A kiválasztás gyakorlata szerint minden hónapban minden részlegről jelölnek hat embert a kitüntetésre. Nem csak az érintett részleg vezetője, hanem a részleggel közvetlen kapcsolatban álló más managereknek is van nominálási jogosultsága.
„Engem augusztusban, a beszerzés vezetője jelölt, és hat másik kollégával együtt nyertem el a Hónap dolgozója címet. – mondta kérdésünkre Juhász Gergő. – Aztán év végén, a felső vezetés dönti el, hogy ki legyen az esztendő legjobbja.”
Ha kicsit megkésve is, de végül nagy „felhajtás” közepette, egy személyzeti buli keretein belül adták át a díjat Gergőnek.
„Volt ott minden, kivetítő, életrajzi beszámoló. A díjátadón a szálloda chefje bemutatott a jelenlévőknek, és részletesen indokolta, hogy miért rám esett a választás. Hatalmas emberi és szakmai megbecsülés ez a díj, különösen annak fényében, hogy hat év alatt, amióta kiválasztják az év legjobbját, én vagyok az első szakács, aki megkapja ezt az elismerést.”
A díjhoz nem csak kézfogás járt, Gergő kapott egy egyhetes utazást bármely, általa kiválasztott, európai Four Seasons szállodába, két főre, repülővel, költőpénzzel. Azért nem leszünk meglepve, ha első útja ott is a konyhára vezet majd… Kötényt, sapkát biztosan adnak…
Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója
Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.