New Yorkban is lesz Noma

A világ egyik legjobb éttermének különlegességeit popup jelleggel a tengerentúli közönség is megismerheti most.

A World’s 50 Best Restaurants lista élén álló, koppenhágai elitétterem nemrég jelentette be, hogy New Yorkba készül. A Noma popupja öt napon át, május 16. és 20. között várja majd a vendégeket, esténként alig 50 székkel.

Az étterem 2003-ban nyitott, és már öt alkalommal érdemelte ki a világ legjobb étterme címet. A vendéglátóhely elsősorban újraértelmezett skandináv konyhájával szerzett globális ismertséget. A koppenhágai, három Michelin-csillagos étterem népszerűsége ma már akkora, hogy a foglalásokra féléves a várólista.



A Travel + Leisure információi szerint a nem mindennapi vacsoraélmény kizárólag azoknak az American Express Platinum kártyatulajdonosoknak lesz elérhető, akik feliratkoztak a Global Dining Access programra is. Az asztalfoglaláshoz pedig csakis a Resy nevű foglalási szolgáltatáson keresztül vezet út.



Az élményprogramra a Noma világhíres séf-tulajdonosa, Redzepi többfogásos tasting menüvel készül, amelyben természetesen helyet kapnak a séf legismertebb, legikonikusabb ételei, illetve alapanyagai (például vadvízi halak, helyi vadhúsok és mezőkről begyűjtött növények) is.

A séf állítólag most is tartja magát hitvallásához, és a „kiruccanás” ideje alatt ugyanúgy a helyi termelőktől fog vásárolni, mint otthon.



A kivételes vacsoraprogramra nem elég csupán a szemfülesség – nem árt, ha a pénztárcánk is tömve van. A vacsora ára személyenként ugyanis 700 dollárnál (nagyjából 243 ezer forint) indu. Bár 700 dollár nem kevés pénz, nem árt tudni, hogy az „eredeti” Noma-élmény sem kerül kevesebbe Dániában...

Fotók: Facebook

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás: Magyar Konyha


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.