Az ötcsillagos, belvárosi The Ritz-Carlton Budapest elegáns Kupola Lounge területén beerősít a téli és a koratavaszi időszakban: sorra olyan programokat szervez, amivel nemcsak vendégeit, hanem az utcáról is közönséget csal be abban a "holt" időszakban, amikor másképp nemigen térne be hozzájuk bárki: délután 15-18 óra között. Többek közt ekkor várja a vendégeket a Zhao Zhou (ejtsd: Dzsáó Dzsó) teamestere is, aki bemutatja a kínálatot, mesél az ősi teafák, teacserjék történetéről, felmelegített edénybe önti a mindig szigorúan 85 Celsius fokra melegített vizet (ami sosem lehet közönséges csapvíz), tejet, cukrot természetesen nem szolgál fel, azt viszont örömmel veszi, ha megkérdezik, melyik tea honnét, mely vidékről, milyen magasságból, milyen területről ered.
A Lounge az elegáns délutáni teázási időben igazi teamenüvel is szolgál, ahonnét a következő teák közül lehet válogatni: Van például koffeinmentes Nap tea, és akkor persze erre rímelve Hold tea is (naná, hogy ez utóbbi is koffeinmentes, ráadásul magyar válogatás), de van többféle organikus tea is a választékban, a kínai fehér közülük például nagyon izgalmas választás, de a japán zöld tea, vagy más, vulkanikus területről, kézzel szedett teák szintén isteniek.
A kínaiak szerint különben, meséli a teamester - miközben ugyanabból a 4-5 gr-nyi levélből önt a kiürült csészékbe újra és újra teát -, 3 csésze tea elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy érezzük a tea hatását. Ja, és ő mondja el azt is, hogy a leveles tea és a filteres tea közt kb. annyi a különbség, mintha kézműves bort kóstolnánk, majd utána kannás borból töltenénk a pohárba: ki-ki döntse el, a kannás bor vajon a kézzel szedett leveles teára, vagy a gépi szedésű filteresre tett utalás?
Forrás: Vendég & Hotel