Morzsi igen, babuka nem

Nagy felháborodást váltott ki, amikor a szóbeszéd tárgya lett, hogy a Moki's Goodies nevű hamburgi kávézó házirendjében az szerepel: „a kutyák a teraszig bejöhetnek, a hat év alatti gyerekek egyáltalán nem".

Az Instragramon indulatos kommenteket szült a gyerekeket kizáró házirend.

A kávézó tulajdonosa, Monika Ertl megelégelte a szidásokat és ellenségeskedést. A tulaj szerint pszichológiai terror (mobbing) zajlik ellene, és azt kívánja, hogy a támadói „bizonyára egészen csodálatos” gyerekei ne éljenek át ilyet. Kifejti: ő maga is anya és nagy családból származik, így pontosan ismeri a témát, és nehezen lehetne őt gyerekellenességgel vádolni. „A Moki's Goodies nem adományokból finanszírozott, demokratikus anya-gyermek projekt, hanem egy étterem, aminek én találtam ki a koncepcióját és én invesztáltam bele a saját pénzemet. Mert a saját döntéseimet szeretném megvalósítani anélkül, hogy azokat igazolnom kellene.” A tulajdonos arról is ír a vitában, hogy itt nem „szociális romantikáról” van szó, hanem számokról, és „anyuka-kávézóként” nem működött a hely.

Németországban nem ez az első ilyen botrány: Berlinben már évekkel ezelőtt „gyerekmentes zónát” vezetett be egy kávézó, és Rügen szigetén is van egy Omas Küche (Nagyi konyhája) nevű hely, amely 17 órától csak felnőtteket kíván fogadni.

Magyarországon több olyan hotel működik, ahol nem hallani gyerekzsivajt, például Egerben, Szentendrén, Ráckevén, Püspökladányban, Balatonfüreden és még sok egyéb helyen. Kifejezetten felnőttbarát vagy gyerekmentes étteremmel még nem találkoztunk, de olyan étteremmel igen, amely gyermekeket abban az esetben tud fogadni, amennyiben az étteremben való tartózkodás során mindvégig felügyelet alatt állnak.

Amikor nincsenek erre vonatkozó pontosan meghatárosott szabályok, gyakran előfordul, hogy a gyerekek a felszolgáló munkaterületét nem hagyják szabadon és erre a szüleik sem szólítják fel őket. Ez kifejezetten balesetveszélyes: például a lengőajtó megüti a gyereket, esetleg a felszolgáló kezéből kiütött tányér a földön vagy a forró étellel együtt a gyereken landol. Ezeket a baleseteket elkerüli a gyerekmentes kávézó.

 

Forrás: mandiner.hu

Forrás: turizmusonline.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.