Paprikás csirke a Lánchíd tetején

Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület ezúttal Magyarországon, a LÁNCHÍD TETEJÉN főzte meg legendássá vált PAPRIKÁS CSIRKÉJÉT.

Az egyesület szerint a Lánchíd Magyarország egyik legjellegzetesebb jelképe, amely először kötötte össze Pestet és Budát, az embereket, a kettészakadt országot. A híd - szimbólum, ugyanolyan, mint a gasztronómia, mely az embereket hivatott összekötni a kultúrán keresztül - ezért esett a választás a hat. főzőalkalommal a Lánchídra. A Lucullus BT már nagy elánnal készül következő nagyszabású GASZTRO-EXPEDÍCIÓJÁRA, amely 2009. augusztus végére várható. "A Lánchídon való főzés volt az eddigi legextrémebb, mindennél nehezebb és veszélyes főzőhelyszín" - mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke, egyben a PAPRIKÁS CSIRKÉK elkövetője. "A Lánchíd budai hídfőjének felső ajtaját meg sem tudtuk nyitni - vélhetően a fagyok miatt ragadt be. A pesti hídfőn sikerült végül feljutnunk a Lánchíd pesti pillérének belsejébe, majd annak tetejére egy belső létrán át, hogy a kétfelé lejtő (egyáltalán nem egyenes) bádoggal lefedett kisméretű tetőn elinduljon a főzés. A szél nagyobb volt, mint az Északi-sarkon, gázégőnk lángja legalább ötször kialudt, pedig körbebástyáztuk egy dobozzal. Emellett a kellékeink is állandóan el akartak repülni a főzés 1/2 órája alatt, és a szél okozta hideg sem volt valami kellemes. Ehhez még hozzájött a híd állandó rángása és némi tériszony - tette hozzá Turóczi Gábor a nehézségekről. A Lucullus BT örvendetesnek tartja, hogy a magyar kultúra legkifejezőbb attribútuma, a PAPRIKÁS CSIRKE újabb jellegzetes helyen készült el, a magyar gasztronómiai kultúra kedvelőinek legnagyobb örömére. A főzést az RTL KLUB Fókusz című műsora örökítette meg.

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.