Amikor kiderült, hogy az osztrák főváros belső kerületében, a harmadikban, egy nagyon frekventált helyen működő cukrászda esetében új bérlőt keresnek, nem habozott a család, úgy döntöttek, belevágnak a régóta dédelgetett terv megvalósításába. Így született meg a Mathias Szamos Konfiserie, egy cukorral bevont gyönyörű ékszerdoboz, amelynek hangulata, stílusa, miliője az osztrák-magyar monarchia korát idézi. A december 3-i ünnepélyes megnyitón többek közt elhangzott, Bécs kávéházi hangulatába nagyszerűen beleillik a Szamos világa, sőt, Esterházy-tortájuk egyenesen a Demmel minőségével vetekszik.
Az pedig, hogy a Bécsben élő magyarok nagy számban voltak jelen a megnyitón, azt jelezte, már nagyon várták, hogy kedvenc cukrászdájuk Bécsben is színre lépjen, valószínűleg ez lesz egyik kedvenc találkozóhelyük. Kerényi Ádám a tulajdonosok nevében elárulta az egybegyűlteknek, hogy a bécsi üzlet megvalósítása páratlan logisztikán alapul, hiszen a sütemények nem helyben készülnek, hanem ugyanott, mint az összes többi, a pilisvörösvári üzemükben, ahonnan fagyasztott állapotban szállítják tovább magyarországi üzlethálózatukba és most már Bécsbe is. A megnyitónak külön kedves színfoltja volt, egyben a családi vállalkozást is jelképezte, hogy egyszerre négy generáció volt jelen a Mathias-megnyitón: a 94 éves Szamos Margit néni, valamint lánya, Gabriella, és fia, Ádám a családjával, köztük a legkisebb Szamos-sarj is, aki egyelőre még ölben érkezett (és nem mondott beszédet), csak csendben nézelődött a szaloncukrok, marcipánszívek között.
Forrás: Vendég & Hotel