Elsőként a MaReSz Elnökségének 2009. I. félévi tevékenységéről tájékoztatta a tagságot Dr. Szalma Béla, a MaReSz elnöke. Az első félévben valamennyi tagozat újjáalakult és megválasztotta vezetőjét, erről Nagy Gábor, a MaReSz I. alelnöke számolt be. A korábbi Helyszíngazda tagozat Rendezvényhelyszínek tagozat néven alakult újjá Zmák Tibor (Specia Marketing Tanácsadó Kft.) vezetésével. A Konferenciaszervező tagozat Kongresszus- és Konferenciaszervező tagozat néven továbbra is Stefkóné Vermes Judit (CONGRESS Rendezvényszervező Kft.) vezetésével. A Kiállítás-szervező tagozat vezetője továbbra is Tornyai Péter (TorTer e-Design Kft.). A Rendezvénygasztronómia tagozat vezetője továbbra is Semsei Rudolf (Budapest Party Service Kft.). A korábbi Eseményszervező tagozat Rendezvényügynökségi tagozat néven alakult újjá vezetője Barkó Nagy Hédi (RagazzArt Rendezvényszervező és Művészközvetítő Kft.). A Rendezvénytechnika tagozat újjáalakulásá folyamatban van, Kiss Zsolt (COMPOFFICE-R Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.) közreműködésével. A MaReSz Közgyűlés elfogadta a Szövetség Szervezeti és Működési Szabályzatát. A Közgyűlésen a tagok sorába csatlakozott a Citadella Top Event Kft., az Éden Catering Kft. és az Expo Veress Kft. Tagsági viszonya megszűnt a Helyszínfórum Kft.-nek, a Mikropo Kft.-nek, a Saphire Travel Kft.-nek, a SCOPE Kft.-nek, valamint a Wallis Autókölcsönző Kft.-nek. A MaReSz-nek 2009. június 17-én 104 vállalkozás tagja.
MaReSz közgyűlés a Citadellán
A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége 2009. június 17-én a Citadella Panoráma termében tartotta Közgyűlését.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.