Szamos-cukrászda nyílt Bécsben

Beváltotta ígéretét Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos marcipán birodalom tulajdonosnője, aki sokszor hangoztatta: „nem nyit már több saját üzletet, csak egyetlen kivétel lehet: ez Bécs”. 

Amikor kiderült, hogy az osztrák főváros belső kerületében, a harmadikban, egy nagyon frekventált helyen működő cukrászda esetében új bérlőt keresnek, nem habozott a család, úgy döntöttek, belevágnak a régóta dédelgetett terv megvalósításába. Így született meg a Mathias Szamos Konfiserie, egy cukorral bevont gyönyörű ékszerdoboz, amelynek hangulata, stílusa, miliője az osztrák-magyar monarchia korát idézi. A december 3-i ünnepélyes megnyitón többek közt elhangzott, Bécs kávéházi hangulatába nagyszerűen beleillik a Szamos világa, sőt, Esterházy-tortájuk egyenesen a Demmel minőségével vetekszik.

 

 Az pedig, hogy a Bécsben élő magyarok nagy számban voltak jelen a megnyitón, azt jelezte, már nagyon várták, hogy kedvenc cukrászdájuk Bécsben is színre lépjen, valószínűleg ez lesz egyik kedvenc találkozóhelyük. Kerényi Ádám a tulajdonosok nevében elárulta az egybegyűlteknek, hogy a bécsi üzlet megvalósítása páratlan logisztikán alapul, hiszen a sütemények nem helyben készülnek, hanem ugyanott, mint az összes többi, a pilisvörösvári üzemükben, ahonnan fagyasztott állapotban szállítják tovább magyarországi üzlethálózatukba és most már Bécsbe is. A megnyitónak külön kedves színfoltja volt, egyben a családi vállalkozást is jelképezte, hogy egyszerre négy generáció volt jelen a Mathias-megnyitón: a 94 éves Szamos Margit néni, valamint lánya, Gabriella, és fia, Ádám a családjával, köztük a legkisebb Szamos-sarj is, aki egyelőre még ölben érkezett (és nem mondott beszédet), csak csendben nézelődött a szaloncukrok, marcipánszívek között.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.