Nem kell Jamie Oliver reformja az amerikaiaknak

Jamie Oliver nem kell az amerikaiaknak. A Food Revolution című dokumentum-sorozatának második részében – amiben egészséges ételek fogyasztására venné rá a fiatalokat - Los Angeles-i iskolákkal szeretett volna együttműködni, ám a hatóságok elutasították a kérelmét - adta hírül a Hírszerző.

A brit sztárszakács évek óta veszi rá a fiatalokat az egészséges életmódra, egészséges ételek fogyasztására, több műsorában tett kísérletet az iskolai menzák megreformálására. Most azonban éppen a gyorsételek és a Coca-Cola országa tett keresztbe Jamie Olivernek.

Már a Food Revolution című műsorának első részévét is lehúzták az amerikai kritikusok. A szakács a Nyugat-Virginiai Huntingtont választotta ki műsorában. Huntingtont sokan "Amerika legzsírosabb városának" nevezik. A lakók azonban túlságosan kioktatónak tartották Olivert. A város elutasítása még könnyeket is csalt az egyébként magabiztos sztárszakács szemébe. "Ezek nem értenek meg engem, mert nem tudják, miért vagyok itt" – nyilatkozta akkor Oliver. Meglepő azonban, hogy ettől függetlenül a műsor mégis nagyon nézett lett, amivel még a televíziós műsorok nívós díját, az Emmy-t is kiérdemelte.

A műsor második részében a szakács Los Angeles-i iskolákkal fogott volna össze. Az iskola azonban elutasította az együttműködést. "Úgy véljük, jobban tette volna, ha más kerületbe fekteti be energiáját és idejét" – hangzott az indoklás az iskolák részéről. "Bármennyire is örülünk az egészséges táplálkozás népszerűsítésének, úgy gondoljuk, hogy elég lesz a cél eléréséhez az az együttműködés, amit mi saját magunk alakítottunk ki a helyi táplálkozási- és egészségügyi szakértőkkel" – idézte a Daily Mail Melissa Infusino-t, a Los Angeles-i iskolák szóvivőjét.

Jamie Oliver most az ABC amerikai tv-csatornán és az interneten keres támogatókat. A műsor weboldalán található felhívásban azt írják: "Olyan családokat keresünk, akik szívesen vennék Jamie segítségét a konyhában, hogy együtt járják végig az akadályokkat teli utat az egészséges táplálkozás felé".

Ausztráliában azonban úgy tűnik, szívesen fogadják a sztárszakács tanácsait. Ipswich város ugyanis összefogott Oliverrel, aki berendezhet egy főzőközpontot és online főzőiskolát is nyithat. Queensland vezetősége – 4 évre elosztva - 1,8 millió euróval támogatja a kezdeményezést. (Hírszerző)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.