Magyar Bor Klub Londonban

A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete 2013. október 3-án rendezte meg második bor és gasztronómiai estjét Hungarian Wine Club néven a londoni Magyar Kulturális Intézetben.

A programsorozat kiemelt célja Magyarország bor- és gasztronómiai kínálatának, turisztikai lehetőségeinek bemutatása és megismertetése a brit szakmai közönséggel. A rendezvényre az MT Zrt. külképviselete a brit utazási szakmai és médiapartnereit hívta meg, mellyel lehetőséget kívánt teremteni a kapcsolatépítésnek.
A rendezvény több magyarországi szervezet együttműködésének köszönhetően valósult meg: a Balassi Intézet a helyszínt, a Hungarian Wine House borkereskedés a különleges magyar borokat, az Urban Merchants magyar tulajdonú catering cég pedig a rendezvény gasztronómiai kínálatát biztosította.
Az eseményen a Garamvári pincészet VINCENT Blanc Fleur pezsgőjével köszöntötték az érkezőket, majd 5 magyar bort mutattak be és kínáltak kóstolóra: Cserszegi Fűszeres a mátrai Benedek pincészettől, az Etyek-budai borvidékről egy Nyakas Irsai Olivér, Hagymási Kadarka az Egri borvidékről, egy villányi Cabernet Franc selection Gere Tamás és Zsolt pincészetéből és végezetül a Pannon Tokaj pincészet 5 puttonyos Tokaji Aszúja - melyekhez a megfelelő ételeket párosították. Az MT Zrt. külképviselete törekedett arra, hogy a speciális magyar szőlőfajtákból készült borokat és minél több borvidéket is megismerjenek a résztvevők, ezért a támogató partnerek elérhetőségeivel kiegészített kóstolófüzetet is készített, amelyből a résztvevők még többet tudhatnak meg a borokról.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.