Magyar street food: Kobe és Kolbice

Szép magyar szokás szerint egy idő után szétváltak a két alapító tulajdonos útjai, egyiküknél maradt a sikeres Kolbice üzlet (figyelem! minden híresztelés ellenére kolbájsz a helyes kiejtés), másikuk pedig, Behovits Attila Kobe Sausages néven új vállalkozásba fogott, amiben a kolbice termékkínálat is szerepel.

„Szerettük volna a Magyarországon népszerű kolbászfogyasztást egy új formában, modernebb, a fiatalok által könnyebben kezelhető módon divatosabbá tenni. Egy olyan változatot hoztunk létre, mely egy kicsit eltér a hagyományostól, és felveszi a versenyt a manapság mindenhol jelenlévő burgerrel, pizzával, gyrossal.

Egy magyar street food kitalálása és megvalósítása volt a cél, így jött létre a Kolbice. A kolbász, a kenyér adott volt, mi egy új formát, egy új fogyasztási módot, és a zsíros, erősen fokhagymás ízvilág helyett egy lágyabb, enyhébb, a fiatalok által is elfogadhatóbb zamatot társítottunk hozzá ropogós kenyértölcsérrel,” mondja Behovits Attila alapító-tulajdonos a kezdetekről. Cége egy éve külön vált, és az ötletgazda Behovits immár egyedüli tulajdonosként határozza meg a termék- és stratégiai fejlesztéseket.

Az elmúlt egy évben a kolbice (minikolbász kenyértölcsérben) mellett megjelent a kolbászburger többféle verziója, amelynek kolbászkái 100 százalékban szürkemarha vagy lazachúsból készülnek mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül. A szürkemarha kolbászok a Szomor Húsüzemből, a lazackolbászok pedig a Vörös Homár Belvárosi Halpiacról származnak. Új termékeik idén tavasztól a kolbász kosár és a kolbászkák kenyér nélkül, zöldséggel.

Behovits Attila elmondta, termékei iránt már nemcsak itthon, hanem az országhatáron túl is egyre nagyobb az érdeklődés. A Hold utcai Belvárosi Piacon található saját üzletük mellett jelenleg négy budapesti egy kecskeméti és egy jászberényi franchise-partnerük van. Emellett szezonálisan elérhetők a Budapest Parkban és a Római-parton is. A cég franchise üzleteinek arculatának kialakítását designer és marketing szakemberek segítik, a termékek elemeit, alapanyagait pedig közvetlenül a Kobé-től vásárolják.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.