Nem tudsz főzni, de szeretnél? Akkor ez a te könyved!

Ha egy fiatal, világlátott szakács immár harmadik könyvét jelenteti meg röpke egy év leforgása alatt – az azért jelent valamit. Bizonyára segítség a médiában való szereplés (is), de nagy adag tudás, lelkesedés, na meg kommunikatív, kedves személyiség nélkül nem jönne össze a siker. És persze ne feledjük az elnyűhetetlen kockás ingek általános jelenlétét sem...

Bernáth József legújabb szakácskönyve, „Legyél te is a konyhád mestere” címmel jelent meg a napokban, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: ez lesz a karácsonyi könyvajándékok egyik nagy slágere. Miért? Mert egyszerű, mindenki számára közérthető nyelven, és legfőképp sok-sok fázisfotóval jelent meg ismét, ahogy korábban is.

Ezúttal Bernáth Józsi hónapokra osztotta az évet (lám, lám, micsoda meglepetés), és havonta egy-egy teljes menüsorral lepte meg lelkes követőit, illetve azokat a konyhákba betévedőket, akik bár szeretnének ott bizonyítani, azonban eddig ez még nem sikerült nekik. És éppen ez A konyhafőnökből jól ismert szakács titka: ugyanis annyira érthető nyelven, mindenféle grammoktól, dekáktól méricskélés mentesen magyaráz el egy-egy ínycsiklandozó receptet, hogy még az is el tudja készíteni a szóban forgó ételt, akinek egyébként gőze nincs a gasztronómiáról. Finom fogásokkal büszkélkedő, botcsinálta háziasszonyok és háziurak tehát konyhára fel! Ott csak fel kell ütni Bernáth Józsi egyik receptjével a könyvet, érdemes folyamatosan nézegetni a képeket, elolvasni az alattuk lévő rövid útmutatásokat – és máris kész egy olyan menüsor, amely után bárki megnyalja a család tagjai vagy a barátok közül mind a tíz ujját.

Józsinak egyébként – saját bevallása szerint - közel száz kockás inge van otthon a gardróbjában, ne aggódjunk tehát, van miben elkészítenie majd további recepteket, akár könyvalakban is, amit megfőz majd és bemutat egyik kedvenc ingében.

Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere (Kossuth Kiadó 2016)


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.