Te milyen teát szeretsz?

A teamester a The Ritz-Carltonban a teaszeánsz keretében elárulja, mi most a trend.

Az ötcsillagos, belvárosi The Ritz-Carlton Budapest elegáns Kupola Lounge területén beerősít a téli és a koratavaszi időszakban: sorra olyan programokat szervez, amivel nemcsak vendégeit, hanem az utcáról is közönséget csal be abban a "holt" időszakban, amikor másképp nemigen térne be hozzájuk bárki: délután 15-18 óra között. Többek közt ekkor várja a vendégeket a Zhao Zhou (ejtsd: Dzsáó Dzsó)  teamestere is, aki bemutatja a kínálatot, mesél az ősi teafák, teacserjék történetéről, felmelegített edénybe önti a mindig szigorúan 85 Celsius fokra melegített vizet (ami sosem lehet közönséges csapvíz), tejet, cukrot természetesen nem szolgál fel, azt viszont örömmel veszi, ha megkérdezik, melyik tea honnét, mely vidékről, milyen magasságból, milyen területről ered. 

A Lounge az elegáns délutáni teázási időben igazi teamenüvel is szolgál, ahonnét a következő teák közül lehet válogatni: Van például koffeinmentes Nap tea, és akkor persze erre rímelve Hold tea is (naná, hogy ez utóbbi is koffeinmentes, ráadásul magyar válogatás), de van többféle organikus tea is a választékban, a kínai fehér közülük például nagyon izgalmas választás, de a japán zöld tea, vagy más, vulkanikus területről, kézzel szedett teák szintén  isteniek.

A kínaiak szerint különben, meséli a teamester - miközben ugyanabból a 4-5 gr-nyi levélből önt a kiürült csészékbe újra és újra teát -, 3 csésze tea elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy érezzük a tea hatását. Ja, és ő mondja el azt is,  hogy a leveles tea és a filteres tea közt kb. annyi a különbség, mintha kézműves bort kóstolnánk, majd utána kannás borból töltenénk a pohárba: ki-ki döntse el, a kannás bor vajon a kézzel szedett leveles teára, vagy a gépi szedésű filteresre tett utalás?

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.