Magyar street food: Kobe és Kolbice

Szép magyar szokás szerint egy idő után szétváltak a két alapító tulajdonos útjai, egyiküknél maradt a sikeres Kolbice üzlet (figyelem! minden híresztelés ellenére kolbájsz a helyes kiejtés), másikuk pedig, Behovits Attila Kobe Sausages néven új vállalkozásba fogott, amiben a kolbice termékkínálat is szerepel.

„Szerettük volna a Magyarországon népszerű kolbászfogyasztást egy új formában, modernebb, a fiatalok által könnyebben kezelhető módon divatosabbá tenni. Egy olyan változatot hoztunk létre, mely egy kicsit eltér a hagyományostól, és felveszi a versenyt a manapság mindenhol jelenlévő burgerrel, pizzával, gyrossal.

Egy magyar street food kitalálása és megvalósítása volt a cél, így jött létre a Kolbice. A kolbász, a kenyér adott volt, mi egy új formát, egy új fogyasztási módot, és a zsíros, erősen fokhagymás ízvilág helyett egy lágyabb, enyhébb, a fiatalok által is elfogadhatóbb zamatot társítottunk hozzá ropogós kenyértölcsérrel,” mondja Behovits Attila alapító-tulajdonos a kezdetekről. Cége egy éve külön vált, és az ötletgazda Behovits immár egyedüli tulajdonosként határozza meg a termék- és stratégiai fejlesztéseket.

Az elmúlt egy évben a kolbice (minikolbász kenyértölcsérben) mellett megjelent a kolbászburger többféle verziója, amelynek kolbászkái 100 százalékban szürkemarha vagy lazachúsból készülnek mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül. A szürkemarha kolbászok a Szomor Húsüzemből, a lazackolbászok pedig a Vörös Homár Belvárosi Halpiacról származnak. Új termékeik idén tavasztól a kolbász kosár és a kolbászkák kenyér nélkül, zöldséggel.

Behovits Attila elmondta, termékei iránt már nemcsak itthon, hanem az országhatáron túl is egyre nagyobb az érdeklődés. A Hold utcai Belvárosi Piacon található saját üzletük mellett jelenleg négy budapesti egy kecskeméti és egy jászberényi franchise-partnerük van. Emellett szezonálisan elérhetők a Budapest Parkban és a Római-parton is. A cég franchise üzleteinek arculatának kialakítását designer és marketing szakemberek segítik, a termékek elemeit, alapanyagait pedig közvetlenül a Kobé-től vásárolják.

Forrás: Vendég & Hotel


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.