Huszonhét országból 886 borral neveztek a borászatok a franciaországi Cannes-ben április 26-án megrendezett Mondial du Rosé-ra, számol be a Teol.hu. A 886 borból 257 kapott valamilyen érmet, ebből 47 lett az arany. Hazánk borvidékeiről is többen küldtek a versenyre bormintát, végül a magyar borok közül öt kapott aranyat és három ezüstöt.
Az öt aranyéremből hármat a szekszárdi Dúzsi Tamás borai - 2009-es cabernet sauvignon rosé, 2009-es merlot rosé és 2009-es syrah rosé - nyert el, a három ezüstéremből pedig kettőt - a 2009-es kékfrankos rosé, és a 2009-es pinot noir rosét. A hazai borok közül szép sikert ért még el a kunsági Font Pincészet, a Duna Borrégióból a Gál Szőlőbortok és az egri Varsányi Pince egy-egy bora.
A Dúzsi család az idén elismerést elismerésre halmozott, hiszen korábban a németországi Mainz-ban két ezüst, a franciaországi Bordeaux-ban pedig egy ezüstérmet nyertek boraikkal. (Heti Válasz)
Magyar aranyérmek a Mondial du Rosé-n
Idén is világraszóló sikert mondhat magának a szekszárdi Dúzsi Tamás borász, akinek a cannes-i rozé világversenyre benevezett borai mind kiemelkedően szerepeltek.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.