Magyar étterem és borászat kapott nemzetközi díjat

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

2014. november 8-án Liége-ben tartotta XII. Kongresszusát az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége, melyen a nemzeti gasztronómia értékeit fenntartó és ápoló tevékenységéért a Balatonszemesi Kistücsök étteremnek és a Balatonlellei Konyári családi pincészetnek a kilenc európai ország szakmai képviselőinek döntése alapján Európa Díjat adományozott.

A díjakat Carlos Martín Cosme elnök (CEUCO) és Háber Tamásné alelnök (CEUCO) adta át Konyári Dánielnek a pincészet tulajdonosának és Csapody Bencének a Kistücsök étterem, családi vállalkozás tagjának.

A nemzetek termékbemutatójával egybekötött kongresszuson az alábbi kategóriákban adtak ki díjakat:

Európai Éttermi Díj 2014
Kistücsök étterem - Hungary
Restaurante Noélia - Cabanas (Tavira) - Portugália
Restaurante Fuentebro - Fontibre - Spain
La Ferme des Beaux-Monts - Belgium
Restaurant La Dinée - Francs

Európai Hotel Étterem Díj 2014
Hotel Orizontes Tzoumerkon - Greece

Európai Kézműves Söröző Díj 2014
Brasserie Artisanala du Flo - Blehen - Belgium

Európai Agrár-élelmiszeripari Díj 2014
Consejo Regulador de la Denominación de Origen Baena - Spain

Európai Borászati Díj 2014
Konyári Pincészet - Hungary
Cantina Valpantena - Italy
Cantina Beato Bartolomeo da Breganze - Italy

Európai Kézműves Díj 2014
Charlemagne Chocolatiers - Belgium

Európai Gasztronómia Hagyományait Népszerüsítő Díj 2014
Confraria da Gastronomia Macaense - Macau - China

Európai Gasztronómiai Turizmusért Díj 2014
Mr. Efstratios Ch. Ioannou - Greece
Ayuntamiento de Cangas de Narcea - Asturias - Spain

Európai Hagyományos Kézműves Termékeket Előállító Díj 2014
Siroperie Artisanale d'Aubel - Belgium

Európai Testvériségért Díj 2014
Confraria dos Gastrónomos do Algarve - Purtugalia

Tisztelet Díj 2014
Mr. André Gilles, Député-Président de la Province de Liége - Belgium


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.