Nem tudsz főzni, de szeretnél? Akkor ez a te könyved!

Ha egy fiatal, világlátott szakács immár harmadik könyvét jelenteti meg röpke egy év leforgása alatt – az azért jelent valamit. Bizonyára segítség a médiában való szereplés (is), de nagy adag tudás, lelkesedés, na meg kommunikatív, kedves személyiség nélkül nem jönne össze a siker. És persze ne feledjük az elnyűhetetlen kockás ingek általános jelenlétét sem...

Bernáth József legújabb szakácskönyve, „Legyél te is a konyhád mestere” címmel jelent meg a napokban, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: ez lesz a karácsonyi könyvajándékok egyik nagy slágere. Miért? Mert egyszerű, mindenki számára közérthető nyelven, és legfőképp sok-sok fázisfotóval jelent meg ismét, ahogy korábban is.

Ezúttal Bernáth Józsi hónapokra osztotta az évet (lám, lám, micsoda meglepetés), és havonta egy-egy teljes menüsorral lepte meg lelkes követőit, illetve azokat a konyhákba betévedőket, akik bár szeretnének ott bizonyítani, azonban eddig ez még nem sikerült nekik. És éppen ez A konyhafőnökből jól ismert szakács titka: ugyanis annyira érthető nyelven, mindenféle grammoktól, dekáktól méricskélés mentesen magyaráz el egy-egy ínycsiklandozó receptet, hogy még az is el tudja készíteni a szóban forgó ételt, akinek egyébként gőze nincs a gasztronómiáról. Finom fogásokkal büszkélkedő, botcsinálta háziasszonyok és háziurak tehát konyhára fel! Ott csak fel kell ütni Bernáth Józsi egyik receptjével a könyvet, érdemes folyamatosan nézegetni a képeket, elolvasni az alattuk lévő rövid útmutatásokat – és máris kész egy olyan menüsor, amely után bárki megnyalja a család tagjai vagy a barátok közül mind a tíz ujját.

Józsinak egyébként – saját bevallása szerint - közel száz kockás inge van otthon a gardróbjában, ne aggódjunk tehát, van miben elkészítenie majd további recepteket, akár könyvalakban is, amit megfőz majd és bemutat egyik kedvenc ingében.

Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere (Kossuth Kiadó 2016)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.