Megvannak a pizzafesztivál győztesei

 

A Kincsem Parkban hétvégén került megrendezésre a III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Verseny idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében megvalósult fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei voltak jelen, akik amellett, hogy folyamatosan készítették a pizzákat a látogatóknak, egymással is versenyeztek, ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartottak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szerettek volna olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el.

A háromnapos rendezvény alatt kemence bemutatókon is részt vehettek a látogatók, megismerkedve a COZZE gázüzemű forgózsámolyos és a MACTE OVENS elektromos pizzakemencével.

Kovács Lázár szervezésében megvalósuló fesztiválon hirdették ki a verseny győzteseit
Kovács Lázár szervezésében megvalósuló fesztiválon hirdették ki a verseny győzteseit
Fotó: III. Piaggio Pizzafesztivál

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kaptak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó, például a Gastro Italy, az Andimarc, a Casa Rinaldi, a Vinificando, a Balzano Food és a Buratti is képviseltette magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathattak az Ab Ovo Borkereskedésnek köszönhetően. A fesztivál ásványvize a Veritas volt. 

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre került.

A Pizzakészítő Bajnokságra bárki jelentkezhetett, aki szerette volna megmérettetni magát a szakmai zsűri előtt:

I. helyezett: Szabó Sándor, aki az előző két fesztivál versenyén is remekelt

II. helyezett: Pál Renátó

III. helyezett: Sándor Zoltán

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatták be különleges pizzáikat, a szakmai zsűri különböző kategóriákban értékelte a versenymunkáikat:

A Fermento Pizzeria győztes pizzája
A Fermento Pizzeria győztes pizzája
Fotó: III. Piaggio Pizzafesztivál

Legszebb pizza és a Közönség díj győztese: Fermento Pizzéria

Legkreatívabb pizza: Pizza Accademia, Bocanova Olasz Étterem

Legjobb ízharmóniájú pizza: Rossita Pizzéria, Forni di Napoli

Legjobb pizzatészta: P7 by Lázár Chef, Gomolya Pizza Truck

Legfinomabb pizzafeltét: Vadregény Bisztro & Pizza, La Piccola Napoli Pizzéria 

A népszerű programelemek is visszatértek, volt Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogattak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.