Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója

Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

A kiválasztás gyakorlata szerint minden hónapban minden részlegről jelölnek hat embert a kitüntetésre. Nem csak az érintett részleg vezetője, hanem a részleggel közvetlen kapcsolatban álló más managereknek is van nominálási jogosultsága. „Engem augusztusban, a beszerzés vezetője jelölt, és hat másik kollégával együtt nyertem el a Hónap dolgozója címet. – mondta kérdésünkre Juhász Gergő. – Aztán év végén, a felső vezetés dönti el, hogy ki legyen az esztendő legjobbja.” Ha kicsit megkésve is, de végül nagy „felhajtás” közepette, egy személyzeti buli keretein belül adták át a díjat Gergőnek. „Volt ott minden, kivetítő, életrajzi beszámoló. A díjátadón a szálloda chefje bemutatott a jelenlévőknek, és részletesen indokolta, hogy miért rám esett a választás. Hatalmas emberi és szakmai megbecsülés ez a díj, különösen annak fényében, hogy hat év alatt, amióta kiválasztják az év legjobbját, én vagyok az első szakács, aki megkapja ezt az elismerést.” A díjhoz nem csak kézfogás járt, Gergő kapott egy egyhetes utazást bármely, általa kiválasztott, európai Four Seasons szállodába, két főre, repülővel, költőpénzzel. Azért nem leszünk meglepve, ha első útja ott is a konyhára vezet majd… Kötényt, sapkát biztosan adnak…

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.