Megtaláltuk a város legjobb fánkját

Bár a farsangi időszak még odébb van, de lelkes cukrászoknak, édesszájú szakácsoknak addig is figyelmébe ajánljuk Budapest legjobb fánk-lelőhelyét.

A főváros legtökéletesebb fánkját ma a Corvin-negyed szomszédságában, a Wiener Szalonban készítik. És a tulajdonost megismerve, nem véletlenül. Ugyanis Nicholas Göndöcs, dél-afrikai születésű, olasz és magyar felmenőkkel rendelkező ifjú cukrászmester a magyarországi üzlete megnyitása előtt Madridban üzemeltetett már egy szintén bécsi stílusú kávéházat. Ott is, akárcsak Pesten, semmit nem bíz a véletlenre: minden alapanyagot édesapja tanácsa alapján Bécsből szállíttat Budapestre. Még a debreceni kolbász debrecenijét is - amelyet tehát nem a Hajdúság fővárosában, hanem imádott Bécsében készítenek számára.

"Édesapám, Rudolf Peter Groissböck a 70-es években, Ausztriában építette fel Groissböck néven ismert Cukrászdát és kávézó-láncát. Mivel nagy tapasztalattal rendelkezik, így a családom úgy döntött, hogy Budapestre is elhozzuk a bécsi ízeket, és egy igényes színvonalas, kizárólag természetes ls bio alapanyagokból készített fagylaltozóval egybekötött kávézót nyitunk”, mondja Nicholas, miközben maga szervírozza a meleg fánkot, és hozzá a bécsi kávét, és annak örül, hogy gasztrobloggerek csak döbbenten néznek egymásra, mert ilyen finomat, ennyire jól eltalált tésztával és a benne megbúvó töltelék harmóniájával felkínált édességet még sehol nem ettek.

Közben Nicholas az édesapjáról mesél tovább: "Apám eredetileg Bécsben tanulta a cukrászmesterséget, de tanult és dolgozott Olaszországban, és másutt is. Négy üzlete van jelenleg az osztrák fővárosban, de szerinte a Budapesten megnyitott üzletem szinte valamennyit felülmúlja. Jól látják, cégünk egyik specialitása az ízletes bécsi fánk, amelyet miden esetben csak kis mennyiségben készítünk, ezért mindig frissen, melegen kerül a vendégek asztalára. Szalagos fánkjainkat házi baracklekvárral és csokoládéval töltve kínáljuk.”

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.