Lakosztályétterem a Hotel Gellértben

Egy merőben új gasztrokulturális fogalmat vezet be az idei Máron napi rendezvénysorozat alkalmából a Danubius Hotel Gellért. A lakáséttermek után itt a „lakosztályétterem”, a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas és Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt.

November 7-9 között ismét izgalmas ízkalandokat ígér a Hotel Gellért, a már megszokott Márton napi bor- és gasztrofesztiválján. A Gellért gasztrorendezvényei korábban is kitűntek a bor- és libaételek egymást érő seregszemléinek sorából, ez már idén is szinte elvárás. Nem is fogunk csalódni, hisz túl azon, hogy ez alkalommal egy helyen végigkóstolhatjuk a legjelesebb konyhákat vivő vidéki szállodák ételeit, egy igazán különleges eddig még sehol nem tapasztalt gasztro-élményt is kínál a Gellért. Elsőként a szállodák között „lakosztályétteremként” megnyitja a nagyközönség körében azt az apartmantjánt, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg.

A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora során a libamáj fantáziák és fantasztikus borok különleges találkozása valósul meg. Az olyan ételspecialitásokat, mint például a Tokaji zselés libamáj falatkák ribizlivel és mangó cseppekkel, valamint a Mazsolás libamájhabbal töltött bonbonok kakaóbabos sós csokoládéval, a Gellért konyhafőnöke álmodta meg. Héjja László Séf sokfelé főzött a világban, Európa szinte valamennyi országában ugyanúgy, mint Amerikában, Kanadában vagy éppen Thaiföldön, és hosszabb ideig dolgozott az amerikai, majd mexikói nagykövet szakácsaként is. Pénteken Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője ajánlja meghökkentő borpárosításait a libamáj ételekhez, szombaton pedig Árvay Angelika, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb borásznője és a Junibor Egyesület elnöke kínálja az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit a lakosztályétteremben.

Forrás: Vendég & Hotel


Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.