Sikeresen debütált hazánk az IWINETC szervezőjeként

Több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember; 29 különböző ország; 23 előadás, kerekasztalbeszélgetés és szeminárium; 860 üzleti tárgyalás: április 10-től öt napon keresztül Magyarország látta vendégül a világ borszakmai és borturisztikai szektorát a hazánkban megrendezett Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon.

Az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozatnak Budapesten volt a tizedik, jubileumi rendezvénye. Az eseményen Magyarország és borvidékei sikerrel mutatkoztak be a nemzetközi szakmai közönségnek.

„Az IWINETC nagyban hozzájárult borvidékeink és borkultúránk ismertségének és elismertségének növekedéséhez. Izgalmas volt látni, ahogyan a külföldi szakmai közönség – köztük olyanok, akik most először jártak hazánkban – felfedezték Budapest szépségét, autentikus borainkat, bortermő helyeinket, bepillantást nyertek többszáz éves borkultúránkba. Meggyőződésem, hogy vendégeink az új partnerkapcsolatok mellett rengeteg inspirációval, élménnyel és Magyarország jó hírével térnek haza.” – összegezte Gál Zsombor, az MTÜ kiemelt vezető szakértője a rendezvény tapasztalatait.

Anthony Swift, az IWINETC főszervezője úgy fogalmazott: „Az esemény teljes sikerrel zárult, amelyen az eddigi legnagyobb létszámú résztvevőt fogadtuk. Magyarország mint borturisztikai desztináció és a magyar bor- és gasztroturisztikai szakma kétségkívül sokat köszönhet a Magyar Turisztikai Ügynökség szerepvállalásának. A borturizmus Magyarországon hatalmas fejlődésnek indult, mind a fogyasztói tudatosság, mind a borturisták számának tekintetében.” A háromnapos rendezvényre a világ különböző pontjairól érkeztek szakemberek, utazási irodák, tour operatorok és szakmai szervezetek képviselői, akik előadásokon vettek részt, és üzleti tárgyalásokat is folytathattak. A hazánkba érkező vendégek vezetett túrákon ismerhették meg a magyar borkultúrát, pincészeteinket, gasztronómiai élménykínálatunkat és turisztikai attrakcióinkat. A helyszínen kóstolhatták meg Etyek, Eger, Tokaj, Szekszárd, Villány, valamint a Balaton borait.

A jövő évi IWINETC-nek Baszkföld, Vitoria városa ad otthont, Alfredo Retortillo turizmusért, kereskedelemért és fogyasztóvédelemért felelős miniszter vette át a stafétát Budapesttől.

Forrás: Vendég és Hotel


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.