Magyar ízek karácsonyi vására

Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán Budapesten.

Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezi meg a vásárt a Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal, a belépés ezúttal is ingyenes.

A szervezet közlése szerint nyolc napon át több mint hatvan hazai és határon túli magyar termelő lesz jelen a helyszínen, a termékeket bárki megkóstolhatja és meg is vásárolhatja.

Bőség zavara

A kínálat egyik különlegességének a sajtok számítanak, a választékban füstölt parenyica, mozzarella, lilahagymás, paprikás és petrezselymes-fokhagymás krémsajt, valamint töltött parenyicatekercs egyaránt megtalálható.

A határon túli termékeket képviseli a Gyergyószentmiklósról érkező, bükkfán füstölt csülök mellett a házi szalonna, a paprika nélkül készülő "sápadt kolbász", a vaddisznószalámi és házi kenőmájas.

Különleges mézeket is kínálnak a termelők: az akácmézet pálinkával, borral és likőrrel ízesítik, de elérhető lesz a narancs, a citrom és a fahéj zamatával, valamint friss bodzával és levendulával kevert akácméz, valamint csokoládés krémméz is.

A minőségi magyar borokból többek közt forralt bort is készítenek a helyszínen, de kapható lesz forró barna meggyes sör is. 

Az édességkínálat szintén változatos: tök-, mák- és dióolajjal, maglisztekkel, többféle ízesítésű bejglivel, kézműves szaloncukrokkal és csokoládékülönlegességekkel érkeznek a termelők a karácsonyi vásárra.

A gyerekeket minden hétvégén játékos programok várják: lesz ütőfás mézeskalács-készítés, kürtőskalács-tekerés, gesztenyesütés.

Forrás: MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.