Négykezes vacsora a Costes Downtownban

Február 10-én a Costes Downtown chef-je, Tiago Sabarigo és a londoni Peninsula étterem headchef-je, Tomas Lidakevicius közös kreálmányai kerülnek asztalra a Michelin-csillagos tophelyen.

Tomas tapasztalatát Anglia Michelin-csillagos éttermeiben szerezte. Többek között megfordult a Galvin at Windows, Corrigan’s Mayfair, City Social étterem konyháin. Az ételkompozícióit az évszakok, és az évszakok váltakozása inspirálja, de minden bizonnyal merít a zenéből is, hiszen nemrégiben adta ki saját albumát.

A top éttermekben edződött fiatal portugál séf, Tiago Sabarigo, 22 éves kora óta gyűjti tapasztalatát olyan csúcséttermekben, mint a Four Seasons Hotel Ritz Lisbon, Petrus by Gordon Ramsay London, Texture Restaurant London. Nagyon szenvedélyes és gyakran új módszereket keres az ételek elkészítésében. A legnagyobb hatással Aggi Sverrisson volt rá az ételek készítését illetően, míg fő mentora Gordon Ramsey a sztenderdek és a konyhai munkamorál miatt. Tomas-szal Londonban, a Texture étteremben dolgoztak együtt, azóta érik a négykezes vacsora gondolata.

A két kiváló séf által megálmodott és február 10-én valósággá is váló ételsorban az amuse bouche: posírozott fürjtojás, petrezselymes majonézzel lesz. Asztalra kerül továbbá posírozott fésűkagyló, kínai articsóka, édes-savanyú dashi valamint a tányérra varázsolnak lángolt ördöghalat és grillezett fürjet és a sorban ott a sült mangalica karaj is. Felszolgálnak majd répákat és citrusokat és lesz csokoládé, praliné, paszternák. Mindehhez kiváló borokat társítanak.

Részletek a www.costesdowntown.hu oldalon.

Forrás: Vendég


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.