Marbellára költözött a Zsidai Csoport

De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.

A dél-spanyolországi híres üdülőhelyen, Costa del Solon működő Kempinski Hotelben kapott Zsidai Zoltán Roy és csapata arra megbízást, hogy újrapozícionálják – a budapesti Kempinskihez hasonlóan –a ház lobbyját, vendégterét és teljes gasztronómiai kínálatát. Így született meg, és adják át folyamatosan az El Paseo del Mar gasztronómiai központot, benne az itthonról is ismert Baltazár Bar & Grillel, valamint egy nagyon top koktél- és borbárt, és a tengerparti részen kialakították a Spíler Beach Clubot, a medencék mellett pedig a Spíler Pool Bart. A helyről, átalakításról és az együttműködés részleteiről kérdezzük Zsidai Royt.

Lokáció

Fantasztikus adottságú tengerpartról beszélünk: közelben Marbella legjobb golfpályái (és mint tudjuk, ez a vidék a lovassportok mellett a golf hazája), amely tavasszal és ősszel nagyban meghatározza a ház vendégkörét is. Emellett családosok, párok látogatják alapvetően a szállodát, úgy kellett tehát kialakítani a koncepciót, hogy mindenben a vendégek kényelmét, esztétikai és gasztronómiai élményét szolgálja. A marbellai és a budapesti Kempinski tulajdonosi köre egy és ugyanaz – innen érkezett a felkérés a magyar tapasztalatok alapján, hogy a resort teljes koncepcióját alakítsuk át.

Palotaforradalom

Bár sok éttermet, bárt alakítottunk már ki, de tengerparti resorttal még nem volt dolgunk, úgyhogy egyet tudtunk teljes biztonsággal: itt egész másféle szolgáltatást kell létrehozni, mint amit eddig valósítottunk meg. A lokáció, a ház egyedülállóan különleges építészeti megoldásai mind arra sarkallak, hogy itt egy meghökkentő, „wow” élményt adó design,  laza belső építészeti megoldásokkal és ehhez szorosan illő gasztrokínálattal szülessen.

A hely alapján először felmerült, hogy egy hacienda típusú témára fókuszálunk, de aztán elvetettük ezt az ötletet, hiszen annyira csodálatos, hatalmas, egy dél-spanyol palota hangulatát hozó a marbellai Kempinski épülete, itt a nagy terekben nem érvényesülnének apró finomságok, vagy jegyek. Igazán meghökkentő, laza és egyben nagyon vagány élmény kell – így Bara Ákos belsőépítész tervei alapján ezt a vonalat vittük végig a megjelenésben és a konyha kialakításának során.

Gasztrovilág

Az étel- és italválaszték kialakítása olyan volt, akár egy kirakós játék. Lassan minden egymás mellé került, így alkotva kerek egészt. Két étterem és két bár koncepcióját, az ehhez szükséges technológiát, teljes személyzetet mi raktuk össze, végig szem előtt tartva, hogy Andalúziában járunk, ezért a helyi (top)gasztronómiai kínálat erőteljesen szerepel.

Meg az az igazság, nincs is arrafelé túl nehéz dolgunk alapanyag tekintetében. Mivel Barcelona a gin-tonik őshazája, természetes, hogy ital kínálatban a helyi koktélkultúrát használtuk fel, ahogy ételek frontján az éttermekben a halak viszik a prímet – mi más? Hiszen a tonhal kultúra bölcsője is errefelé található, naná, hogy olyan tonhalválaszték van az étlapon, amely a környéken párját ritkítja.

Személyzet

A működéshez szükséges személyzet felhajtásának oroszlánrészét fejvadászok végezték, és annyira szerencsénk volt, hogy a kulcspozíciókra nagytudású, nagynevű spanyol topséfeket hoztak interjúztatni ill. próbamunkára. Nyitásra – ami Húsvét táján volt - természetesen itthonról is kivittünk egy csapatot, ezért ez elég húzós időszakra sikeredett: itthon pótolni kellett a kiesett kollégák munkáját, ott pedig időre betanítani az induló csapatot mindarra, amit a mi kollégáinktól sajátítottak el.

Forrás: Vendég


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.