Megnyílt a Bonfini

Bár egy ideje már nyitva van, most a hivatalos megnyitóra is sor került a budai I. kerületben, a Vár tövében található Bonfini Kert Étteremben, ahol a kerületi polgármester, dr. Nagy Gábor Tamás vágta át a szalagot.

Igazi olasz éttermet álmodott meg a két tulajdonos – Katula Gábor és Rázga Zoltán -, akik korábban jó barátokként látták meg a Lovas úti romos villát és környékét, megvették a telket házzal együtt, és három éven át, nem éppen unalmas és eseménymentes időszakok után, végre a valóságban láthatják ma már egykori álmukat. Gyakorlatilag az is hírként szerepelhetne, hogy bár befejeződött az építkezés – még a barátságuk is megmaradt! Annyira rossz állapotban volt az egykori, század eleji villa, hogy kénytelen voltak lebontatni, és mindenféle multinacionális háttér és nagybefektetők nélkül a hátuk mögül, gyakorlatilag egymaguk, egyetlen bank támogatása és hitele mellett kezdtek bele a monstre vállalkozásba. Tárgyaltak kivitelezőkkel, építőkkel, szakemberekkel, mesterekkel – mivel nem alkalmaztak generálkivitelezőt az építkezés három éve során. Az építész terveket az új épületegyütteshez Reimholz Péter, DLA Kossuth-díjas, Ybl-díjas építészmérnök készítette, a belső design Zobor László Ferenczy-díjas belsőépítész keze munkáját dicséri. Az otthonos, meleg hangulatú, tágas, 70 főt befogadni képes gyönyörű kerttel és a város panorámájával rendelkező, top minőséget kínáló házban Riskov Vlad a főszakács, az éttermet a Dunapark Kávéházból is ismert Harangozó Roland vezeti. Az étterem mellett, azzal egységben egy kisméretű, 38 szobás, családias hangulatú szálloda is helyet kapott. Érdekesség még, hogy mindkét hely – az étterem és a négycsillagos hotel – teljes területét az országban másodikként (az első a Pannon Hotel vagy ahogy a régiek emlékezhetnek rá, a volt Emke) dohányzásfüstmentes területté nyilvánították.

Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.