Megkésve

Ami a 2017 karácsonyán elhunyt Jakabffy László volt a vendéglátás konyhai frontján, ugyanaz Niszkács Miklós a hazai gasztronómia, a vendéglátás teljes szakmai területén - beleértve annak szakmai újságírás részét is. „Magyarán” a vendégvárás, az elegáns gasztronómiai újságírás doyenje volt. Mert most érkezett a hír, amelyet még mindig nem hiszünk el.  

Valahogy nem fér bele Niszkács Miklós alakjába, a hozzá tartozó image-be, hogy többé nem találkozunk vele minden fontos – de tényleg minden fontos és jelentős – hazai gasztronómiai eseményen, topétterem megnyitón, gasztronómiai díjkiosztón, és mindenütt, ami csak a hazai vendéglátásról szól. És félre né értse senki, ő egyáltalán nem az a szakmai újságíró, szakmai lap főszerkesztő és egyben laptulajdonos volt, aki csak enni, vagy beszélgetni jelent meg egy-egy fontos hazai gasztroeseményen. Nem. Mindent tudó mosolyával állt valahol állt egy csendes szegletben, végignézve azt az eseményt, amiért érkezett, beszélgetve kollégákkal és korábbi kollégákkal, és aki nem ismerte őt a hazai gasztronómia világából, arról bátran kijelenthetjük: az illető nem ismeri a hazai gasztronómia világát. Igazi békebeli, a szó legnemesebb értelmében a polgári jóvilágot, eleganciát képviselte ebben a ma már erősen más utakra tévedő szakma berkeiben, a jólétet, a nyugalmat, a jó ételeket, a szép italokat hirdette és kedvelte, azokról írt, beszélt és tett is érte – mint a Gerbeaud, majd az Onyx, azaz Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermének esetében is. Családját mindenek felett imádta, és most már tényleg nem tudnék róla többet múlt időben írni, még nem lehet róla megemlékezni, a nekrológ üresen cseng, annyira hihetetlen, hogy nincs többé.

 

Forrás: turizmusonline.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.