Séfváltás a Wellamarin konyháján

Mivel Kostyál Gábor távozik a Balaton déli-partján, Zamárdiban található Hotel Wellamarin konyhájának vezetői pozíciójából, ezért április 1-től új séf érkezik a négycsillagos ház konyhájára.

A sikeres wellness szálloda nyitása óta - immár 5 éve - vezeti a konyhai munkát Kostyál Gábor,a több versenyen is kitüntetett mesterszakács, aki jelezte a ház tulajdonosainak, hogy egy vállalkozóval közösen hamarosan éttermet nyitnak - szintén a Balaton-partján.

Így a hotel tulajdonosai - a Kiss-család - elkezdte keresni a séf utódját, és örömmel számoltak be róla, hogy Nótár László személyében meg is találták, aki április 1-jén kezdi a Zamárdi-beli konyhán új feladatát.

A tulajdonosok reményei szerint nem lesz nagy változás a ház gasztronómiájának területén: mind ízvilágban, mind kínálatban tartják majd az eddig ismert magas színvonalat. Elsősorban a magyaros vonalat szeretik vendégeik - ezt szeretnék továbbra is kínálni, természetesen a kor kihívásainak megfelelve. Annak is örül a Kiss-família, hogy Nótár úrnak fő erőssége az á la carte étkezés - remélik, ezzzel is sikert aratnak majd vendégei körében.

Az április 1-én munkába lépő új séf egyébként a közeli Piroska Csárdából érkezik Zamárdiba, előtte pedig ajkai illetőségű lévén, ott szerzett tapasztalatokat, illetve a városban oktatta a fiatal szakácsnemzedéket és vizsgáztatott mesterszakácsi vizsgára jelentkezőket.

Az új séftől mindössze egy dolgot kértek új munkaadói: a házias, magyaros ízek körében legyen mindig az ételkínálatban több balatoni fogás - ezek közül is elsősorban somogyi receptek alapján készült ételek, mert aki e vidéken él, szereti vendégeit kínálni szűkebb hazájának finomságaival.

Forrás: Vendég & Hotel


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.