Elsőként a MaReSz Elnökségének 2009. I. félévi tevékenységéről tájékoztatta a tagságot Dr. Szalma Béla, a MaReSz elnöke. Az első félévben valamennyi tagozat újjáalakult és megválasztotta vezetőjét, erről Nagy Gábor, a MaReSz I. alelnöke számolt be. A korábbi Helyszíngazda tagozat Rendezvényhelyszínek tagozat néven alakult újjá Zmák Tibor (Specia Marketing Tanácsadó Kft.) vezetésével. A Konferenciaszervező tagozat Kongresszus- és Konferenciaszervező tagozat néven továbbra is Stefkóné Vermes Judit (CONGRESS Rendezvényszervező Kft.) vezetésével. A Kiállítás-szervező tagozat vezetője továbbra is Tornyai Péter (TorTer e-Design Kft.). A Rendezvénygasztronómia tagozat vezetője továbbra is Semsei Rudolf (Budapest Party Service Kft.). A korábbi Eseményszervező tagozat Rendezvényügynökségi tagozat néven alakult újjá vezetője Barkó Nagy Hédi (RagazzArt Rendezvényszervező és Művészközvetítő Kft.). A Rendezvénytechnika tagozat újjáalakulásá folyamatban van, Kiss Zsolt (COMPOFFICE-R Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.) közreműködésével. A MaReSz Közgyűlés elfogadta a Szövetség Szervezeti és Működési Szabályzatát. A Közgyűlésen a tagok sorába csatlakozott a Citadella Top Event Kft., az Éden Catering Kft. és az Expo Veress Kft. Tagsági viszonya megszűnt a Helyszínfórum Kft.-nek, a Mikropo Kft.-nek, a Saphire Travel Kft.-nek, a SCOPE Kft.-nek, valamint a Wallis Autókölcsönző Kft.-nek. A MaReSz-nek 2009. június 17-én 104 vállalkozás tagja.
MaReSz közgyűlés a Citadellán
A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége 2009. június 17-én a Citadella Panoráma termében tartotta Közgyűlését.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.