Miből is áll egy ilyen klubdélután?
Néhány tartalmas és szórakoztató előadás a szálloda és vendéglátás sikeres szakembereitől a jövő szakembereinek. Volt már a klub vendége séf, étteremvezető, recepciós és szállodaigazgató is. Nem ez számít, hanem a szakma szeretete és tisztelete. A diákokat az életre kell nevelni, az iskolának mintegy hidat kell teremtenie a mostani és a jövő generációja között - tartja Hegedűs Péter egyetemi oktató, a klub elnöke és alapítója, korábban a Budavári Fortuna fine dining étterem igazgatója, aki nem csupán érdekes előadásokat szervez, de mindig belecsempészi a klubdélutánokba a kultúrát és a gasztronómiát is. Az előadásokat követően mindig megszólal a zene, melyre a legkülönlegesebb előadók érkeznek, a híres, befutott sztároktól kezdve az amatőr művészekig. Ezután pedig az egész társaság átvonul a ’SZÍNESBE’, ahol kötetlen formában beszélgethetnek a meghívott előadók és résztvevők, mely társalgást a gasztronómiai remekművek kóstolása egészíti ki.
A ProGasztro klub mögött egy támogató csapat áll
A klub működésének fő patrónusai a Turizmus Intézeti Tanszék vezetőnője, Dr Szalók Csilla és Dr. Csizmadia László professzor, akik már kezdetektől támogatják ezt a diákok körében is népszerű rendezvénysorozatot. A Turizmus Intézeti Tanszék és a ma már több száz fős ProGasztro klub "ablakot nyitott a világra", mely egy komoly innovációt jelent az egyetem falai között. " Megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet, s nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan egyetemi klubéletet hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait, ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt, közösséget teremt, találkozóhelyet, ahol mesterek, tanulók, barátok kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatnak eszmecserét" – olvashatjuk küldetésüket a meghívóban.
Bor, gasztronómia és zene kivételes vendégek társaságában
A márciusi klub vendége volt Mario Magalhaes, az alig két éve megnyitott, de már több neves nemzetközi díjat besöpört Aria Hotel szállodaigazgatója, valamint Magyar Kornél, a szálloda saját zenei igazgatója, aki kidolgozta a szálloda zenei koncepcióját. A háromezer darabból álló zenei gyűjteményből a vendégek igényeinek megfelelő listákat állít össze ma is és megismerteti a magyar zenei élettel a Budapestre érkező turistákat.
A bor és a gasztronómia igényes párosításának lehettünk tanúi dr. Lőrincz György, az egri St. Andrea Pincészet borászának, Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfjének és Lizsicsár Miklós üzletvezetőnek előadásában. Bebizonyították, hogy lelkesedéssel, akarattal és egy kis szerencsével megvalósíthatók legmerészebb álmaink is.
Tompos Kátya színművésznő, Hrutka Róbert kíséretében a vers és a zene csodálatos összhangjával valósággal elvarázsolta az ifjú generációt (az idősebbet is).
A „SZÍNES”-ben pedig ezúttal a St. Andrea pincészet Napborát (Egri csillagok) és az Áldás nevű bikavért kóstolhattuk ’egy kis szellemi táplálék’ mellett, melyen ezúttal Barna Ádám, a St. Andrea étterem szakácsmestere készített, így a résztvevők a következő falatkákat kóstolhatták:
- Kacsamáj mousse kacsatepertős buktán, kakukkfüves almakompóttal
- Kőrösi körözöttes „kavicsok”
Lőrincz György egri borász a pincészete 2 zászlós borát hozta el – Áldás és a Nap bort.
A negyedik évad második klubösszejövetelének mottója „És neveld lelked kérlelhetetlen igényérzetre” (Márai Sándor) pedig találóan kifejezi a klub célját: igényességre, alázatra és a szakma szeretetére, becsületére nevelni a jövő generációt. Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban.
Forrás: Vendég&Hotel Online