Te milyen teát szeretsz?

A teamester a The Ritz-Carltonban a teaszeánsz keretében elárulja, mi most a trend.

Az ötcsillagos, belvárosi The Ritz-Carlton Budapest elegáns Kupola Lounge területén beerősít a téli és a koratavaszi időszakban: sorra olyan programokat szervez, amivel nemcsak vendégeit, hanem az utcáról is közönséget csal be abban a "holt" időszakban, amikor másképp nemigen térne be hozzájuk bárki: délután 15-18 óra között. Többek közt ekkor várja a vendégeket a Zhao Zhou (ejtsd: Dzsáó Dzsó)  teamestere is, aki bemutatja a kínálatot, mesél az ősi teafák, teacserjék történetéről, felmelegített edénybe önti a mindig szigorúan 85 Celsius fokra melegített vizet (ami sosem lehet közönséges csapvíz), tejet, cukrot természetesen nem szolgál fel, azt viszont örömmel veszi, ha megkérdezik, melyik tea honnét, mely vidékről, milyen magasságból, milyen területről ered. 

A Lounge az elegáns délutáni teázási időben igazi teamenüvel is szolgál, ahonnét a következő teák közül lehet válogatni: Van például koffeinmentes Nap tea, és akkor persze erre rímelve Hold tea is (naná, hogy ez utóbbi is koffeinmentes, ráadásul magyar válogatás), de van többféle organikus tea is a választékban, a kínai fehér közülük például nagyon izgalmas választás, de a japán zöld tea, vagy más, vulkanikus területről, kézzel szedett teák szintén  isteniek.

A kínaiak szerint különben, meséli a teamester - miközben ugyanabból a 4-5 gr-nyi levélből önt a kiürült csészékbe újra és újra teát -, 3 csésze tea elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy érezzük a tea hatását. Ja, és ő mondja el azt is,  hogy a leveles tea és a filteres tea közt kb. annyi a különbség, mintha kézműves bort kóstolnánk, majd utána kannás borból töltenénk a pohárba: ki-ki döntse el, a kannás bor vajon a kézzel szedett leveles teára, vagy a gépi szedésű filteresre tett utalás?

Forrás: Vendég & Hotel


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.