Megmérgezték a konkurens étterem vendégeit

Nyolcvan embert kellett súlyos tünetekkel kórházba szállítani egy pekingi étteremből - adta hírül az NPR alapján a Hír24.

A vendégek azután kezdték rosszul érezni magukat, hogy a vendéglő padlizsánjából ettek, amelyről később kiderült, hogy egy vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel volt „feljavítva” – írta az NPR. A nyolcvan ember szinte azonnal érezte a tüneteket – szédülés, fáradtság, látászavarok –, és többen hányni is kezdtek.

Mindannyiukat kórházba szállították, ahol az orvosok hamar észlelték, hogy a vérükben nagy mennyiségű klonodin van, amelyet magas vérnyomás ellen szoktak használni. A kezelés hatására az összes mérgezett beteg tünetmentesen hagyhatta el a kórházat két nap múlva.

A rendőrség persze nyomozást indított a mérgezéssel kapcsolatban, és meg is találták a gyógyszert a padlizsán elkészítéséhez használt keményítőben. A további vizsgálatok pedig kiderítették, hogy a klonodint a szomszédos étteremmel együttműködő két elkövető helyezte el a keményítőben, ezzel „javítva” a két vendéglő közti versenyen. Mindkettőt egy évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Az NPR az esetről szóló cikkében emlékeztet arra, hogy Kínában nem szokatlan a rivális termékének megmérgezése. Tavaly egy tejtermékeket készítő kínai paraszt nitrittel mérgezte meg egy versenytársa tejkészletét. 


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.