Szamos-cukrászda nyílt Bécsben

Beváltotta ígéretét Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos marcipán birodalom tulajdonosnője, aki sokszor hangoztatta: „nem nyit már több saját üzletet, csak egyetlen kivétel lehet: ez Bécs”. 

Amikor kiderült, hogy az osztrák főváros belső kerületében, a harmadikban, egy nagyon frekventált helyen működő cukrászda esetében új bérlőt keresnek, nem habozott a család, úgy döntöttek, belevágnak a régóta dédelgetett terv megvalósításába. Így született meg a Mathias Szamos Konfiserie, egy cukorral bevont gyönyörű ékszerdoboz, amelynek hangulata, stílusa, miliője az osztrák-magyar monarchia korát idézi. A december 3-i ünnepélyes megnyitón többek közt elhangzott, Bécs kávéházi hangulatába nagyszerűen beleillik a Szamos világa, sőt, Esterházy-tortájuk egyenesen a Demmel minőségével vetekszik.

 

 Az pedig, hogy a Bécsben élő magyarok nagy számban voltak jelen a megnyitón, azt jelezte, már nagyon várták, hogy kedvenc cukrászdájuk Bécsben is színre lépjen, valószínűleg ez lesz egyik kedvenc találkozóhelyük. Kerényi Ádám a tulajdonosok nevében elárulta az egybegyűlteknek, hogy a bécsi üzlet megvalósítása páratlan logisztikán alapul, hiszen a sütemények nem helyben készülnek, hanem ugyanott, mint az összes többi, a pilisvörösvári üzemükben, ahonnan fagyasztott állapotban szállítják tovább magyarországi üzlethálózatukba és most már Bécsbe is. A megnyitónak külön kedves színfoltja volt, egyben a családi vállalkozást is jelképezte, hogy egyszerre négy generáció volt jelen a Mathias-megnyitón: a 94 éves Szamos Margit néni, valamint lánya, Gabriella, és fia, Ádám a családjával, köztük a legkisebb Szamos-sarj is, aki egyelőre még ölben érkezett (és nem mondott beszédet), csak csendben nézelődött a szaloncukrok, marcipánszívek között.

Forrás: Vendég & Hotel


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.