„ A kalauz szerint „a részletes kidolgozás, kifinomult ízek és érett technikák mind olyan szintet értek el, amelyek Michelin-csillagot érdemelnek.” – olvasható a CNN cikkében.
Minden a jég iránti rajongással kezdődött
Mint írják, a Minimal alapítója, Arvin Wan már gyerekkora óta rajong a jégért, akit már fiatalon lenyűgözött a hideg érzet a nyelvén, és kísérletezni kezdett azzal, hogy különböző ételeket tett a fagyasztóba.
Évekkel később, 2021-ben alapította meg a Minimal fagylaltozót, amelynek elnevezése a fagylalt alapvető elemeire utal, és amelyek hozzájárulnak a krémes textúrához, és a hely minimalista esztétikáját is kifejezi.
Wan húszfős étterme különleges hétfogásos menüt kínál, amely az ételek eltérő, többnyire fagypont alatti hőmérsékleteivel játszik.
Fotó: MINIMAL Facebook oldala
Egyedi menü változó hőmérséklet
Az étteremben több fogás is kapható, és mindegyik fogás a tálalási hőmérsékletéről kapta a nevét. Az étkezés a „0°C Loquat/Körte” elnevezésű, félig olvadt előétellel indul, amelyet az egyetlen forró fogás követ, a „180°C Rizs/Edamame” nevű rizsgombóc, amit ropogós palacsintába burkolnak.
Ezután a -40°C-os Vad gyömbérvirág/Szaké jégnyalóka következik, majd a -5°C-os Whisky/Ananász/Magnólia jégkása, a -12°C-os Üröm/Perilla/Ánizs fagylalt, és a -196°C-os Eper/Hibiszkusz/Krém fogás következik, amely folyékony nitrogénnel készült. Az étkezést egy 40°C-os sütemény zárja, amelyhez longán/osmanthus ízű fagylaltot kínálnak.
Eme egyedi fogások elkészítése és egy fagylalt témájú „étterem” működtetése sok tervezést és kísérletezést igényel, és sokkal többről van szó, mint a hozzávalók összekeveréséről és egy szimpla fagylaltról.