Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében

A szervezők meghívtak elismert szlovén, lengyel, szlovák és romániai, fenntartható turizmussal foglalkozó gyakorlati szakembereket és turisztikai szolgáltatókat is, hogy beszélgessenek egy, a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében - emellett hazai előadók jelentkezését is várják.

Idén, 2024. április 18-19-én először kerül megszervezésre a “GASTOUR - non-wood forest-based gastronomy and ecotourism” nemzetközi konferencia a Bükki Kör és a Green Destinations magyarországi, romániai és szlovákiai képviseletét ellátó Innotime Hungary Kft szervezésében, amelyre ezúton várják előadók jelentkezését. 

A konferencia fókuszában annak a feltárása szerepel, hogy hogyan lehet az erdei alapanyagokat és az egyéb zéró kilométerről érkező alapanyagokat beemelni a gasztronómiába, hogyan lehet minderre gasztroturisztikai programokat építeni és hogyan épülhet fel ebből egy, a térséget márkázni tudó fenntartható, egyedi desztinációs turisztikai kínálat. 

A konferencia helyszíne a Lillafüredi Palotaszálló / fotó: depositphotos.com
A konferencia helyszíne a Lillafüredi Palotaszálló / fotó: depositphotos.com

A Bükki Kör tagjai az elmúlt években maguk is egy különleges gasztroturisztikai programcsomagot dolgoztak ki, amelynek központjában az erdő ehető kincseinek a felfedezése, fókuszba állítása áll, s amely mára önálló desztinációs turisztikai márkává nőtte ki magát. A konferencia célja az elért eredmények bemutatásán kívül az együtt gondolkodás a gasztroturisztikai szakma hazai és külföldi meghatározó személyiségeivel arról, hogy az erdei alapanyagokra, valamint helyi termékekre építő gasztronómiának milyen turisztikai termékfejlesztési lehetőségei, irányai vannak, s hogyan tud mindez hozzájárulni a fenntartható turizmus fejlesztéséhez és az SDG-k eléréséhez. 

A konferencia nyelve: magyar és angol (a plenáris üléseken szinkrontolmácsolást biztosítunk)

A konferencia szervezőbizottsága: 

Bükki Kör: 

  • Angyal Enikő - Globus Travel - LOVENORDHUNGARY DMC ügyvezető

  • Borda Krisztina - Hotel Palota szállodaigazgató

  • Varga Henrietta - Végállomás Wine and Bistro tulajdonos

A Green Destinations magyarországi képviselete részéről: 

  • Nagy Júlia - Innotime Hungary Kft ügyvezető - desztinációmenedzsment szakértő

  • Adriányi Csenge - Innotime Hungary Kft fenntartható turisztikai szakértő

  • Kedves Csaba - Innotime Hungary Kft tulajdonos - ügyvezető - kulturális turisztikai szakértő

A következő témákban várják előadók jelentkezését: 

  • Fenntarthatóság a gasztronómiában, fenntartható éttermek

  • Fenntartható rendezvényszervezés 

  • Oktatás és promóció - avagy hogyan lehet a vendégek étkezési kultúráját formálni? 

  • Gondolkodásmód váltás a vendéglátásban - ökológiai szemlélet, trendek

  • Együttműködés a fenntartható gasztronómiáért - gazdák, termelők

  • Vidék kontra Budapest a gasztronómiában (van különbség? mi a különbség? kell-e áthidalni a különbségeket?) 

  • Sustainable tourism - sustainable gastronomy (angol nyelvű szekció)

  • Education and promotion - how to shape the dining culture of guests? (angol ynelvű szekció)

Jelentkezés: 1000 karakteres magyar és 1000 karakteres angol absztrakt megküldésével a következő linken keresztül. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.  

https://forms.gle/9xzBfgL6XvaLptgL9 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.