Magyar étterem és borászat kapott nemzetközi díjat

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

2014. november 8-án Liége-ben tartotta XII. Kongresszusát az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége, melyen a nemzeti gasztronómia értékeit fenntartó és ápoló tevékenységéért a Balatonszemesi Kistücsök étteremnek és a Balatonlellei Konyári családi pincészetnek a kilenc európai ország szakmai képviselőinek döntése alapján Európa Díjat adományozott.

A díjakat Carlos Martín Cosme elnök (CEUCO) és Háber Tamásné alelnök (CEUCO) adta át Konyári Dánielnek a pincészet tulajdonosának és Csapody Bencének a Kistücsök étterem, családi vállalkozás tagjának.

A nemzetek termékbemutatójával egybekötött kongresszuson az alábbi kategóriákban adtak ki díjakat:

Európai Éttermi Díj 2014
Kistücsök étterem - Hungary
Restaurante Noélia - Cabanas (Tavira) - Portugália
Restaurante Fuentebro - Fontibre - Spain
La Ferme des Beaux-Monts - Belgium
Restaurant La Dinée - Francs

Európai Hotel Étterem Díj 2014
Hotel Orizontes Tzoumerkon - Greece

Európai Kézműves Söröző Díj 2014
Brasserie Artisanala du Flo - Blehen - Belgium

Európai Agrár-élelmiszeripari Díj 2014
Consejo Regulador de la Denominación de Origen Baena - Spain

Európai Borászati Díj 2014
Konyári Pincészet - Hungary
Cantina Valpantena - Italy
Cantina Beato Bartolomeo da Breganze - Italy

Európai Kézműves Díj 2014
Charlemagne Chocolatiers - Belgium

Európai Gasztronómia Hagyományait Népszerüsítő Díj 2014
Confraria da Gastronomia Macaense - Macau - China

Európai Gasztronómiai Turizmusért Díj 2014
Mr. Efstratios Ch. Ioannou - Greece
Ayuntamiento de Cangas de Narcea - Asturias - Spain

Európai Hagyományos Kézműves Termékeket Előállító Díj 2014
Siroperie Artisanale d'Aubel - Belgium

Európai Testvériségért Díj 2014
Confraria dos Gastrónomos do Algarve - Purtugalia

Tisztelet Díj 2014
Mr. André Gilles, Député-Président de la Province de Liége - Belgium


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.