Onyx-költemények húsvétkor a Gerbeaud-ban

A 2 Michelin csillagos Onyx étterem cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti singature desszertjét.

Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője Tojásdesszert elnevezésű süteményével újraértelmezte a húsvéti desszertek fogalmát. A külsőre szépen festett csokitojásnak tűnő finomság belseje látványban a klasszikus tojás jegyeit hordozza: a roppanó étcsokoládé réteg felvágásakor narancsízű krém szimbolizálja a tojássárgáját, felejthetetlen íz- élményt és csodás látványt nyújtva.

“A tojás textúráival való játékra alapoztam a desszertet, így enyhén mandulaízű narancskrémből fehérjét, narancszseléből tojássárgáját imitáltam, a tojáshéjat a bergamott olajos étcsokoládéréteg, a fészek kuszaságát a Dulcey csokoládé adja” - árulta el Mártha Róbert.

“A Gerbeaudban a tradíció és innováció - ahogy mottónk is tartja - kéz a kézben jár, így a klasszikusabb ízvilág kedvelői idén is választhatják az évek óta közkedvelt Répatortánkat a Tojásdesszert mellett. Az ajándékozni vágyóknak a húsvéti időszakban kitüntetett helyet kapó macaronjaikat ajánljuk.

 

Az állandó kínálatba tojásdad alakú üde pasztellekben pompázó darabokat, illetve a kisebbek kedvéért kókuszos nyuszi- és vaníliás csibemacaronokat készítettünk a Gerbeaud termelő műhelyében. A cukorszórással, robbanócukorral és festéssel még egyedibbé tett falatok áfonya, málna, szilva, vanília, pisztácia ízekben kerültek a csomagolásba"- tette hozzá Niszkács Anna, ügyvezető igazgató.

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.