New Yorkban is lesz Noma

A világ egyik legjobb éttermének különlegességeit popup jelleggel a tengerentúli közönség is megismerheti most.

A World’s 50 Best Restaurants lista élén álló, koppenhágai elitétterem nemrég jelentette be, hogy New Yorkba készül. A Noma popupja öt napon át, május 16. és 20. között várja majd a vendégeket, esténként alig 50 székkel.

Az étterem 2003-ban nyitott, és már öt alkalommal érdemelte ki a világ legjobb étterme címet. A vendéglátóhely elsősorban újraértelmezett skandináv konyhájával szerzett globális ismertséget. A koppenhágai, három Michelin-csillagos étterem népszerűsége ma már akkora, hogy a foglalásokra féléves a várólista.



A Travel + Leisure információi szerint a nem mindennapi vacsoraélmény kizárólag azoknak az American Express Platinum kártyatulajdonosoknak lesz elérhető, akik feliratkoztak a Global Dining Access programra is. Az asztalfoglaláshoz pedig csakis a Resy nevű foglalási szolgáltatáson keresztül vezet út.



Az élményprogramra a Noma világhíres séf-tulajdonosa, Redzepi többfogásos tasting menüvel készül, amelyben természetesen helyet kapnak a séf legismertebb, legikonikusabb ételei, illetve alapanyagai (például vadvízi halak, helyi vadhúsok és mezőkről begyűjtött növények) is.

A séf állítólag most is tartja magát hitvallásához, és a „kiruccanás” ideje alatt ugyanúgy a helyi termelőktől fog vásárolni, mint otthon.



A kivételes vacsoraprogramra nem elég csupán a szemfülesség – nem árt, ha a pénztárcánk is tömve van. A vacsora ára személyenként ugyanis 700 dollárnál (nagyjából 243 ezer forint) indu. Bár 700 dollár nem kevés pénz, nem árt tudni, hogy az „eredeti” Noma-élmény sem kerül kevesebbe Dániában...

Fotók: Facebook

A cikk teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás: Magyar Konyha


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.