Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója

Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

A kiválasztás gyakorlata szerint minden hónapban minden részlegről jelölnek hat embert a kitüntetésre. Nem csak az érintett részleg vezetője, hanem a részleggel közvetlen kapcsolatban álló más managereknek is van nominálási jogosultsága. „Engem augusztusban, a beszerzés vezetője jelölt, és hat másik kollégával együtt nyertem el a Hónap dolgozója címet. – mondta kérdésünkre Juhász Gergő. – Aztán év végén, a felső vezetés dönti el, hogy ki legyen az esztendő legjobbja.” Ha kicsit megkésve is, de végül nagy „felhajtás” közepette, egy személyzeti buli keretein belül adták át a díjat Gergőnek. „Volt ott minden, kivetítő, életrajzi beszámoló. A díjátadón a szálloda chefje bemutatott a jelenlévőknek, és részletesen indokolta, hogy miért rám esett a választás. Hatalmas emberi és szakmai megbecsülés ez a díj, különösen annak fényében, hogy hat év alatt, amióta kiválasztják az év legjobbját, én vagyok az első szakács, aki megkapja ezt az elismerést.” A díjhoz nem csak kézfogás járt, Gergő kapott egy egyhetes utazást bármely, általa kiválasztott, európai Four Seasons szállodába, két főre, repülővel, költőpénzzel. Azért nem leszünk meglepve, ha első útja ott is a konyhára vezet majd… Kötényt, sapkát biztosan adnak…

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.