Most már tényleg itt a karácsony: az Auguszt bejglije rá a biztosíték

A budai Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep.De a tuti befutó bejglik, karácsonyi kekszek, sütemények és szaloncukrok mellé idén felsorakozott a málnás pisztáciáskenyér, a csokis fatörzs és a trópusi kenyér passion fruittal - a feleség, Ibolya új kedvencei, amelyeket utazó sütemények néven Franciaországban tanult egy neves cukrászműhelyben.

Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére. Emellett – ahogy minden évben – most is készülnek szezonális újdonságok is az ünnepekre. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez.

A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Ibolya elmondta, számára különös volt a francia tanulmányút során (és picit csalódás is), hogy mennyi színezőanyagot használnak a mostani trendek szerint a sütemények díszítéséhez, mert a látvány, a külcsín lett a meghatározó, a belbecs kissé elmarad a franciáknál a szépség mögött.

Az utazó sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér, József fia tervei alapján a családi cukrászatban. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.

Fotók: Tóth Milán

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.