Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója

Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

A kiválasztás gyakorlata szerint minden hónapban minden részlegről jelölnek hat embert a kitüntetésre. Nem csak az érintett részleg vezetője, hanem a részleggel közvetlen kapcsolatban álló más managereknek is van nominálási jogosultsága. „Engem augusztusban, a beszerzés vezetője jelölt, és hat másik kollégával együtt nyertem el a Hónap dolgozója címet. – mondta kérdésünkre Juhász Gergő. – Aztán év végén, a felső vezetés dönti el, hogy ki legyen az esztendő legjobbja.” Ha kicsit megkésve is, de végül nagy „felhajtás” közepette, egy személyzeti buli keretein belül adták át a díjat Gergőnek. „Volt ott minden, kivetítő, életrajzi beszámoló. A díjátadón a szálloda chefje bemutatott a jelenlévőknek, és részletesen indokolta, hogy miért rám esett a választás. Hatalmas emberi és szakmai megbecsülés ez a díj, különösen annak fényében, hogy hat év alatt, amióta kiválasztják az év legjobbját, én vagyok az első szakács, aki megkapja ezt az elismerést.” A díjhoz nem csak kézfogás járt, Gergő kapott egy egyhetes utazást bármely, általa kiválasztott, európai Four Seasons szállodába, két főre, repülővel, költőpénzzel. Azért nem leszünk meglepve, ha első útja ott is a konyhára vezet majd… Kötényt, sapkát biztosan adnak…

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.