Különleges fesztivál gasztrorajongóknak az Adria partján

2024. október 7. és 20. között tizenegyedik alkalommal tér vissza a Good Food Festival, amely két hétre igazi gasztronómiai paradicsommá varázsolja a várost. Az események gazdag programkínálata mindenkit megszólít, aki szereti az ételeket, a borokat és a különleges kulináris élményeket.

A fesztivál egyik kiemelt eseménye Hrvoje Zirojević séf exkluzív vacsorája, amelyre október 12-én kerül sor. Zirojević különleges menüjét élőzene kíséri Zrinka Marinović előadásában, így az este a finom ízek mellett a hangulatról is szól. A vacsora a gasztronómia és a művészet különleges találkozása, amely kihagyhatatlan élményt ígér.

A természet és a kulináris kalandok kedvelőit október 11-én várja a vad lakoma Lopud festői szigetén. Dino Galvagno séf irányítása mellett a vendégek egy vadászati és gyűjtögető workshopon vehetnek részt, amelyet Pero Škobelj élőzenei produkciója tesz még különlegesebbé. Az esemény a természet szépségeire és a vad ételek ízvilágára fókuszál, így ez a program tökéletes választás a kalandorok számára.

Az isztriai konyha rajongói számára Floriana Ružić, a San Rocco Heritage Hotel séfje október 10-én mutatja be a legjobb isztriai fogásokat egy különleges vacsora keretében. Az est az isztriai ízek és a helyi hagyományok ünnepe, amely a Hotel Kazbek elegáns környezetében várja a vendégeket.

A program
A program
Fotó: Good Food Fesztivál

A fesztivál részeként október 13-án egy borkóstolóval egybekötött piknikre is sor kerül a Lokrum-szigeten, ahol az olajfaligetekben tett vezetett séta során a természetes borok szerelmesei új ízeket fedezhetnek fel. A festői tájak és a borok harmóniája egy felejthetetlen napot ígér.

Street-food rajongóknak és sörkedvelőknek

A street food rajongói számára október 10. és 13. között a Lazareti átalakul egy valódi street food fesztivállá, ahol a látogatók helyi finomságokat kóstolhatnak meg élőzene kíséretében. A FOODravanje nevű esemény a fesztivál egyik leglazább és legpezsgőbb programja.

A sörkedvelők számára a Dubrovnik Sörgyár október 18. és 20. között kézműves sörhétvégével készül, ahol a kézműves sörök mellett különféle street food ételeket is kínálnak. Az esemény ideális választás azoknak, akik a különleges sörök és a fesztiváli hangulat kedvéért látogatnának el.

A vegetáriánus ételek szerelmesei sem maradnak program nélkül

Október 19-én az Urban & Veggie étteremben kerül sor a „From Beijing to Rome” vacsorára, amely a keleti és nyugati konyha ízvilágát ötvözi egy különleges vegán menüben. Ez a vacsora egy igazi kulináris utazás, amely során a vendégek kreatív, kontinenseken átívelő fogásokat kóstolhatnak.


Fotó: Good Food Fesztivál

A Good Food Festival záróeseménye, a Dubrovnik Table, október 20-án a Stradun-on kerül megrendezésre. Ez a jótékonysági vacsora kiváló alkalom arra, hogy a város legjobb éttermeinek specialitásait kóstolja meg, miközben egy remek hangulatú ünnepségen vesz részt.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.