Köveskált nem véletlenül hoztuk szóba, ugyanis az új hely bérlője és egyben séfje is onnan érkezett: a Kővirág főszakácsaként dolgozott korábban Horváth Csongor, onnan „igazolt át” szűkebb lakóhelyére, Zánkára, ahol amúgy a neje, Orsi, a stranddal szemben roppant sikeres hamburgerezőt üzemeltet nyaranta, Neked főztem néven. Megnyitották tehát második ilyen nevű családi vállalkozásukat (sőt, ez már a hármas számú lesz hamarosan), amely már a nyitás pillanatától nagyon pörög.
Helyi asztalos készítette a belső tér bútorait (nagyon jók és stílusosak), a kínálat amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Reggeltől késő estig nyitva a gasztrokocsmának aposztrofált laza hely, egy pompás terasszal fűszerezve. Kínálata naponta változik, táblára írják ki a napi ajánlatot. A reggelit követően déltől kétféle leves, négy-ötféle főétel és egy desszert jelenti a napi kínálatot, helyi szörpökkel, borokkal gazdagítva.
Ha a helyet ugyanúgy üzemeltetik egész évben majd – a tervek szerint a szezon végén eszük ágában sincs bezárni -, ahogy a nyitás hetében – garantált a siker.
Forrás: Vendég & Hotel