Nem kell Jamie Oliver reformja az amerikaiaknak

Jamie Oliver nem kell az amerikaiaknak. A Food Revolution című dokumentum-sorozatának második részében – amiben egészséges ételek fogyasztására venné rá a fiatalokat - Los Angeles-i iskolákkal szeretett volna együttműködni, ám a hatóságok elutasították a kérelmét - adta hírül a Hírszerző.

A brit sztárszakács évek óta veszi rá a fiatalokat az egészséges életmódra, egészséges ételek fogyasztására, több műsorában tett kísérletet az iskolai menzák megreformálására. Most azonban éppen a gyorsételek és a Coca-Cola országa tett keresztbe Jamie Olivernek.

Már a Food Revolution című műsorának első részévét is lehúzták az amerikai kritikusok. A szakács a Nyugat-Virginiai Huntingtont választotta ki műsorában. Huntingtont sokan "Amerika legzsírosabb városának" nevezik. A lakók azonban túlságosan kioktatónak tartották Olivert. A város elutasítása még könnyeket is csalt az egyébként magabiztos sztárszakács szemébe. "Ezek nem értenek meg engem, mert nem tudják, miért vagyok itt" – nyilatkozta akkor Oliver. Meglepő azonban, hogy ettől függetlenül a műsor mégis nagyon nézett lett, amivel még a televíziós műsorok nívós díját, az Emmy-t is kiérdemelte.

A műsor második részében a szakács Los Angeles-i iskolákkal fogott volna össze. Az iskola azonban elutasította az együttműködést. "Úgy véljük, jobban tette volna, ha más kerületbe fekteti be energiáját és idejét" – hangzott az indoklás az iskolák részéről. "Bármennyire is örülünk az egészséges táplálkozás népszerűsítésének, úgy gondoljuk, hogy elég lesz a cél eléréséhez az az együttműködés, amit mi saját magunk alakítottunk ki a helyi táplálkozási- és egészségügyi szakértőkkel" – idézte a Daily Mail Melissa Infusino-t, a Los Angeles-i iskolák szóvivőjét.

Jamie Oliver most az ABC amerikai tv-csatornán és az interneten keres támogatókat. A műsor weboldalán található felhívásban azt írják: "Olyan családokat keresünk, akik szívesen vennék Jamie segítségét a konyhában, hogy együtt járják végig az akadályokkat teli utat az egészséges táplálkozás felé".

Ausztráliában azonban úgy tűnik, szívesen fogadják a sztárszakács tanácsait. Ipswich város ugyanis összefogott Oliverrel, aki berendezhet egy főzőközpontot és online főzőiskolát is nyithat. Queensland vezetősége – 4 évre elosztva - 1,8 millió euróval támogatja a kezdeményezést. (Hírszerző)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.