Megnyílt Wang mester fine dining étterme

Magyarország első és egyetlen kínai sztárszakácsa, a sokunk által kedvelt Wang mester megnyitotta új éttermét Budapesten, a Belvárosban. A Mandarin Bistro különlegessége, hogy itthon vélhetően eddig soha nem tapasztalt magas színvonalon mutatja be az ötezer éves kínai konyhaművészetet, viszont "új köntösben”.

Az ételeket koreai és japán ételinspirációk, összetevők, fűszerek is kiegészítenek, a tányérszervíz pedig inkább emlékeztet egy francia vagy spanyol magas színvonalú étteremre, mintsem egy ázsiaira. Wang Mester, aki 22 éve meghatározó alakja a hazai éttermi életnek, ismét "ugrott egyet felfelé”: ez már majdhogynem kínai FINE DINING, afféle “kínabrasserie”, trendi enteriőrrel, a legjobb étekmesterekkel, leírhatatlanul bonyolult ételekkel, és szép tálalással.

Az étterem együttműködő partnere az immár 11. születésnapját ünneplő Lucullus BT gasztronómiai egyesület, amely pont Wang mesternél alakult meg anno. “Elképesztően magas színvonalú és hiánypótló hellyel bővült a budapesti ázsiai gasztropaletta- mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke, egyben a chocoMe oroszországi igazgatója. "Őrültségnek hat, pedig igazából zseniális húzás, hogy egy francia tányérszervízben és felállásban jönnek elénk a jobbnál-jobb kínai ételek” - tette hozzá Turóczi Gábor.

 

Forrás: Vendég & Hotel


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban már több, mint húsz éve működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.