Magyar étterem és borászat kapott nemzetközi díjat

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

2014. november 8-án Liége-ben tartotta XII. Kongresszusát az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége, melyen a nemzeti gasztronómia értékeit fenntartó és ápoló tevékenységéért a Balatonszemesi Kistücsök étteremnek és a Balatonlellei Konyári családi pincészetnek a kilenc európai ország szakmai képviselőinek döntése alapján Európa Díjat adományozott.

A díjakat Carlos Martín Cosme elnök (CEUCO) és Háber Tamásné alelnök (CEUCO) adta át Konyári Dánielnek a pincészet tulajdonosának és Csapody Bencének a Kistücsök étterem, családi vállalkozás tagjának.

A nemzetek termékbemutatójával egybekötött kongresszuson az alábbi kategóriákban adtak ki díjakat:

Európai Éttermi Díj 2014
Kistücsök étterem - Hungary
Restaurante Noélia - Cabanas (Tavira) - Portugália
Restaurante Fuentebro - Fontibre - Spain
La Ferme des Beaux-Monts - Belgium
Restaurant La Dinée - Francs

Európai Hotel Étterem Díj 2014
Hotel Orizontes Tzoumerkon - Greece

Európai Kézműves Söröző Díj 2014
Brasserie Artisanala du Flo - Blehen - Belgium

Európai Agrár-élelmiszeripari Díj 2014
Consejo Regulador de la Denominación de Origen Baena - Spain

Európai Borászati Díj 2014
Konyári Pincészet - Hungary
Cantina Valpantena - Italy
Cantina Beato Bartolomeo da Breganze - Italy

Európai Kézműves Díj 2014
Charlemagne Chocolatiers - Belgium

Európai Gasztronómia Hagyományait Népszerüsítő Díj 2014
Confraria da Gastronomia Macaense - Macau - China

Európai Gasztronómiai Turizmusért Díj 2014
Mr. Efstratios Ch. Ioannou - Greece
Ayuntamiento de Cangas de Narcea - Asturias - Spain

Európai Hagyományos Kézműves Termékeket Előállító Díj 2014
Siroperie Artisanale d'Aubel - Belgium

Európai Testvériségért Díj 2014
Confraria dos Gastrónomos do Algarve - Purtugalia

Tisztelet Díj 2014
Mr. André Gilles, Député-Président de la Province de Liége - Belgium


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.