Mégis távozik a Chateau Visz konyhájáról Stefan Gebhardt

Bár korábban kérdésünkre néhány napja még cáfolták a hírt, mégis elhagyja az "Év Étterme" címmel kitüntetett Chateau Visz-t a német konyhafőnök. Utódlására francia szakembert szerződtettek a Somogy megyei kastéylszálló illetékesei, a német konyhafőnök Magyarországon folytatja. 

Alig két hete, hogy közreadtuk értesülésünket, mely szerint távozik a Somogy megyei Chateau Visz éttermének konyhafőnöke, a német Stefan Gebhardt. A megjelenést követően az illetékesek cáfolták a hírt, és a Vendég&Hotel márciusi számunkban interjút olvashattak a konyhafőnökkel.

Aztán a múlt hét végén "vendégséf" érkezett a kastélyba, a francia Olivier Marchand személyében. A gall szakember felbukkanása sokat sejtető esemény volt, végül a korábbi hírek beigazolódtak, és mostanra hivatalossá vált, hogy a három Michelin csillagos Marc Meneau tanítványa veszi át az "Év étterme" konyháját. Olivier Marchand korábban a Vezelay-i L'Espérance Hotel éttermében dolgozott. (Korábban a hazai híradások a francia szakácsot három Michelin csillagosként mutatták be, ez azonban téves információ volt.)

Önéletrajza szerint a most 39 éves szakács karrierje első időszakában, 1995-96-ban dolgozott a burgundiai három Michelin-csillagos szálloda konyháján, előbb Első commis, majd Chef de Partie beosztásban. 1996 óta Németországban dolgozik.

Stefan Gebhardt és Olivier Marchand  (foto: Kolbe Gábor és schlemmerprofis.de)

A Chateau Visz korábbi konyhafőnöke, Stefan Gebhardt korábbi értesüléseinknek megfelelően a Relais&Chateau Hertelendy Kastélyban folytatja karrierjét.(Néhány nappal ezelőtt, a Vendég&Hotel számára adott exkluzív interjújában azt mondta: "...egyelőre magyarországon szeretnék továbbfejlődni...Egyelőre biztos maradok." ) 

Mint lapunk megtudta, a német szakács saját elhatározásából döntött a váltás mellett. A Hertelendy Kastályszálló honlapján egyelőre nem kommunikálták a korábbi konyhafőnök, Richard Nussel távozását, és az új konyhafőnök érkezését, mindössze egy mondatos utalás található: "Az egyes ízek utánozhatatlan kavalkáddá változtatása ugyanis hosszú évek óta főszakácsunk napi rutinjához tartozik, aki 2011-től vette át az irányítást Magyarország első és egyetlen Relais & Chateâux szállodájának konyhája felett."


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.