„ A kalauz szerint „a részletes kidolgozás, kifinomult ízek és érett technikák mind olyan szintet értek el, amelyek Michelin-csillagot érdemelnek.” – olvasható a CNN cikkében.
Minden a jég iránti rajongással kezdődött
Mint írják, a Minimal alapítója, Arvin Wan már gyerekkora óta rajong a jégért, akit már fiatalon lenyűgözött a hideg érzet a nyelvén, és kísérletezni kezdett azzal, hogy különböző ételeket tett a fagyasztóba.
Évekkel később, 2021-ben alapította meg a Minimal fagylaltozót, amelynek elnevezése a fagylalt alapvető elemeire utal, és amelyek hozzájárulnak a krémes textúrához, és a hely minimalista esztétikáját is kifejezi.
Wan húszfős étterme különleges hétfogásos menüt kínál, amely az ételek eltérő, többnyire fagypont alatti hőmérsékleteivel játszik.
Egyedi menü változó hőmérséklet
Az étteremben több fogás is kapható, és mindegyik fogás a tálalási hőmérsékletéről kapta a nevét. Az étkezés a „0°C Loquat/Körte” elnevezésű, félig olvadt előétellel indul, amelyet az egyetlen forró fogás követ, a „180°C Rizs/Edamame” nevű rizsgombóc, amit ropogós palacsintába burkolnak.
Ezután a -40°C-os Vad gyömbérvirág/Szaké jégnyalóka következik, majd a -5°C-os Whisky/Ananász/Magnólia jégkása, a -12°C-os Üröm/Perilla/Ánizs fagylalt, és a -196°C-os Eper/Hibiszkusz/Krém fogás következik, amely folyékony nitrogénnel készült. Az étkezést egy 40°C-os sütemény zárja, amelyhez longán/osmanthus ízű fagylaltot kínálnak.
Eme egyedi fogások elkészítése és egy fagylalt témájú „étterem” működtetése sok tervezést és kísérletezést igényel, és sokkal többről van szó, mint a hozzávalók összekeveréséről és egy szimpla fagylaltról.