Idén, 2024. április 18-19-én először kerül megszervezésre a “GASTOUR - non-wood forest-based gastronomy and ecotourism” nemzetközi konferencia a Bükki Kör és a Green Destinations magyarországi, romániai és szlovákiai képviseletét ellátó Innotime Hungary Kft szervezésében, amelyre ezúton várják előadók jelentkezését.
A konferencia fókuszában annak a feltárása szerepel, hogy hogyan lehet az erdei alapanyagokat és az egyéb zéró kilométerről érkező alapanyagokat beemelni a gasztronómiába, hogyan lehet minderre gasztroturisztikai programokat építeni és hogyan épülhet fel ebből egy, a térséget márkázni tudó fenntartható, egyedi desztinációs turisztikai kínálat.
A Bükki Kör tagjai az elmúlt években maguk is egy különleges gasztroturisztikai programcsomagot dolgoztak ki, amelynek központjában az erdő ehető kincseinek a felfedezése, fókuszba állítása áll, s amely mára önálló desztinációs turisztikai márkává nőtte ki magát. A konferencia célja az elért eredmények bemutatásán kívül az együtt gondolkodás a gasztroturisztikai szakma hazai és külföldi meghatározó személyiségeivel arról, hogy az erdei alapanyagokra, valamint helyi termékekre építő gasztronómiának milyen turisztikai termékfejlesztési lehetőségei, irányai vannak, s hogyan tud mindez hozzájárulni a fenntartható turizmus fejlesztéséhez és az SDG-k eléréséhez.
A konferencia nyelve: magyar és angol (a plenáris üléseken szinkrontolmácsolást biztosítunk)
A konferencia szervezőbizottsága:
Bükki Kör:
-
Angyal Enikő - Globus Travel - LOVENORDHUNGARY DMC ügyvezető
-
Borda Krisztina - Hotel Palota szállodaigazgató
-
Varga Henrietta - Végállomás Wine and Bistro tulajdonos
A Green Destinations magyarországi képviselete részéről:
-
Nagy Júlia - Innotime Hungary Kft ügyvezető - desztinációmenedzsment szakértő
-
Adriányi Csenge - Innotime Hungary Kft fenntartható turisztikai szakértő
-
Kedves Csaba - Innotime Hungary Kft tulajdonos - ügyvezető - kulturális turisztikai szakértő
A következő témákban várják előadók jelentkezését:
-
Fenntarthatóság a gasztronómiában, fenntartható éttermek
-
Fenntartható rendezvényszervezés
-
Oktatás és promóció - avagy hogyan lehet a vendégek étkezési kultúráját formálni?
-
Gondolkodásmód váltás a vendéglátásban - ökológiai szemlélet, trendek
-
Együttműködés a fenntartható gasztronómiáért - gazdák, termelők
-
Vidék kontra Budapest a gasztronómiában (van különbség? mi a különbség? kell-e áthidalni a különbségeket?)
-
Sustainable tourism - sustainable gastronomy (angol nyelvű szekció)
-
Education and promotion - how to shape the dining culture of guests? (angol ynelvű szekció)
Jelentkezés: 1000 karakteres magyar és 1000 karakteres angol absztrakt megküldésével a következő linken keresztül. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.
https://forms.gle/