A konferencia utáni sajtótájékoztatón dr. Várnai Zsuzsanna, a Magyar Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Szakszervezet elnöke hangsúlyozta az egészséges étkezés fontosságát, amely csak úgy érhető el, ha a közétkeztetéssel foglalkozó vállalkozások egy mindenki számára egyenlő versenyhelyzetbe kerülhetnének. Ennek eléréséhez egyforma, átlátható követelményeket kell teremteni a közbeszerzésben. Ebben segíthet az a kézikönyv, amely az egységes feltételeket hivatott biztosítani. Bevezetéséhez további kormányzati tárgyalásokra van még szükség. Román Péter, az Ágazati Párbeszéd Bizottság munkatársa kifejtette, hogy egyelőre szolgáltatói és befogadói oldalról is vannak még hiányosságok a közétkeztetés terén. A kézikönyv további célja, hogy egyfajta szemléletbeli változást is hozzon e téren Magyarországon: bűnbakok keresése helyett meg kell próbálni közös összefogással előrejutni. Dér Zsuzsanna országgyűlési képviselő elkötelezett híve a közösségi étkeztetés reformjának. Ennek érdekében több javaslattal is élt az illetékes helyeken, amelyek a szakbizottságok véleményezésére várnak. Az új kézikönyv egyfajta eszköz is lehet a kiírások készítőinek, mivel sokszor ők maguk sincsenek tisztában azzal, hogyan érhetik el azt, amit szeretnének. A kézikönyv hat nyelven letölthető a www.contract-catering-guide.org honlapon. A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy az ügynek szüksége lenne egy „hiteles szószólóra” is, mint amilyen például Jamie Oliver Angliában.
Közétkeztetési kézikönyv
A European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága tegnap nemzetközi konferenciát tartott Budapesten, amelynek témája a korszerű közétkeztetés lehetőségei és problémái voltak.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.