Mégis távozik a Chateau Visz konyhájáról Stefan Gebhardt

Bár korábban kérdésünkre néhány napja még cáfolták a hírt, mégis elhagyja az "Év Étterme" címmel kitüntetett Chateau Visz-t a német konyhafőnök. Utódlására francia szakembert szerződtettek a Somogy megyei kastéylszálló illetékesei, a német konyhafőnök Magyarországon folytatja. 

Alig két hete, hogy közreadtuk értesülésünket, mely szerint távozik a Somogy megyei Chateau Visz éttermének konyhafőnöke, a német Stefan Gebhardt. A megjelenést követően az illetékesek cáfolták a hírt, és a Vendég&Hotel márciusi számunkban interjút olvashattak a konyhafőnökkel.

Aztán a múlt hét végén "vendégséf" érkezett a kastélyba, a francia Olivier Marchand személyében. A gall szakember felbukkanása sokat sejtető esemény volt, végül a korábbi hírek beigazolódtak, és mostanra hivatalossá vált, hogy a három Michelin csillagos Marc Meneau tanítványa veszi át az "Év étterme" konyháját. Olivier Marchand korábban a Vezelay-i L'Espérance Hotel éttermében dolgozott. (Korábban a hazai híradások a francia szakácsot három Michelin csillagosként mutatták be, ez azonban téves információ volt.)

Önéletrajza szerint a most 39 éves szakács karrierje első időszakában, 1995-96-ban dolgozott a burgundiai három Michelin-csillagos szálloda konyháján, előbb Első commis, majd Chef de Partie beosztásban. 1996 óta Németországban dolgozik.

Stefan Gebhardt és Olivier Marchand  (foto: Kolbe Gábor és schlemmerprofis.de)

A Chateau Visz korábbi konyhafőnöke, Stefan Gebhardt korábbi értesüléseinknek megfelelően a Relais&Chateau Hertelendy Kastélyban folytatja karrierjét.(Néhány nappal ezelőtt, a Vendég&Hotel számára adott exkluzív interjújában azt mondta: "...egyelőre magyarországon szeretnék továbbfejlődni...Egyelőre biztos maradok." ) 

Mint lapunk megtudta, a német szakács saját elhatározásából döntött a váltás mellett. A Hertelendy Kastályszálló honlapján egyelőre nem kommunikálták a korábbi konyhafőnök, Richard Nussel távozását, és az új konyhafőnök érkezését, mindössze egy mondatos utalás található: "Az egyes ízek utánozhatatlan kavalkáddá változtatása ugyanis hosszú évek óta főszakácsunk napi rutinjához tartozik, aki 2011-től vette át az irányítást Magyarország első és egyetlen Relais & Chateâux szállodájának konyhája felett."


Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.