Megnyílt Wang mester ujgur-kínai étterme

A 15 éve Magyarországon élő Wang Qiang kínai sztár- és mesterszakács megnyitotta meg újabb kínai étekműhelyét. A létesítmény háromnegyed részben ujgur és negyedrészben hunani/pekingi/szecsuáni stílusú ételekkel várja az érdeklődőket; van minőségi büfé- és magas színvonalú gasztronómiai szekciója is. Az étterem kiemelt érdekességei a tésztafélék sokasága, a kézzel gyúrt rizs, a pekingi kacsa, és a grillezett bárány- és kenyérsaslik.

A nyitóünnepségen az ünnepélyes szalagot Turóczi Gábor, Wang, Pierrot, Varga Edit (Duna TV), Kozi (TV Paprika), Falusi Mariann (PaDöDö) B. Tóth László (Sztár FM) és Balla Ágnes (TV Paprika) vágták át. Az étteremnyitó ünnepség programjai közt szerepelt egy kínai citeraművész, tradicionális tésztahajtogató show, pekingi kacsabemutató és egy 23 fogásos ujgur/hunani/pekingi ételsor. Az ünnepségen több mint 200 vendég vett részt. Az étteremnyitó eseményt a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) szervezte, melyet egybekötöttek a szervezet hatodik születésnapjával. A Lucullus BT 6 év alatt 80 nagyszabású vacsorát és több száz egyéni- és céges főzőkurzust szervezett, hogy az ételeken keresztül népszerűsítsék az adott nemzet kultúráját, emellett számos más gasztronómiai programban is szerepet vállalt. Turóczi Gábor, az egyesület elnöke elmondta, hogy tovább fognak menni a megkezdett úton, főleg a fine dining stílusú gasztronómia irányába, de a nemzetiségi konyhák feltérképezését is folytatják. Több francia főzőkurzus lesz (az alapoktól a nouvelle cuisine-ig), lesz magyar- és nemzetközi konyha is, de folytatódnak a nagy kedvencnek számító kínai, olasz, indiai és görög kurzusok is. Az eddigi extrém főzések (Paprikás Csirke az Északi-sarkon, Lánchíd teteje, Kaukázus Rallye) az „Extrém Szakács” elnevezésű önálló projektben folytatódnak. (forrás: Lucullus BT)

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.