Magyar konyha Kínában

Kínai Nemzetközi Import Expo Magyar Országpavilonját 2018. november 6-án nyitották meg Sanghaiban. Az ötnapos eseményen hazánk díszvendégként vesz részt. A nemzeti pavilonban az Agrármarketing Centrum (AMC) szervezésében egy látványkonyha is várja a látogatókat. A kínai közönség prémium borokat, minőségi ásványvizeket, kacsa- és libapehely termékeket és édességeket kóstolhat meg.

Az agrárstand kilenc kiállítója elsősorban prémium termékeket – borokat, ásványvizeket, kacsa- és libapehely termékeket, szörpöket, sajtokat és tejtermékeket, valamint édességeket - mutat be. Az Agrárpavilon AMC által támogatott kiállítói megjelenéseivel az eddig borokra, sertéshúsokra és feldolgozott sertéshús áruféleségekre koncentrálódott magyar élelmiszer- és agrárágazati exportválaszték bővítését szolgálja, valamint arra törekszik, hogy ráirányítsa a figyelmet az ázsiai térség módosabb társadalmi rétegeinek egyre növekvő célcsoportjaira. A pavilon arculata a magyar tradíciók tiszteletére, a fenntartható, természetességben rejlő értékekre és a modern, innovatív lehetőségeket kiaknázó magyar mezőgazdaságra fókuszál. A magyar kultúrtájra jellemző tornácos parasztházat imitáló megjelenést interaktív, digitális megoldások (pl. LED kivetítő, VR látcső, AR szemüveg, nézelődő kút) teszik egyedivé, innovatívvá.

Az AMC a nemzeti stand egy részén látványkonyhát is üzemeltet a kiállítás ideje alatt. A főzések alkalmával az ázsiai kultúrvilágot és a helyi gasztronómiai jellegzetességeket jól ismerő Huszár Krisztián séf készíti el az ízletes, a kínai gasztronómia világához illeszkedő, kiváló minőségű magyar alapanyagokból, hungarikumokból készült kóstolókat.  A látványkonyha a magyar élelmiszereket, a magyar gasztronómiát és gasztroturizmusban rejlő lehetőségeket kívánja jobban megismertetni a kínai és az ázsiai térségből érkező látogatókkal.


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.