Küszöbön a mobilos fizetés korszaka?

Eric Schmidt, a Google egykori vezére szerint jövőre a vendéglők és nagyobb áruházak egyharmadában már fizethetünk érintés nélküli átutalással - írja a Bitport.

Schmidt szerint a "kritikus tömeg" az NFC terminálok elterjedésében az egyharmados arány, ekkor érzi majd a legtöbb felhasználó úgy, hogy már van értelme kipróbálni a mobiltelefonokban és egyéb kütyükben addigra általánossá váló megoldást. A Google éléről idén áprilisban távozó, ám "vezérkari" szerepben továbbra is dolgozó szakember szerint Amerikában és Európában más és más hajtóereje lesz a technológia robbanásának: az egyik kontinensen biztonsági okokból érdemes váltani, a másikon pedig a bankok generálhatják az NFC terjedését.

Eric Schmidt az amerikai és európai bankkártyák összehasonlításakor főként a tengerentúli kártyahasználók biztonságérzetére próbált hatni egy nemrég megtartott sajtóbeszélgetés során. Az Egyesült Államokban használatos bankkártyákban ugyanis többnyire nem az Európában megszokott chip és PIN kód alapú azonosítással működnek, ezért jóval könnyebb őket lemásolni is - írja a Bitport.

Az NFC technológia titkosított adatforgalma miatt azonban a kevésbé biztonságos kártyák tulajdonosai is megnyugodhatnak, hiszen a telefonos fizetés során gyakorlatilag nullára csökken a kártya fizikai lemásolásának lehetősége.

A kártyakibocsátók Schmidt szerint gyorsan elkezdik majd elterjeszteni az NFC terminálokat az elfogadóhelyeken. Európában ráadásul jóval nagyobb szükség van a kártyahasználat növelésére, mint az ilyen téren már teljesen "megtért" Egyesült Államokban. Az öreg kontinensen tehát nem a biztonság lesz a legfőbb terjedési motiváció, hanem az, hogy a kibocsátók és a pénzintézetek a biztonságos és kényelmes új módszer segítségével még több kártyát hozhatnak forgalomba.

A sajtóbeszélgetés fő üzenete szerint a nemrég bemutatott Google Wallet mind szoftveres, mind pedig hardveres szinten működésre és bevezetésre kész, ezért mostantól a pénzintézeteknek és az elfogadóhelyeknek együtt kell meggyőzniük a piacot. (forrás: Bitport)

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.