Marbellára költözött a Zsidai Csoport

De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.

A dél-spanyolországi híres üdülőhelyen, Costa del Solon működő Kempinski Hotelben kapott Zsidai Zoltán Roy és csapata arra megbízást, hogy újrapozícionálják – a budapesti Kempinskihez hasonlóan –a ház lobbyját, vendégterét és teljes gasztronómiai kínálatát. Így született meg, és adják át folyamatosan az El Paseo del Mar gasztronómiai központot, benne az itthonról is ismert Baltazár Bar & Grillel, valamint egy nagyon top koktél- és borbárt, és a tengerparti részen kialakították a Spíler Beach Clubot, a medencék mellett pedig a Spíler Pool Bart. A helyről, átalakításról és az együttműködés részleteiről kérdezzük Zsidai Royt.

Lokáció

Fantasztikus adottságú tengerpartról beszélünk: közelben Marbella legjobb golfpályái (és mint tudjuk, ez a vidék a lovassportok mellett a golf hazája), amely tavasszal és ősszel nagyban meghatározza a ház vendégkörét is. Emellett családosok, párok látogatják alapvetően a szállodát, úgy kellett tehát kialakítani a koncepciót, hogy mindenben a vendégek kényelmét, esztétikai és gasztronómiai élményét szolgálja. A marbellai és a budapesti Kempinski tulajdonosi köre egy és ugyanaz – innen érkezett a felkérés a magyar tapasztalatok alapján, hogy a resort teljes koncepcióját alakítsuk át.

Palotaforradalom

Bár sok éttermet, bárt alakítottunk már ki, de tengerparti resorttal még nem volt dolgunk, úgyhogy egyet tudtunk teljes biztonsággal: itt egész másféle szolgáltatást kell létrehozni, mint amit eddig valósítottunk meg. A lokáció, a ház egyedülállóan különleges építészeti megoldásai mind arra sarkallak, hogy itt egy meghökkentő, „wow” élményt adó design,  laza belső építészeti megoldásokkal és ehhez szorosan illő gasztrokínálattal szülessen.

A hely alapján először felmerült, hogy egy hacienda típusú témára fókuszálunk, de aztán elvetettük ezt az ötletet, hiszen annyira csodálatos, hatalmas, egy dél-spanyol palota hangulatát hozó a marbellai Kempinski épülete, itt a nagy terekben nem érvényesülnének apró finomságok, vagy jegyek. Igazán meghökkentő, laza és egyben nagyon vagány élmény kell – így Bara Ákos belsőépítész tervei alapján ezt a vonalat vittük végig a megjelenésben és a konyha kialakításának során.

Gasztrovilág

Az étel- és italválaszték kialakítása olyan volt, akár egy kirakós játék. Lassan minden egymás mellé került, így alkotva kerek egészt. Két étterem és két bár koncepcióját, az ehhez szükséges technológiát, teljes személyzetet mi raktuk össze, végig szem előtt tartva, hogy Andalúziában járunk, ezért a helyi (top)gasztronómiai kínálat erőteljesen szerepel.

Meg az az igazság, nincs is arrafelé túl nehéz dolgunk alapanyag tekintetében. Mivel Barcelona a gin-tonik őshazája, természetes, hogy ital kínálatban a helyi koktélkultúrát használtuk fel, ahogy ételek frontján az éttermekben a halak viszik a prímet – mi más? Hiszen a tonhal kultúra bölcsője is errefelé található, naná, hogy olyan tonhalválaszték van az étlapon, amely a környéken párját ritkítja.

Személyzet

A működéshez szükséges személyzet felhajtásának oroszlánrészét fejvadászok végezték, és annyira szerencsénk volt, hogy a kulcspozíciókra nagytudású, nagynevű spanyol topséfeket hoztak interjúztatni ill. próbamunkára. Nyitásra – ami Húsvét táján volt - természetesen itthonról is kivittünk egy csapatot, ezért ez elég húzós időszakra sikeredett: itthon pótolni kellett a kiesett kollégák munkáját, ott pedig időre betanítani az induló csapatot mindarra, amit a mi kollégáinktól sajátítottak el.

Forrás: Vendég


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.