Megnyílt a Bonfini

Bár egy ideje már nyitva van, most a hivatalos megnyitóra is sor került a budai I. kerületben, a Vár tövében található Bonfini Kert Étteremben, ahol a kerületi polgármester, dr. Nagy Gábor Tamás vágta át a szalagot.

Igazi olasz éttermet álmodott meg a két tulajdonos – Katula Gábor és Rázga Zoltán -, akik korábban jó barátokként látták meg a Lovas úti romos villát és környékét, megvették a telket házzal együtt, és három éven át, nem éppen unalmas és eseménymentes időszakok után, végre a valóságban láthatják ma már egykori álmukat. Gyakorlatilag az is hírként szerepelhetne, hogy bár befejeződött az építkezés – még a barátságuk is megmaradt! Annyira rossz állapotban volt az egykori, század eleji villa, hogy kénytelen voltak lebontatni, és mindenféle multinacionális háttér és nagybefektetők nélkül a hátuk mögül, gyakorlatilag egymaguk, egyetlen bank támogatása és hitele mellett kezdtek bele a monstre vállalkozásba. Tárgyaltak kivitelezőkkel, építőkkel, szakemberekkel, mesterekkel – mivel nem alkalmaztak generálkivitelezőt az építkezés három éve során. Az építész terveket az új épületegyütteshez Reimholz Péter, DLA Kossuth-díjas, Ybl-díjas építészmérnök készítette, a belső design Zobor László Ferenczy-díjas belsőépítész keze munkáját dicséri. Az otthonos, meleg hangulatú, tágas, 70 főt befogadni képes gyönyörű kerttel és a város panorámájával rendelkező, top minőséget kínáló házban Riskov Vlad a főszakács, az éttermet a Dunapark Kávéházból is ismert Harangozó Roland vezeti. Az étterem mellett, azzal egységben egy kisméretű, 38 szobás, családias hangulatú szálloda is helyet kapott. Érdekesség még, hogy mindkét hely – az étterem és a négycsillagos hotel – teljes területét az országban másodikként (az első a Pannon Hotel vagy ahogy a régiek emlékezhetnek rá, a volt Emke) dohányzásfüstmentes területté nyilvánították.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.