Kik győztek a SkillsHungary szakács- és pincérversenyen?

Április 18-19-én került megrendezésre a Hungexpo „G” pavilonjában a magyarországi Skills szakács- és pincérverseny döntője.

A kétnapos versenyen a 3-3 döntőbe jutott fiatal több körben mérhette össze tudását. A szakácsversenyzők finger food-okat, egy halból és egy bárányból készült főételt, kacsából meleg előételt és consommét készítettek, s a feladatsort egy tányérdesszert zárta.

A versenyzők munkáját nehezítette, hogy a fő nyersanyagokat nem ismerhették meg előre. Az ételeket egy háromtagú munka zsűri és egy öttagú kóstoló zsűri értékelte, akik nem tudhatták - a verseny tisztasága érdekében -, hogy melyik versenyző tányérját pontozzák.

A SkillsHungary szakácsverseny végeredménye:

1. Ramocsai Barbara (a képen fehér sapkában)

2. Jándi Lőrinc

3. Pereszlényi Alexandra

Az első két versenyző felkészítője Mészáros Marika a Gundel Szakiskola tanára volt. A következő hét hónapban Barbara és Lőrinc szakmai felkészítésben vesz részt, melynek irányítója Dr. Sándor Dénes; segítői: Nyíri Szása, Segal Viktor, Varga István, Ádám Csaba, Barka Áron, Volenter István és Szűcs Árpád.

A pincérversenyzők feladatai között menüsor összeállítás szerepelt egy kisorsolt témára, amihez alkalmi asztalt kellett teríteniük. A versenyzők emellett bor- és párlat felismerésben, italkeverésben, valamint gyümölcsfaragásban mérhették össze tudásukat. A versengést az élőmunka zárta le, melynek során a szakácsok által készített ételsort felszolgálták a meghívott vendégeknek, húst daraboltak a vendégek asztalánál, illetve flambíroztak. A kommunikáció mindvégig angol nyelven zajlott.

A rendezvény érdekessége volt, hogy versenyen kívül egy finn Euroskills versenyző is megmérettette magát. A feladatok végrehajtását és a megoldásokat öttagú zsűri értékelte.

A SkillsHungary pincér verseny végeredménye:

1. Török Bettina

2. Szántai Péter

3. Császár Attila

Az első versenyző felkészítője Szakács Ildikó, a Gundel Károly Szakképző Iskola tanára volt. A következő hét hónapban Bettina szakmai felkészítésben vesz részt, melynek irányítója Dr. Cservák György lesz. A 2016 decemberében Göteborgban megrendezésre kerülő EuroSkills versenyen Magyarországot Ramocsai Barbara (szakács) és Török Bettina (pincér) képviseli majd.

Forrás: Vendég&Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.