Neked főztem 2.0

A Balaton-felvidék egyre gyarapodik jobbnál jobb gasztrohelyekkel. Ennek egyik legújabb példája a zánkai Neked főztem gasztrokocsma, amely a község határában, a Köveskál felé vezető kanyarban, fenséges balatoni panorámával és hibátlan ételsorral nyílt meg június második hétvégéjén.

Köveskált nem véletlenül hoztuk szóba, ugyanis az új hely bérlője és egyben séfje is onnan érkezett: a Kővirág főszakácsaként dolgozott korábban Horváth Csongor, onnan „igazolt át” szűkebb lakóhelyére, Zánkára, ahol amúgy a neje, Orsi, a stranddal szemben roppant sikeres hamburgerezőt üzemeltet nyaranta, Neked főztem néven. Megnyitották tehát második ilyen nevű családi vállalkozásukat (sőt, ez már a hármas számú lesz hamarosan), amely már a nyitás pillanatától nagyon pörög.

Helyi asztalos készítette a belső tér bútorait (nagyon jók és stílusosak), a kínálat amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Reggeltől késő estig nyitva a gasztrokocsmának aposztrofált laza hely, egy pompás terasszal fűszerezve. Kínálata naponta változik, táblára írják ki a napi ajánlatot. A reggelit követően déltől kétféle leves, négy-ötféle főétel és egy desszert jelenti a napi kínálatot, helyi szörpökkel, borokkal gazdagítva.

Ha a helyet ugyanúgy üzemeltetik egész évben majd – a tervek szerint a szezon végén eszük ágában sincs bezárni -, ahogy a nyitás hetében – garantált a siker.

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.