A Costes 2018-ban ünnepelte 10 éves fennállását, ezt szerették volna egy különleges étlappal megünnepelni. A kiinduló ötlet, a kártya alapú menüsor Palágyi Esztertől, az étterem Michelin-csillagos séfjétől származik. A bővíthető pakli lapjai kétrétegű, felületében finoman strukturált papírból készültek, melyek a kártyajátékoknak megfelelő grafikai elrendezéseket követik. A valódi kártyapapírt idéző lapok nagyobbak a sztenderdnél, de így is kényelmesen illeszkednek a tenyérbe. A kártyalapok frontján az adott fogás fő alkotóeleme szerepel, amit sematikus vonalrajzokkal, virtuóz egyszerűséggel jelenítenek meg. A hátoldalon magyar és angol nyelven olvasható egy rövid leírás a fogásról és annak meghatározó alapanyagáról.
A kártyák használatát az teszi igazán interaktívvá, hogy találunk köztük egy joker lapot, aminek üresen hagyott hátoldalán a séfnek üzenhetünk - írják a hivatalos közleményben. A menü a díj odaítélésével párhuzamosan épp megújul, ezért a Costesnek először csillagot szerző séf, Miguel Vieira visszatérésével új lapokkal bővül. A Ráday utcai étterem szeptember közepén, egy kéthetes felújítás után újranyitja kapuit, és onnantól már bárki kipróbálhatja a díjnyertes paklit.
Mi a Red Dot? A Red Dot olyan nemzetközi elismerés, melyet három fő tervezői területen ítélnek oda, ezek közül az egyik a Brands & Communication. Az 1954-ben alapított díjra ebben a kategóriában idén 8697-en pályáztak, ami a Red Dot alapítója és névadója dr. Peter Zec professzor szerint kivételes versenyhelyzetet és megmutatkozási lehetőséget kínál a szakma képviselőinek.
Forrás: Index