Neked főztem 2.0

A Balaton-felvidék egyre gyarapodik jobbnál jobb gasztrohelyekkel. Ennek egyik legújabb példája a zánkai Neked főztem gasztrokocsma, amely a község határában, a Köveskál felé vezető kanyarban, fenséges balatoni panorámával és hibátlan ételsorral nyílt meg június második hétvégéjén.

Köveskált nem véletlenül hoztuk szóba, ugyanis az új hely bérlője és egyben séfje is onnan érkezett: a Kővirág főszakácsaként dolgozott korábban Horváth Csongor, onnan „igazolt át” szűkebb lakóhelyére, Zánkára, ahol amúgy a neje, Orsi, a stranddal szemben roppant sikeres hamburgerezőt üzemeltet nyaranta, Neked főztem néven. Megnyitották tehát második ilyen nevű családi vállalkozásukat (sőt, ez már a hármas számú lesz hamarosan), amely már a nyitás pillanatától nagyon pörög.

Helyi asztalos készítette a belső tér bútorait (nagyon jók és stílusosak), a kínálat amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Reggeltől késő estig nyitva a gasztrokocsmának aposztrofált laza hely, egy pompás terasszal fűszerezve. Kínálata naponta változik, táblára írják ki a napi ajánlatot. A reggelit követően déltől kétféle leves, négy-ötféle főétel és egy desszert jelenti a napi kínálatot, helyi szörpökkel, borokkal gazdagítva.

Ha a helyet ugyanúgy üzemeltetik egész évben majd – a tervek szerint a szezon végén eszük ágában sincs bezárni -, ahogy a nyitás hetében – garantált a siker.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.