Mégis távozik a Chateau Visz konyhájáról Stefan Gebhardt

Bár korábban kérdésünkre néhány napja még cáfolták a hírt, mégis elhagyja az "Év Étterme" címmel kitüntetett Chateau Visz-t a német konyhafőnök. Utódlására francia szakembert szerződtettek a Somogy megyei kastéylszálló illetékesei, a német konyhafőnök Magyarországon folytatja. 

Alig két hete, hogy közreadtuk értesülésünket, mely szerint távozik a Somogy megyei Chateau Visz éttermének konyhafőnöke, a német Stefan Gebhardt. A megjelenést követően az illetékesek cáfolták a hírt, és a Vendég&Hotel márciusi számunkban interjút olvashattak a konyhafőnökkel.

Aztán a múlt hét végén "vendégséf" érkezett a kastélyba, a francia Olivier Marchand személyében. A gall szakember felbukkanása sokat sejtető esemény volt, végül a korábbi hírek beigazolódtak, és mostanra hivatalossá vált, hogy a három Michelin csillagos Marc Meneau tanítványa veszi át az "Év étterme" konyháját. Olivier Marchand korábban a Vezelay-i L'Espérance Hotel éttermében dolgozott. (Korábban a hazai híradások a francia szakácsot három Michelin csillagosként mutatták be, ez azonban téves információ volt.)

Önéletrajza szerint a most 39 éves szakács karrierje első időszakában, 1995-96-ban dolgozott a burgundiai három Michelin-csillagos szálloda konyháján, előbb Első commis, majd Chef de Partie beosztásban. 1996 óta Németországban dolgozik.

Stefan Gebhardt és Olivier Marchand  (foto: Kolbe Gábor és schlemmerprofis.de)

A Chateau Visz korábbi konyhafőnöke, Stefan Gebhardt korábbi értesüléseinknek megfelelően a Relais&Chateau Hertelendy Kastélyban folytatja karrierjét.(Néhány nappal ezelőtt, a Vendég&Hotel számára adott exkluzív interjújában azt mondta: "...egyelőre magyarországon szeretnék továbbfejlődni...Egyelőre biztos maradok." ) 

Mint lapunk megtudta, a német szakács saját elhatározásából döntött a váltás mellett. A Hertelendy Kastályszálló honlapján egyelőre nem kommunikálták a korábbi konyhafőnök, Richard Nussel távozását, és az új konyhafőnök érkezését, mindössze egy mondatos utalás található: "Az egyes ízek utánozhatatlan kavalkáddá változtatása ugyanis hosszú évek óta főszakácsunk napi rutinjához tartozik, aki 2011-től vette át az irányítást Magyarország első és egyetlen Relais & Chateâux szállodájának konyhája felett."


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.