Alig két hete, hogy közreadtuk értesülésünket, mely szerint távozik a Somogy megyei Chateau Visz éttermének konyhafőnöke, a német Stefan Gebhardt. A megjelenést követően az illetékesek cáfolták a hírt, és a Vendég&Hotel márciusi számunkban interjút olvashattak a konyhafőnökkel.
Aztán a múlt hét végén "vendégséf" érkezett a kastélyba, a francia Olivier Marchand személyében. A gall szakember felbukkanása sokat sejtető esemény volt, végül a korábbi hírek beigazolódtak, és mostanra hivatalossá vált, hogy a három Michelin csillagos Marc Meneau tanítványa veszi át az "Év étterme" konyháját. Olivier Marchand korábban a Vezelay-i L'Espérance Hotel éttermében dolgozott. (Korábban a hazai híradások a francia szakácsot három Michelin csillagosként mutatták be, ez azonban téves információ volt.)
Önéletrajza szerint a most 39 éves szakács karrierje első időszakában, 1995-96-ban dolgozott a burgundiai három Michelin-csillagos szálloda konyháján, előbb Első commis, majd Chef de Partie beosztásban. 1996 óta Németországban dolgozik.
Stefan Gebhardt és Olivier Marchand (foto: Kolbe Gábor és schlemmerprofis.de)
A Chateau Visz korábbi konyhafőnöke, Stefan Gebhardt korábbi értesüléseinknek megfelelően a Relais&Chateau Hertelendy Kastélyban folytatja karrierjét.(Néhány nappal ezelőtt, a Vendég&Hotel számára adott exkluzív interjújában azt mondta: "...egyelőre magyarországon szeretnék továbbfejlődni...Egyelőre biztos maradok." )
Mint lapunk megtudta, a német szakács saját elhatározásából döntött a váltás mellett. A Hertelendy Kastályszálló honlapján egyelőre nem kommunikálták a korábbi konyhafőnök, Richard Nussel távozását, és az új konyhafőnök érkezését, mindössze egy mondatos utalás található: "Az egyes ízek utánozhatatlan kavalkáddá változtatása ugyanis hosszú évek óta főszakácsunk napi rutinjához tartozik, aki 2011-től vette át az irányítást Magyarország első és egyetlen Relais & Chateâux szállodájának konyhája felett."