Küszöbön a mobilos fizetés korszaka?

Eric Schmidt, a Google egykori vezére szerint jövőre a vendéglők és nagyobb áruházak egyharmadában már fizethetünk érintés nélküli átutalással - írja a Bitport.

Schmidt szerint a "kritikus tömeg" az NFC terminálok elterjedésében az egyharmados arány, ekkor érzi majd a legtöbb felhasználó úgy, hogy már van értelme kipróbálni a mobiltelefonokban és egyéb kütyükben addigra általánossá váló megoldást. A Google éléről idén áprilisban távozó, ám "vezérkari" szerepben továbbra is dolgozó szakember szerint Amerikában és Európában más és más hajtóereje lesz a technológia robbanásának: az egyik kontinensen biztonsági okokból érdemes váltani, a másikon pedig a bankok generálhatják az NFC terjedését.

Eric Schmidt az amerikai és európai bankkártyák összehasonlításakor főként a tengerentúli kártyahasználók biztonságérzetére próbált hatni egy nemrég megtartott sajtóbeszélgetés során. Az Egyesült Államokban használatos bankkártyákban ugyanis többnyire nem az Európában megszokott chip és PIN kód alapú azonosítással működnek, ezért jóval könnyebb őket lemásolni is - írja a Bitport.

Az NFC technológia titkosított adatforgalma miatt azonban a kevésbé biztonságos kártyák tulajdonosai is megnyugodhatnak, hiszen a telefonos fizetés során gyakorlatilag nullára csökken a kártya fizikai lemásolásának lehetősége.

A kártyakibocsátók Schmidt szerint gyorsan elkezdik majd elterjeszteni az NFC terminálokat az elfogadóhelyeken. Európában ráadásul jóval nagyobb szükség van a kártyahasználat növelésére, mint az ilyen téren már teljesen "megtért" Egyesült Államokban. Az öreg kontinensen tehát nem a biztonság lesz a legfőbb terjedési motiváció, hanem az, hogy a kibocsátók és a pénzintézetek a biztonságos és kényelmes új módszer segítségével még több kártyát hozhatnak forgalomba.

A sajtóbeszélgetés fő üzenete szerint a nemrég bemutatott Google Wallet mind szoftveres, mind pedig hardveres szinten működésre és bevezetésre kész, ezért mostantól a pénzintézeteknek és az elfogadóhelyeknek együtt kell meggyőzniük a piacot. (forrás: Bitport)

 


Indul a kulináris körutazás Siófokon

Indul a kulináris körutazás Siófokon 

Egy kellemes hétvégi íz élményt ígér az idei utolsó GasztroFok állomás november 8-10. között Siófokon és környékén.
Jön a Libabőr Fesztivál

Jön a Libabőr Fesztivál 

Márton-napi hagyományok és az újbor ünnepe országszerte.
30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt

30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt 

Partnereivel és munkatársakkal ünnepelte a METRO Nagykereskedelem magyarországi fennállásának 30. évfordulóját a Millenárison, 2024. október 24-én.
Egy teljes liba felhasználásának fortélyai

Egy teljes liba felhasználásának fortélyai  

Márton-napi hagyományok és fenntartható főzés Nagy Szabolcs séf iránymutatásával.
Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken

Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken 

Ismét szőlőtolvajok áldozata lett egy balaton-felvidéki borász, aki ezzel a fájdalmas akcióval most több millió forintos kárt könyvelhet el.
Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg

Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg 

A Jammertal Borbirtok nem csak magát helyezte fel az elit vörösborok világtérképére, hanem a Villányi borvidék terroirját is – erről is beszélgetünk Varjas Sarolta Judittal, a Borbirtok alapító-társtulajdonosával.
Gundel-díjátadó, örömfőzéssel kísérve a Városligetben

Gundel-díjátadó, örömfőzéssel kísérve a Városligetben 

Az immár 12. alkalommal odaítélt Gundel-díjat ismét méltó körülmények közt, a városligeti Gundel Étterem történelmi hűséggel berendezett nagytermében adták át a hazai gasztronómia kíválóságainak.
Javában tart az EuroSkills 2025 válogató

Javában tart az EuroSkills 2025 válogató 

A válogató utolsó fordulójára a szakácsok esetében október 29-én 2024. október 29-én, míg a pincéreknél október 30-án kerül sor.
Amazonas gasztronómiája is kóstolható Budapest szívében

Amazonas gasztronómiája is kóstolható Budapest szívében 

A Nikkei konyha a japán és perui gasztronómia egyedülálló fúziója, amelyet a Peruba vándorolt japánoknak köszönhet a világ.
Válságban az ír kocsmák

Válságban az ír kocsmák 

Tavaly óta több mint hatszáz étterem és pub zárt be Írországban.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.