A konferencia utáni sajtótájékoztatón dr. Várnai Zsuzsanna, a Magyar Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Szakszervezet elnöke hangsúlyozta az egészséges étkezés fontosságát, amely csak úgy érhető el, ha a közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozások egy mindenki számára egyenlő versenyhelyzetbe kerülhetnének. Ennek eléréséhez egyforma, átlátható követelményeket kell teremteni a közbeszerzésben. Ebben segíthet az a kézikönyv, amely az egységes feltételeket hivatott biztosítani. Bevezetéséhez további kormányzati tárgyalásokra van még szükség. Román Péter, az Ágazati Párbeszéd Bizottság munkatársa kifejtette, hogy egyelőre szolgáltatói és befogadói oldalról is vannak még hiányosságok a közétkeztetés terén. A kézikönyv további célja, hogy egyfajta szemléletbeli változást is hozzon e téren Magyarországon: bűnbakok keresése helyett meg kell próbálni közös összefogással előrejutni. Dér Zsuzsanna országgyűlési képviselő elkötelezett híve a közösségi étkeztetés reformjának. Ennek érdekében több javaslattal is élt az illetékes helyeken, amelyek a szakbizottságok véleményezésére várnak. Az új kézikönyv egyfajta eszköz is lehet a kiírások készítőinek, mivel sokszor ők maguk sincsenek tisztában azzal, hogyan érhetik el azt, amit szeretnének. A kézikönyv hat nyelven letölthető a www.contract-catering-guide.org honlapon. A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy az ügynek szüksége lenne egy „hiteles szószólóra” is, mint amilyen például Jamie Oliver Angliában.
Közétkeztetési kézikönyv
A European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága tegnap nemzetközi konferenciát tartott Budapesten, amelynek témája a korszerű közétkeztetés lehetőségei és problémái voltak.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében
Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.