Magyar street food: Kobe és Kolbice

Szép magyar szokás szerint egy idő után szétváltak a két alapító tulajdonos útjai, egyiküknél maradt a sikeres Kolbice üzlet (figyelem! minden híresztelés ellenére kolbájsz a helyes kiejtés), másikuk pedig, Behovits Attila Kobe Sausages néven új vállalkozásba fogott, amiben a kolbice termékkínálat is szerepel.

„Szerettük volna a Magyarországon népszerű kolbászfogyasztást egy új formában, modernebb, a fiatalok által könnyebben kezelhető módon divatosabbá tenni. Egy olyan változatot hoztunk létre, mely egy kicsit eltér a hagyományostól, és felveszi a versenyt a manapság mindenhol jelenlévő burgerrel, pizzával, gyrossal.

Egy magyar street food kitalálása és megvalósítása volt a cél, így jött létre a Kolbice. A kolbász, a kenyér adott volt, mi egy új formát, egy új fogyasztási módot, és a zsíros, erősen fokhagymás ízvilág helyett egy lágyabb, enyhébb, a fiatalok által is elfogadhatóbb zamatot társítottunk hozzá ropogós kenyértölcsérrel,” mondja Behovits Attila alapító-tulajdonos a kezdetekről. Cége egy éve külön vált, és az ötletgazda Behovits immár egyedüli tulajdonosként határozza meg a termék- és stratégiai fejlesztéseket.

Az elmúlt egy évben a kolbice (minikolbász kenyértölcsérben) mellett megjelent a kolbászburger többféle verziója, amelynek kolbászkái 100 százalékban szürkemarha vagy lazachúsból készülnek mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül. A szürkemarha kolbászok a Szomor Húsüzemből, a lazackolbászok pedig a Vörös Homár Belvárosi Halpiacról származnak. Új termékeik idén tavasztól a kolbász kosár és a kolbászkák kenyér nélkül, zöldséggel.

Behovits Attila elmondta, termékei iránt már nemcsak itthon, hanem az országhatáron túl is egyre nagyobb az érdeklődés. A Hold utcai Belvárosi Piacon található saját üzletük mellett jelenleg négy budapesti egy kecskeméti és egy jászberényi franchise-partnerük van. Emellett szezonálisan elérhetők a Budapest Parkban és a Római-parton is. A cég franchise üzleteinek arculatának kialakítását designer és marketing szakemberek segítik, a termékek elemeit, alapanyagait pedig közvetlenül a Kobé-től vásárolják.

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.