Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója

Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

A kiválasztás gyakorlata szerint minden hónapban minden részlegről jelölnek hat embert a kitüntetésre. Nem csak az érintett részleg vezetője, hanem a részleggel közvetlen kapcsolatban álló más managereknek is van nominálási jogosultsága. „Engem augusztusban, a beszerzés vezetője jelölt, és hat másik kollégával együtt nyertem el a Hónap dolgozója címet. – mondta kérdésünkre Juhász Gergő. – Aztán év végén, a felső vezetés dönti el, hogy ki legyen az esztendő legjobbja.” Ha kicsit megkésve is, de végül nagy „felhajtás” közepette, egy személyzeti buli keretein belül adták át a díjat Gergőnek. „Volt ott minden, kivetítő, életrajzi beszámoló. A díjátadón a szálloda chefje bemutatott a jelenlévőknek, és részletesen indokolta, hogy miért rám esett a választás. Hatalmas emberi és szakmai megbecsülés ez a díj, különösen annak fényében, hogy hat év alatt, amióta kiválasztják az év legjobbját, én vagyok az első szakács, aki megkapja ezt az elismerést.” A díjhoz nem csak kézfogás járt, Gergő kapott egy egyhetes utazást bármely, általa kiválasztott, európai Four Seasons szállodába, két főre, repülővel, költőpénzzel. Azért nem leszünk meglepve, ha első útja ott is a konyhára vezet majd… Kötényt, sapkát biztosan adnak…

Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.