Lakosztályétterem a Hotel Gellértben

Egy merőben új gasztrokulturális fogalmat vezet be az idei Máron napi rendezvénysorozat alkalmából a Danubius Hotel Gellért. A lakáséttermek után itt a „lakosztályétterem”, a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas és Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt.

November 7-9 között ismét izgalmas ízkalandokat ígér a Hotel Gellért, a már megszokott Márton napi bor- és gasztrofesztiválján. A Gellért gasztrorendezvényei korábban is kitűntek a bor- és libaételek egymást érő seregszemléinek sorából, ez már idén is szinte elvárás. Nem is fogunk csalódni, hisz túl azon, hogy ez alkalommal egy helyen végigkóstolhatjuk a legjelesebb konyhákat vivő vidéki szállodák ételeit, egy igazán különleges eddig még sehol nem tapasztalt gasztro-élményt is kínál a Gellért. Elsőként a szállodák között „lakosztályétteremként” megnyitja a nagyközönség körében azt az apartmantjánt, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg.

A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora során a libamáj fantáziák és fantasztikus borok különleges találkozása valósul meg. Az olyan ételspecialitásokat, mint például a Tokaji zselés libamáj falatkák ribizlivel és mangó cseppekkel, valamint a Mazsolás libamájhabbal töltött bonbonok kakaóbabos sós csokoládéval, a Gellért konyhafőnöke álmodta meg. Héjja László Séf sokfelé főzött a világban, Európa szinte valamennyi országában ugyanúgy, mint Amerikában, Kanadában vagy éppen Thaiföldön, és hosszabb ideig dolgozott az amerikai, majd mexikói nagykövet szakácsaként is. Pénteken Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője ajánlja meghökkentő borpárosításait a libamáj ételekhez, szombaton pedig Árvay Angelika, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb borásznője és a Junibor Egyesület elnöke kínálja az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit a lakosztályétteremben.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.