New Yorkban is lesz Noma

A világ egyik legjobb éttermének különlegességeit popup jelleggel a tengerentúli közönség is megismerheti most.

A World’s 50 Best Restaurants lista élén álló, koppenhágai elitétterem nemrég jelentette be, hogy New Yorkba készül. A Noma popupja öt napon át, május 16. és 20. között várja majd a vendégeket, esténként alig 50 székkel.

Az étterem 2003-ban nyitott, és már öt alkalommal érdemelte ki a világ legjobb étterme címet. A vendéglátóhely elsősorban újraértelmezett skandináv konyhájával szerzett globális ismertséget. A koppenhágai, három Michelin-csillagos étterem népszerűsége ma már akkora, hogy a foglalásokra féléves a várólista.



A Travel + Leisure információi szerint a nem mindennapi vacsoraélmény kizárólag azoknak az American Express Platinum kártyatulajdonosoknak lesz elérhető, akik feliratkoztak a Global Dining Access programra is. Az asztalfoglaláshoz pedig csakis a Resy nevű foglalási szolgáltatáson keresztül vezet út.



Az élményprogramra a Noma világhíres séf-tulajdonosa, Redzepi többfogásos tasting menüvel készül, amelyben természetesen helyet kapnak a séf legismertebb, legikonikusabb ételei, illetve alapanyagai (például vadvízi halak, helyi vadhúsok és mezőkről begyűjtött növények) is.

A séf állítólag most is tartja magát hitvallásához, és a „kiruccanás” ideje alatt ugyanúgy a helyi termelőktől fog vásárolni, mint otthon.



A kivételes vacsoraprogramra nem elég csupán a szemfülesség – nem árt, ha a pénztárcánk is tömve van. A vacsora ára személyenként ugyanis 700 dollárnál (nagyjából 243 ezer forint) indu. Bár 700 dollár nem kevés pénz, nem árt tudni, hogy az „eredeti” Noma-élmény sem kerül kevesebbe Dániában...

Fotók: Facebook

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás: Magyar Konyha


Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.