Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban

A Budapesti Gazdasági Egyetem ProGasztro Klubját Hegedűs Péter 11. alkalommal szervezte meg. A rendezvényt már a kezdetektől fogva élénk érdeklődés kísérte az iskola hallgatói körében. Persze ma már a klub korábbi meghívott szakemberei is klubtagokká váltak a mindig izgalmas új témáknak és a színes előadóknak köszönhetően.

Miből is áll egy ilyen klubdélután?

Néhány tartalmas és szórakoztató előadás a szálloda és vendéglátás sikeres szakembereitől a jövő szakembereinek. Volt már a klub vendége séf, étteremvezető, recepciós és szállodaigazgató is. Nem ez számít, hanem a szakma szeretete és tisztelete.  A diákokat az életre kell nevelni, az iskolának mintegy hidat kell teremtenie a mostani és a jövő generációja között - tartja Hegedűs Péter egyetemi oktató, a klub elnöke és alapítója, korábban a Budavári Fortuna fine dining étterem igazgatója, aki nem csupán érdekes előadásokat szervez, de mindig belecsempészi a klubdélutánokba a kultúrát és a gasztronómiát is. Az előadásokat követően mindig megszólal a zene, melyre a legkülönlegesebb előadók érkeznek, a híres, befutott sztároktól kezdve az amatőr művészekig. Ezután pedig az egész társaság átvonul a ’SZÍNESBE’, ahol kötetlen formában beszélgethetnek a meghívott előadók és résztvevők, mely társalgást a gasztronómiai remekművek kóstolása egészíti ki.

A ProGasztro klub mögött egy támogató csapat áll

A klub működésének fő patrónusai a Turizmus Intézeti Tanszék vezetőnője, Dr Szalók Csilla és Dr. Csizmadia László professzor, akik már kezdetektől támogatják ezt a diákok körében is népszerű rendezvénysorozatot. A Turizmus Intézeti Tanszék és a ma már több száz fős ProGasztro klub "ablakot nyitott a világra", mely egy komoly innovációt jelent az egyetem falai között. " Megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet, s nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan egyetemi klubéletet hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait, ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt, közösséget teremt, találkozóhelyet, ahol mesterek, tanulók, barátok kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatnak eszmecserét" – olvashatjuk küldetésüket a meghívóban.

Bor, gasztronómia és zene kivételes vendégek társaságában

A márciusi klub vendége volt Mario Magalhaes, az alig két éve megnyitott, de már több neves nemzetközi díjat besöpört Aria Hotel szállodaigazgatója, valamint Magyar Kornél, a szálloda saját zenei igazgatója, aki kidolgozta a szálloda zenei koncepcióját. A háromezer darabból álló zenei gyűjteményből a vendégek igényeinek megfelelő listákat állít össze ma is és megismerteti a magyar zenei élettel a Budapestre érkező turistákat.

A bor és a gasztronómia igényes párosításának lehettünk tanúi dr. Lőrincz György, az egri St. Andrea Pincészet borászának, Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfjének és Lizsicsár Miklós üzletvezetőnek előadásában. Bebizonyították, hogy lelkesedéssel, akarattal és egy kis szerencsével megvalósíthatók legmerészebb álmaink is.

Tompos Kátya színművésznő, Hrutka Róbert kíséretében a vers és a zene csodálatos összhangjával valósággal elvarázsolta az ifjú generációt (az idősebbet is).

A „SZÍNES”-ben pedig ezúttal a St. Andrea pincészet Napborát (Egri csillagok) és az Áldás nevű bikavért kóstolhattuk ’egy kis szellemi táplálék’ mellett, melyen ezúttal Barna Ádám, a St. Andrea étterem szakácsmestere készített, így a résztvevők a következő falatkákat kóstolhatták:

- Kacsamáj mousse kacsatepertős buktán, kakukkfüves almakompóttal

- Kőrösi körözöttes „kavicsok”

Lőrincz György egri borász a pincészete 2 zászlós borát hozta el – Áldás és a Nap bort.

A negyedik évad második klubösszejövetelének mottója „És neveld lelked kérlelhetetlen igényérzetre” (Márai Sándor) pedig találóan kifejezi a klub célját: igényességre, alázatra és a szakma szeretetére, becsületére nevelni a jövő generációt. Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban.

Forrás: Vendég&Hotel Online


 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.