hogy a fő nyersanyagokat nem ismerhették meg előre. Az ételeket egy háromtagú munka zsűri és egy öttagú kóstoló zsűri értékelte, akik nem tudhatták - a verseny tisztasága érdekében -, hogy melyik versenyző tányérját pontozzák.

A SkillsHungary szakácsverseny végeredménye:

1. Ramocsai Barbara (a képen fehér sapkában)

2. Jándi Lőrinc

3. Pereszlényi Alexandra

Az első két versenyző felkészítője Mészáros Marika a Gundel Szakiskola tanára volt. A következő hét hónapban Barbara és Lőrinc szakmai felkészítésben vesz részt, melynek irányítója Dr. Sándor Dénes; segítői: Nyíri Szása, Segal Viktor, Varga István, Ádám Csaba, Barka Áron, Volenter István és Szűcs Árpád.

A pincérversenyzők feladatai között menüsor összeállítás szerepelt egy kisorsolt témára, amihez alkalmi asztalt kellett teríteniük. A versenyzők emellett bor- és párlat felismerésben, italkeverésben, valamint gyümölcsfaragásban mérhették össze tudásukat. A versengést az élőmunka zárta le, melynek során a szakácsok által készített ételsort felszolgálták a meghívott vendégeknek, húst daraboltak a vendégek asztalánál, illetve flambíroztak. A kommunikáció mindvégig angol nyelven zajlott.

A rendezvény érdekessége volt, hogy versenyen kívül egy finn Euroskills versenyző is megmérettette magát. A feladatok végrehajtását és a megoldásokat öttagú zsűri értékelte.

A SkillsHungary pincér verseny végeredménye:

1. Török Bettina

2. Szántai Péter

3. Császár Attila

Az első versenyző felkészítője Szakács Ildikó, a Gundel Károly Szakképző Iskola tanára volt. A következő hét hónapban Bettina szakmai felkészítésben vesz részt, melynek irányítója Dr. Cservák György lesz. A 2016 decemberében Göteborgban megrendezésre kerülő EuroSkills versenyen Magyarországot Ramocsai Barbara (szakács) és Török Bettina (pincér) képviseli majd.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.