Igazi olasz éttermet álmodott meg a két tulajdonos – Katula Gábor és Rázga Zoltán -, akik korábban jó barátokként látták meg a Lovas úti romos villát és környékét, megvették a telket házzal együtt, és három éven át, nem éppen unalmas és eseménymentes időszakok után, végre a valóságban láthatják ma már egykori álmukat. Gyakorlatilag az is hírként szerepelhetne, hogy bár befejeződött az építkezés – még a barátságuk is megmaradt! Annyira rossz állapotban volt az egykori, század eleji villa, hogy kénytelen voltak lebontatni, és mindenféle multinacionális háttér és nagybefektetők nélkül a hátuk mögül, gyakorlatilag egymaguk, egyetlen bank támogatása és hitele mellett kezdtek bele a monstre vállalkozásba. Tárgyaltak kivitelezőkkel, építőkkel, szakemberekkel, mesterekkel – mivel nem alkalmaztak generálkivitelezőt az építkezés három éve során. Az építész terveket az új épületegyütteshez Reimholz Péter, DLA Kossuth-díjas, Ybl-díjas építészmérnök készítette, a belső design Zobor László Ferenczy-díjas belsőépítész keze munkáját dicséri. Az otthonos, meleg hangulatú, tágas, 70 főt befogadni képes gyönyörű kerttel és a város panorámájával rendelkező, top minőséget kínáló házban Riskov Vlad a főszakács, az éttermet a Dunapark Kávéházból is ismert Harangozó Roland vezeti. Az étterem mellett, azzal egységben egy kisméretű, 38 szobás, családias hangulatú szálloda is helyet kapott. Érdekesség még, hogy mindkét hely – az étterem és a négycsillagos hotel – teljes területét az országban másodikként (az első a Pannon Hotel vagy ahogy a régiek emlékezhetnek rá, a volt Emke) dohányzásfüstmentes területté nyilvánították.
Megnyílt a Bonfini
Bár egy ideje már nyitva van, most a hivatalos megnyitóra is sor került a budai I. kerületben, a Vár tövében található Bonfini Kert Étteremben, ahol a kerületi polgármester, dr. Nagy Gábor Tamás vágta át a szalagot.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.