Magyar ízek karácsonyi vására

Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán Budapesten.

Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezi meg a vásárt a Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal, a belépés ezúttal is ingyenes.

A szervezet közlése szerint nyolc napon át több mint hatvan hazai és határon túli magyar termelő lesz jelen a helyszínen, a termékeket bárki megkóstolhatja és meg is vásárolhatja.

Bőség zavara

A kínálat egyik különlegességének a sajtok számítanak, a választékban füstölt parenyica, mozzarella, lilahagymás, paprikás és petrezselymes-fokhagymás krémsajt, valamint töltött parenyicatekercs egyaránt megtalálható.

A határon túli termékeket képviseli a Gyergyószentmiklósról érkező, bükkfán füstölt csülök mellett a házi szalonna, a paprika nélkül készülő "sápadt kolbász", a vaddisznószalámi és házi kenőmájas.

Különleges mézeket is kínálnak a termelők: az akácmézet pálinkával, borral és likőrrel ízesítik, de elérhető lesz a narancs, a citrom és a fahéj zamatával, valamint friss bodzával és levendulával kevert akácméz, valamint csokoládés krémméz is.

A minőségi magyar borokból többek közt forralt bort is készítenek a helyszínen, de kapható lesz forró barna meggyes sör is. 

Az édességkínálat szintén változatos: tök-, mák- és dióolajjal, maglisztekkel, többféle ízesítésű bejglivel, kézműves szaloncukrokkal és csokoládékülönlegességekkel érkeznek a termelők a karácsonyi vásárra.

A gyerekeket minden hétvégén játékos programok várják: lesz ütőfás mézeskalács-készítés, kürtőskalács-tekerés, gesztenyesütés.

Forrás: MTI


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.