Megtaláltuk a város legjobb fánkját

Bár a farsangi időszak még odébb van, de lelkes cukrászoknak, édesszájú szakácsoknak addig is figyelmébe ajánljuk Budapest legjobb fánk-lelőhelyét.

A főváros legtökéletesebb fánkját ma a Corvin-negyed szomszédságában, a Wiener Szalonban készítik. És a tulajdonost megismerve, nem véletlenül. Ugyanis Nicholas Göndöcs, dél-afrikai születésű, olasz és magyar felmenőkkel rendelkező ifjú cukrászmester a magyarországi üzlete megnyitása előtt Madridban üzemeltetett már egy szintén bécsi stílusú kávéházat. Ott is, akárcsak Pesten, semmit nem bíz a véletlenre: minden alapanyagot édesapja tanácsa alapján Bécsből szállíttat Budapestre. Még a debreceni kolbász debrecenijét is - amelyet tehát nem a Hajdúság fővárosában, hanem imádott Bécsében készítenek számára.

"Édesapám, Rudolf Peter Groissböck a 70-es években, Ausztriában építette fel Groissböck néven ismert Cukrászdát és kávézó-láncát. Mivel nagy tapasztalattal rendelkezik, így a családom úgy döntött, hogy Budapestre is elhozzuk a bécsi ízeket, és egy igényes színvonalas, kizárólag természetes ls bio alapanyagokból készített fagylaltozóval egybekötött kávézót nyitunk”, mondja Nicholas, miközben maga szervírozza a meleg fánkot, és hozzá a bécsi kávét, és annak örül, hogy gasztrobloggerek csak döbbenten néznek egymásra, mert ilyen finomat, ennyire jól eltalált tésztával és a benne megbúvó töltelék harmóniájával felkínált édességet még sehol nem ettek.

Közben Nicholas az édesapjáról mesél tovább: "Apám eredetileg Bécsben tanulta a cukrászmesterséget, de tanult és dolgozott Olaszországban, és másutt is. Négy üzlete van jelenleg az osztrák fővárosban, de szerinte a Budapesten megnyitott üzletem szinte valamennyit felülmúlja. Jól látják, cégünk egyik specialitása az ízletes bécsi fánk, amelyet miden esetben csak kis mennyiségben készítünk, ezért mindig frissen, melegen kerül a vendégek asztalára. Szalagos fánkjainkat házi baracklekvárral és csokoládéval töltve kínáljuk.”

Forrás: Vendég & Hotel


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.