Küszöbön a mobilos fizetés korszaka?

Eric Schmidt, a Google egykori vezére szerint jövőre a vendéglők és nagyobb áruházak egyharmadában már fizethetünk érintés nélküli átutalással - írja a Bitport.

Schmidt szerint a "kritikus tömeg" az NFC terminálok elterjedésében az egyharmados arány, ekkor érzi majd a legtöbb felhasználó úgy, hogy már van értelme kipróbálni a mobiltelefonokban és egyéb kütyükben addigra általánossá váló megoldást. A Google éléről idén áprilisban távozó, ám "vezérkari" szerepben továbbra is dolgozó szakember szerint Amerikában és Európában más és más hajtóereje lesz a technológia robbanásának: az egyik kontinensen biztonsági okokból érdemes váltani, a másikon pedig a bankok generálhatják az NFC terjedését.

Eric Schmidt az amerikai és európai bankkártyák összehasonlításakor főként a tengerentúli kártyahasználók biztonságérzetére próbált hatni egy nemrég megtartott sajtóbeszélgetés során. Az Egyesült Államokban használatos bankkártyákban ugyanis többnyire nem az Európában megszokott chip és PIN kód alapú azonosítással működnek, ezért jóval könnyebb őket lemásolni is - írja a Bitport.

Az NFC technológia titkosított adatforgalma miatt azonban a kevésbé biztonságos kártyák tulajdonosai is megnyugodhatnak, hiszen a telefonos fizetés során gyakorlatilag nullára csökken a kártya fizikai lemásolásának lehetősége.

A kártyakibocsátók Schmidt szerint gyorsan elkezdik majd elterjeszteni az NFC terminálokat az elfogadóhelyeken. Európában ráadásul jóval nagyobb szükség van a kártyahasználat növelésére, mint az ilyen téren már teljesen "megtért" Egyesült Államokban. Az öreg kontinensen tehát nem a biztonság lesz a legfőbb terjedési motiváció, hanem az, hogy a kibocsátók és a pénzintézetek a biztonságos és kényelmes új módszer segítségével még több kártyát hozhatnak forgalomba.

A sajtóbeszélgetés fő üzenete szerint a nemrég bemutatott Google Wallet mind szoftveres, mind pedig hardveres szinten működésre és bevezetésre kész, ezért mostantól a pénzintézeteknek és az elfogadóhelyeknek együtt kell meggyőzniük a piacot. (forrás: Bitport)

 


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.