Országos Étterem Hét: októberben ötödször

(MTI) - A korábbi évekhez hasonlóan száznál is több közép- és felsőkategóriás étterem különleges menüjét fogyaszthatják kedvezményes áron az ötödik Országos Étterem Hét vendégei október 14. és 20. között, a foglalásokat szerdától várják a résztvevő éttermek.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően változatlanul 3300 forintért fogyaszthatnak a választott étterem kínálatából az étterem hétre asztalt foglalók.
A legutóbb márciusban megrendezett program keretében összesen 12 ezer 500-an ebédeltek vagy vacsoráztak az éttermekben, ez pedig a 2011-es adatokhoz képest háromszoros növekedést jelent - mondta el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Kiss Zoltán, a gasztronómiai programot szervező DiningCity.com munkatársa.
Az októberi étterem hétre kizárólag a www.etteremhet.hu internetes oldalon lehet asztalt foglalni, valós idejű helyfoglalási rendszer segítségével. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében.
"Célunk nem az, hogy az éttermek minél több vendéget fogadjanak a program hetében. Azt szeretnénk, hogy senki se érezze úgy magát, mintha futószalagon szolgálnák ki - mindenki ugyanazt a bánásmódot és minőséget kapja, mint az a la carte vendégek" - fejtette ki Kiss Zoltán.
A kínálat széleskörű: a magyaros ízek világától kezdve a francia konyha rafinériájáig terjed, de a kínálatból idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, illetve a mexikói konyha fortélyai sem.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étterem hét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.


Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat

Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat 

2024. szeptember 20-án hivatalosan bejelentésre került, kik az idei év díjazottjai.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.