Szűrt víz a vendéglátásban - a jó öreg csapvíz visszatért

A fenntarthatóság és környezetvédelem ma már alap a vendéglátóiparban. Ha az ásványvizeket helyben szűrt vízre cseréljük, az nem csak a környezetet védi, hanem az ipar szereplőinek költségeit is csökkenti, miközben a minőségi szolgáltatás és az ügyfélélmény nem sérül.

Környezetbarát alternatíva mindig is létezett a palackozott vízre: ez a csapvíz. Azonban gyakran a csapvízben előforduló anyagok kihatással lehetnek a víz ízére. A víztisztító rendszerek garantálják a kiváló minőségű ivóvizet, ami alapvető fontosságú az éttermek, szállodák számára és csökkentik a palackok használatát, azok tárolását és az egyre költségesebb és komplikáltabb göngyöleg kezelést. Mindez hosszú távon minimalizálja a palackozott víz vásárlásának és tárolásának és göngyölegek kezelésének a költségeit is.                                                                                                                   

Forrás: BWT
Forrás: BWT
                                                                                                    

A magnézium nélkülözhetetlen szerepet tölt be az élettani folyamatainkban, valamint idegrendszervédő hatású ásványi anyag is. A megfelelő mennyiségű magnéziumbevitel hozzájárulhat a fizikai és szellemi teljesítményünk növeléséhez, így rendkívül fontos, hogy fenntartsuk testünk magnézium-egyensúlyát. De nem csak élettani hatásai miatt olyan népszerű, hanem azért is, mert

a vendéglátóiparban a hozzáadott magnéziumot tartalmazó víz remek alapot biztosít kávé- és teakülönlegességekhez.

Ízhordozó tulajdonsága ugyanis hozzájárul az italok valódi ízvilágának és aromáinak a kiteljesedéséhez, így biztosítva a felejthetetlen ízélményt.

Forrás: BWT

 

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.