Különleges fesztivál gasztrorajongóknak az Adria partján

2024. október 7. és 20. között tizenegyedik alkalommal tér vissza a Good Food Festival, amely két hétre igazi gasztronómiai paradicsommá varázsolja a várost. Az események gazdag programkínálata mindenkit megszólít, aki szereti az ételeket, a borokat és a különleges kulináris élményeket.

A fesztivál egyik kiemelt eseménye Hrvoje Zirojević séf exkluzív vacsorája, amelyre október 12-én kerül sor. Zirojević különleges menüjét élőzene kíséri Zrinka Marinović előadásában, így az este a finom ízek mellett a hangulatról is szól. A vacsora a gasztronómia és a művészet különleges találkozása, amely kihagyhatatlan élményt ígér.

A természet és a kulináris kalandok kedvelőit október 11-én várja a vad lakoma Lopud festői szigetén. Dino Galvagno séf irányítása mellett a vendégek egy vadászati és gyűjtögető workshopon vehetnek részt, amelyet Pero Škobelj élőzenei produkciója tesz még különlegesebbé. Az esemény a természet szépségeire és a vad ételek ízvilágára fókuszál, így ez a program tökéletes választás a kalandorok számára.

Az isztriai konyha rajongói számára Floriana Ružić, a San Rocco Heritage Hotel séfje október 10-én mutatja be a legjobb isztriai fogásokat egy különleges vacsora keretében. Az est az isztriai ízek és a helyi hagyományok ünnepe, amely a Hotel Kazbek elegáns környezetében várja a vendégeket.

A program
A program
Fotó: Good Food Fesztivál

A fesztivál részeként október 13-án egy borkóstolóval egybekötött piknikre is sor kerül a Lokrum-szigeten, ahol az olajfaligetekben tett vezetett séta során a természetes borok szerelmesei új ízeket fedezhetnek fel. A festői tájak és a borok harmóniája egy felejthetetlen napot ígér.

Street-food rajongóknak és sörkedvelőknek

A street food rajongói számára október 10. és 13. között a Lazareti átalakul egy valódi street food fesztivállá, ahol a látogatók helyi finomságokat kóstolhatnak meg élőzene kíséretében. A FOODravanje nevű esemény a fesztivál egyik leglazább és legpezsgőbb programja.

A sörkedvelők számára a Dubrovnik Sörgyár október 18. és 20. között kézműves sörhétvégével készül, ahol a kézműves sörök mellett különféle street food ételeket is kínálnak. Az esemény ideális választás azoknak, akik a különleges sörök és a fesztiváli hangulat kedvéért látogatnának el.

A vegetáriánus ételek szerelmesei sem maradnak program nélkül

Október 19-én az Urban & Veggie étteremben kerül sor a „From Beijing to Rome” vacsorára, amely a keleti és nyugati konyha ízvilágát ötvözi egy különleges vegán menüben. Ez a vacsora egy igazi kulináris utazás, amely során a vendégek kreatív, kontinenseken átívelő fogásokat kóstolhatnak.


Fotó: Good Food Fesztivál

A Good Food Festival záróeseménye, a Dubrovnik Table, október 20-án a Stradun-on kerül megrendezésre. Ez a jótékonysági vacsora kiváló alkalom arra, hogy a város legjobb éttermeinek specialitásait kóstolja meg, miközben egy remek hangulatú ünnepségen vesz részt.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.