Séfváltás a Wellamarin konyháján

Mivel Kostyál Gábor távozik a Balaton déli-partján, Zamárdiban található Hotel Wellamarin konyhájának vezetői pozíciójából, ezért április 1-től új séf érkezik a négycsillagos ház konyhájára.

A sikeres wellness szálloda nyitása óta - immár 5 éve - vezeti a konyhai munkát Kostyál Gábor,a több versenyen is kitüntetett mesterszakács, aki jelezte a ház tulajdonosainak, hogy egy vállalkozóval közösen hamarosan éttermet nyitnak - szintén a Balaton-partján.

Így a hotel tulajdonosai - a Kiss-család - elkezdte keresni a séf utódját, és örömmel számoltak be róla, hogy Nótár László személyében meg is találták, aki április 1-jén kezdi a Zamárdi-beli konyhán új feladatát.

A tulajdonosok reményei szerint nem lesz nagy változás a ház gasztronómiájának területén: mind ízvilágban, mind kínálatban tartják majd az eddig ismert magas színvonalat. Elsősorban a magyaros vonalat szeretik vendégeik - ezt szeretnék továbbra is kínálni, természetesen a kor kihívásainak megfelelve. Annak is örül a Kiss-família, hogy Nótár úrnak fő erőssége az á la carte étkezés - remélik, ezzzel is sikert aratnak majd vendégei körében.

Az április 1-én munkába lépő új séf egyébként a közeli Piroska Csárdából érkezik Zamárdiba, előtte pedig ajkai illetőségű lévén, ott szerzett tapasztalatokat, illetve a városban oktatta a fiatal szakácsnemzedéket és vizsgáztatott mesterszakácsi vizsgára jelentkezőket.

Az új séftől mindössze egy dolgot kértek új munkaadói: a házias, magyaros ízek körében legyen mindig az ételkínálatban több balatoni fogás - ezek közül is elsősorban somogyi receptek alapján készült ételek, mert aki e vidéken él, szereti vendégeit kínálni szűkebb hazájának finomságaival.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.