Megnyílt a Bonfini

Bár egy ideje már nyitva van, most a hivatalos megnyitóra is sor került a budai I. kerületben, a Vár tövében található Bonfini Kert Étteremben, ahol a kerületi polgármester, dr. Nagy Gábor Tamás vágta át a szalagot.

Igazi olasz éttermet álmodott meg a két tulajdonos – Katula Gábor és Rázga Zoltán -, akik korábban jó barátokként látták meg a Lovas úti romos villát és környékét, megvették a telket házzal együtt, és három éven át, nem éppen unalmas és eseménymentes időszakok után, végre a valóságban láthatják ma már egykori álmukat. Gyakorlatilag az is hírként szerepelhetne, hogy bár befejeződött az építkezés – még a barátságuk is megmaradt! Annyira rossz állapotban volt az egykori, század eleji villa, hogy kénytelen voltak lebontatni, és mindenféle multinacionális háttér és nagybefektetők nélkül a hátuk mögül, gyakorlatilag egymaguk, egyetlen bank támogatása és hitele mellett kezdtek bele a monstre vállalkozásba. Tárgyaltak kivitelezőkkel, építőkkel, szakemberekkel, mesterekkel – mivel nem alkalmaztak generálkivitelezőt az építkezés három éve során. Az építész terveket az új épületegyütteshez Reimholz Péter, DLA Kossuth-díjas, Ybl-díjas építészmérnök készítette, a belső design Zobor László Ferenczy-díjas belsőépítész keze munkáját dicséri. Az otthonos, meleg hangulatú, tágas, 70 főt befogadni képes gyönyörű kerttel és a város panorámájával rendelkező, top minőséget kínáló házban Riskov Vlad a főszakács, az éttermet a Dunapark Kávéházból is ismert Harangozó Roland vezeti. Az étterem mellett, azzal egységben egy kisméretű, 38 szobás, családias hangulatú szálloda is helyet kapott. Érdekesség még, hogy mindkét hely – az étterem és a négycsillagos hotel – teljes területét az országban másodikként (az első a Pannon Hotel vagy ahogy a régiek emlékezhetnek rá, a volt Emke) dohányzásfüstmentes területté nyilvánították.

A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.