MaReSz közgyűlés a Citadellán

A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége 2009. június 17-én a Citadella Panoráma termében tartotta Közgyűlését.

Elsőként a MaReSz Elnökségének 2009. I. félévi tevékenységéről tájékoztatta a tagságot Dr. Szalma Béla, a MaReSz elnöke. Az első félévben valamennyi tagozat újjáalakult és megválasztotta vezetőjét, erről Nagy Gábor, a MaReSz I. alelnöke számolt be. A korábbi Helyszíngazda tagozat Rendezvényhelyszínek tagozat néven alakult újjá Zmák Tibor (Specia Marketing Tanácsadó Kft.) vezetésével. A Konferenciaszervező tagozat Kongresszus- és Konferenciaszervező tagozat néven továbbra is Stefkóné Vermes Judit (CONGRESS Rendezvényszervező Kft.) vezetésével. A Kiállítás-szervező tagozat vezetője továbbra is Tornyai Péter (TorTer e-Design Kft.). A Rendezvénygasztronómia tagozat vezetője továbbra is Semsei Rudolf (Budapest Party Service Kft.). A korábbi Eseményszervező tagozat Rendezvényügynökségi tagozat néven alakult újjá vezetője Barkó Nagy Hédi (RagazzArt Rendezvényszervező és Művészközvetítő Kft.). A Rendezvénytechnika tagozat újjáalakulásá folyamatban van, Kiss Zsolt (COMPOFFICE-R Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.) közreműködésével. A MaReSz Közgyűlés elfogadta a Szövetség Szervezeti és Működési Szabályzatát. A Közgyűlésen a tagok sorába csatlakozott a Citadella Top Event Kft., az Éden Catering Kft. és az Expo Veress Kft. Tagsági viszonya megszűnt a Helyszínfórum Kft.-nek, a Mikropo Kft.-nek, a Saphire Travel Kft.-nek, a SCOPE Kft.-nek, valamint a Wallis Autókölcsönző Kft.-nek. A MaReSz-nek 2009. június 17-én 104 vállalkozás tagja.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.