New Yorkban is lesz Noma

A világ egyik legjobb éttermének különlegességeit popup jelleggel a tengerentúli közönség is megismerheti most.

A World’s 50 Best Restaurants lista élén álló, koppenhágai elitétterem nemrég jelentette be, hogy New Yorkba készül. A Noma popupja öt napon át, május 16. és 20. között várja majd a vendégeket, esténként alig 50 székkel.

Az étterem 2003-ban nyitott, és már öt alkalommal érdemelte ki a világ legjobb étterme címet. A vendéglátóhely elsősorban újraértelmezett skandináv konyhájával szerzett globális ismertséget. A koppenhágai, három Michelin-csillagos étterem népszerűsége ma már akkora, hogy a foglalásokra féléves a várólista.



A Travel + Leisure információi szerint a nem mindennapi vacsoraélmény kizárólag azoknak az American Express Platinum kártyatulajdonosoknak lesz elérhető, akik feliratkoztak a Global Dining Access programra is. Az asztalfoglaláshoz pedig csakis a Resy nevű foglalási szolgáltatáson keresztül vezet út.



Az élményprogramra a Noma világhíres séf-tulajdonosa, Redzepi többfogásos tasting menüvel készül, amelyben természetesen helyet kapnak a séf legismertebb, legikonikusabb ételei, illetve alapanyagai (például vadvízi halak, helyi vadhúsok és mezőkről begyűjtött növények) is.

A séf állítólag most is tartja magát hitvallásához, és a „kiruccanás” ideje alatt ugyanúgy a helyi termelőktől fog vásárolni, mint otthon.



A kivételes vacsoraprogramra nem elég csupán a szemfülesség – nem árt, ha a pénztárcánk is tömve van. A vacsora ára személyenként ugyanis 700 dollárnál (nagyjából 243 ezer forint) indu. Bár 700 dollár nem kevés pénz, nem árt tudni, hogy az „eredeti” Noma-élmény sem kerül kevesebbe Dániában...

Fotók: Facebook

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás: Magyar Konyha


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.