Most már tényleg itt a karácsony: az Auguszt bejglije rá a biztosíték

A budai Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep.De a tuti befutó bejglik, karácsonyi kekszek, sütemények és szaloncukrok mellé idén felsorakozott a málnás pisztáciáskenyér, a csokis fatörzs és a trópusi kenyér passion fruittal - a feleség, Ibolya új kedvencei, amelyeket utazó sütemények néven Franciaországban tanult egy neves cukrászműhelyben.

Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére. Emellett – ahogy minden évben – most is készülnek szezonális újdonságok is az ünnepekre. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez.

A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Ibolya elmondta, számára különös volt a francia tanulmányút során (és picit csalódás is), hogy mennyi színezőanyagot használnak a mostani trendek szerint a sütemények díszítéséhez, mert a látvány, a külcsín lett a meghatározó, a belbecs kissé elmarad a franciáknál a szépség mögött.

Az utazó sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér, József fia tervei alapján a családi cukrászatban. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.

Fotók: Tóth Milán

Forrás: Vendég&Hotel Online


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.