Paprikás csirke a Lánchíd tetején

Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület ezúttal Magyarországon, a LÁNCHÍD TETEJÉN főzte meg legendássá vált PAPRIKÁS CSIRKÉJÉT.

Az egyesület szerint a Lánchíd Magyarország egyik legjellegzetesebb jelképe, amely először kötötte össze Pestet és Budát, az embereket, a kettészakadt országot. A híd - szimbólum, ugyanolyan, mint a gasztronómia, mely az embereket hivatott összekötni a kultúrán keresztül - ezért esett a választás a hat. főzőalkalommal a Lánchídra. A Lucullus BT már nagy elánnal készül következő nagyszabású GASZTRO-EXPEDÍCIÓJÁRA, amely 2009. augusztus végére várható. "A Lánchídon való főzés volt az eddigi legextrémebb, mindennél nehezebb és veszélyes főzőhelyszín" - mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke, egyben a PAPRIKÁS CSIRKÉK elkövetője. "A Lánchíd budai hídfőjének felső ajtaját meg sem tudtuk nyitni - vélhetően a fagyok miatt ragadt be. A pesti hídfőn sikerült végül feljutnunk a Lánchíd pesti pillérének belsejébe, majd annak tetejére egy belső létrán át, hogy a kétfelé lejtő (egyáltalán nem egyenes) bádoggal lefedett kisméretű tetőn elinduljon a főzés. A szél nagyobb volt, mint az Északi-sarkon, gázégőnk lángja legalább ötször kialudt, pedig körbebástyáztuk egy dobozzal. Emellett a kellékeink is állandóan el akartak repülni a főzés 1/2 órája alatt, és a szél okozta hideg sem volt valami kellemes. Ehhez még hozzájött a híd állandó rángása és némi tériszony - tette hozzá Turóczi Gábor a nehézségekről. A Lucullus BT örvendetesnek tartja, hogy a magyar kultúra legkifejezőbb attribútuma, a PAPRIKÁS CSIRKE újabb jellegzetes helyen készült el, a magyar gasztronómiai kultúra kedvelőinek legnagyobb örömére. A főzést az RTL KLUB Fókusz című műsora örökítette meg.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.