Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében

A szervezők meghívtak elismert szlovén, lengyel, szlovák és romániai, fenntartható turizmussal foglalkozó gyakorlati szakembereket és turisztikai szolgáltatókat is, hogy beszélgessenek egy, a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében - emellett hazai előadók jelentkezését is várják.

Idén, 2024. április 18-19-én először kerül megszervezésre a “GASTOUR - non-wood forest-based gastronomy and ecotourism” nemzetközi konferencia a Bükki Kör és a Green Destinations magyarországi, romániai és szlovákiai képviseletét ellátó Innotime Hungary Kft szervezésében, amelyre ezúton várják előadók jelentkezését. 

A konferencia fókuszában annak a feltárása szerepel, hogy hogyan lehet az erdei alapanyagokat és az egyéb zéró kilométerről érkező alapanyagokat beemelni a gasztronómiába, hogyan lehet minderre gasztroturisztikai programokat építeni és hogyan épülhet fel ebből egy, a térséget márkázni tudó fenntartható, egyedi desztinációs turisztikai kínálat. 

A konferencia helyszíne a Lillafüredi Palotaszálló / fotó: depositphotos.com
A konferencia helyszíne a Lillafüredi Palotaszálló / fotó: depositphotos.com

A Bükki Kör tagjai az elmúlt években maguk is egy különleges gasztroturisztikai programcsomagot dolgoztak ki, amelynek központjában az erdő ehető kincseinek a felfedezése, fókuszba állítása áll, s amely mára önálló desztinációs turisztikai márkává nőtte ki magát. A konferencia célja az elért eredmények bemutatásán kívül az együtt gondolkodás a gasztroturisztikai szakma hazai és külföldi meghatározó személyiségeivel arról, hogy az erdei alapanyagokra, valamint helyi termékekre építő gasztronómiának milyen turisztikai termékfejlesztési lehetőségei, irányai vannak, s hogyan tud mindez hozzájárulni a fenntartható turizmus fejlesztéséhez és az SDG-k eléréséhez. 

A konferencia nyelve: magyar és angol (a plenáris üléseken szinkrontolmácsolást biztosítunk)

A konferencia szervezőbizottsága: 

Bükki Kör: 

  • Angyal Enikő - Globus Travel - LOVENORDHUNGARY DMC ügyvezető

  • Borda Krisztina - Hotel Palota szállodaigazgató

  • Varga Henrietta - Végállomás Wine and Bistro tulajdonos

A Green Destinations magyarországi képviselete részéről: 

  • Nagy Júlia - Innotime Hungary Kft ügyvezető - desztinációmenedzsment szakértő

  • Adriányi Csenge - Innotime Hungary Kft fenntartható turisztikai szakértő

  • Kedves Csaba - Innotime Hungary Kft tulajdonos - ügyvezető - kulturális turisztikai szakértő

A következő témákban várják előadók jelentkezését: 

  • Fenntarthatóság a gasztronómiában, fenntartható éttermek

  • Fenntartható rendezvényszervezés 

  • Oktatás és promóció - avagy hogyan lehet a vendégek étkezési kultúráját formálni? 

  • Gondolkodásmód váltás a vendéglátásban - ökológiai szemlélet, trendek

  • Együttműködés a fenntartható gasztronómiáért - gazdák, termelők

  • Vidék kontra Budapest a gasztronómiában (van különbség? mi a különbség? kell-e áthidalni a különbségeket?) 

  • Sustainable tourism - sustainable gastronomy (angol nyelvű szekció)

  • Education and promotion - how to shape the dining culture of guests? (angol ynelvű szekció)

Jelentkezés: 1000 karakteres magyar és 1000 karakteres angol absztrakt megküldésével a következő linken keresztül. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.  

https://forms.gle/9xzBfgL6XvaLptgL9 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.