A „Borsa Vini Budapest 2009” elnevezésű rendezvény képviselői a legnagyobb olaszországi borszakkiállítás, a veronai Vinitaly után közvetlenül érkeznek Magyarországra, azaz a hazai borbarátok, borszeretők, borkereskedők és vásárlók első kézből juthatnak a legfrissebb információkhoz, és találkozhatnak közvetlenül a nagy múltú, nagynevű itáliai borcégek képviselőivel. Többek között itt lesznek Budapesten Toszkána világhírű pincészetei, Veneto tartomány, Piemonte, Lombardia, Campania pincészetei, a feljövőben lévő, Európa más országaiban már nagyon sikeres, hazájában épp most egyre divatosabbá váló szicíliai régiók képviseletei, valamint Emilia Romagna tartományból például tíz pincészet is. A kisebb családi, és a nagyobb méretű pincészetek, borkereskedések bemutatkozására várják a hazai vásárlókat, érdeklődőket.
Minden, ami olasz bor
Nem mindennapi workshopot rendez Itália 14 régiójának 42 olasz bortermelőjének részvételével, 300 bor bemutatkozásával az Olasz Külkereskedelmi Intézet (I.C.E.) április 23-án, csütörtökön 10.30 órai kezdettel a New York Palace Hotelben.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.