Te milyen teát szeretsz?

A teamester a The Ritz-Carltonban a teaszeánsz keretében elárulja, mi most a trend.

Az ötcsillagos, belvárosi The Ritz-Carlton Budapest elegáns Kupola Lounge területén beerősít a téli és a koratavaszi időszakban: sorra olyan programokat szervez, amivel nemcsak vendégeit, hanem az utcáról is közönséget csal be abban a "holt" időszakban, amikor másképp nemigen térne be hozzájuk bárki: délután 15-18 óra között. Többek közt ekkor várja a vendégeket a Zhao Zhou (ejtsd: Dzsáó Dzsó)  teamestere is, aki bemutatja a kínálatot, mesél az ősi teafák, teacserjék történetéről, felmelegített edénybe önti a mindig szigorúan 85 Celsius fokra melegített vizet (ami sosem lehet közönséges csapvíz), tejet, cukrot természetesen nem szolgál fel, azt viszont örömmel veszi, ha megkérdezik, melyik tea honnét, mely vidékről, milyen magasságból, milyen területről ered. 

A Lounge az elegáns délutáni teázási időben igazi teamenüvel is szolgál, ahonnét a következő teák közül lehet válogatni: Van például koffeinmentes Nap tea, és akkor persze erre rímelve Hold tea is (naná, hogy ez utóbbi is koffeinmentes, ráadásul magyar válogatás), de van többféle organikus tea is a választékban, a kínai fehér közülük például nagyon izgalmas választás, de a japán zöld tea, vagy más, vulkanikus területről, kézzel szedett teák szintén  isteniek.

A kínaiak szerint különben, meséli a teamester - miközben ugyanabból a 4-5 gr-nyi levélből önt a kiürült csészékbe újra és újra teát -, 3 csésze tea elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy érezzük a tea hatását. Ja, és ő mondja el azt is,  hogy a leveles tea és a filteres tea közt kb. annyi a különbség, mintha kézműves bort kóstolnánk, majd utána kannás borból töltenénk a pohárba: ki-ki döntse el, a kannás bor vajon a kézzel szedett leveles teára, vagy a gépi szedésű filteresre tett utalás?

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.