Huszonhét országból 886 borral neveztek a borászatok a franciaországi Cannes-ben április 26-án megrendezett Mondial du Rosé-ra, számol be a Teol.hu. A 886 borból 257 kapott valamilyen érmet, ebből 47 lett az arany. Hazánk borvidékeiről is többen küldtek a versenyre bormintát, végül a magyar borok közül öt kapott aranyat és három ezüstöt.
Az öt aranyéremből hármat a szekszárdi Dúzsi Tamás borai - 2009-es cabernet sauvignon rosé, 2009-es merlot rosé és 2009-es syrah rosé - nyert el, a három ezüstéremből pedig kettőt - a 2009-es kékfrankos rosé, és a 2009-es pinot noir rosét. A hazai borok közül szép sikert ért még el a kunsági Font Pincészet, a Duna Borrégióból a Gál Szőlőbortok és az egri Varsányi Pince egy-egy bora.
A Dúzsi család az idén elismerést elismerésre halmozott, hiszen korábban a németországi Mainz-ban két ezüst, a franciaországi Bordeaux-ban pedig egy ezüstérmet nyertek boraikkal. (Heti Válasz)
Magyar aranyérmek a Mondial du Rosé-n
Idén is világraszóló sikert mondhat magának a szekszárdi Dúzsi Tamás borász, akinek a cannes-i rozé világversenyre benevezett borai mind kiemelkedően szerepeltek.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.