Elsőként a MaReSz Elnökségének 2009. I. félévi tevékenységéről tájékoztatta a tagságot Dr. Szalma Béla, a MaReSz elnöke. Az első félévben valamennyi tagozat újjáalakult és megválasztotta vezetőjét, erről Nagy Gábor, a MaReSz I. alelnöke számolt be. A korábbi Helyszíngazda tagozat Rendezvényhelyszínek tagozat néven alakult újjá Zmák Tibor (Specia Marketing Tanácsadó Kft.) vezetésével. A Konferenciaszervező tagozat Kongresszus- és Konferenciaszervező tagozat néven továbbra is Stefkóné Vermes Judit (CONGRESS Rendezvényszervező Kft.) vezetésével. A Kiállítás-szervező tagozat vezetője továbbra is Tornyai Péter (TorTer e-Design Kft.). A Rendezvénygasztronómia tagozat vezetője továbbra is Semsei Rudolf (Budapest Party Service Kft.). A korábbi Eseményszervező tagozat Rendezvényügynökségi tagozat néven alakult újjá vezetője Barkó Nagy Hédi (RagazzArt Rendezvényszervező és Művészközvetítő Kft.). A Rendezvénytechnika tagozat újjáalakulásá folyamatban van, Kiss Zsolt (COMPOFFICE-R Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.) közreműködésével. A MaReSz Közgyűlés elfogadta a Szövetség Szervezeti és Működési Szabályzatát. A Közgyűlésen a tagok sorába csatlakozott a Citadella Top Event Kft., az Éden Catering Kft. és az Expo Veress Kft. Tagsági viszonya megszűnt a Helyszínfórum Kft.-nek, a Mikropo Kft.-nek, a Saphire Travel Kft.-nek, a SCOPE Kft.-nek, valamint a Wallis Autókölcsönző Kft.-nek. A MaReSz-nek 2009. június 17-én 104 vállalkozás tagja.
MaReSz közgyűlés a Citadellán
A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége 2009. június 17-én a Citadella Panoráma termében tartotta Közgyűlését.

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?
A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán
A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.

Csókaszőlő, laska, piros bakator
Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai
Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában
A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál
Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos
Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.

Változóban az európai prémium borok piaca
Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.

Szezonnyitó piknik Noszvajon
Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Indul az idei Országos Borverseny
A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.