Te milyen teát szeretsz?

A teamester a The Ritz-Carltonban a teaszeánsz keretében elárulja, mi most a trend.

Az ötcsillagos, belvárosi The Ritz-Carlton Budapest elegáns Kupola Lounge területén beerősít a téli és a koratavaszi időszakban: sorra olyan programokat szervez, amivel nemcsak vendégeit, hanem az utcáról is közönséget csal be abban a "holt" időszakban, amikor másképp nemigen térne be hozzájuk bárki: délután 15-18 óra között. Többek közt ekkor várja a vendégeket a Zhao Zhou (ejtsd: Dzsáó Dzsó)  teamestere is, aki bemutatja a kínálatot, mesél az ősi teafák, teacserjék történetéről, felmelegített edénybe önti a mindig szigorúan 85 Celsius fokra melegített vizet (ami sosem lehet közönséges csapvíz), tejet, cukrot természetesen nem szolgál fel, azt viszont örömmel veszi, ha megkérdezik, melyik tea honnét, mely vidékről, milyen magasságból, milyen területről ered. 

A Lounge az elegáns délutáni teázási időben igazi teamenüvel is szolgál, ahonnét a következő teák közül lehet válogatni: Van például koffeinmentes Nap tea, és akkor persze erre rímelve Hold tea is (naná, hogy ez utóbbi is koffeinmentes, ráadásul magyar válogatás), de van többféle organikus tea is a választékban, a kínai fehér közülük például nagyon izgalmas választás, de a japán zöld tea, vagy más, vulkanikus területről, kézzel szedett teák szintén  isteniek.

A kínaiak szerint különben, meséli a teamester - miközben ugyanabból a 4-5 gr-nyi levélből önt a kiürült csészékbe újra és újra teát -, 3 csésze tea elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy érezzük a tea hatását. Ja, és ő mondja el azt is,  hogy a leveles tea és a filteres tea közt kb. annyi a különbség, mintha kézműves bort kóstolnánk, majd utána kannás borból töltenénk a pohárba: ki-ki döntse el, a kannás bor vajon a kézzel szedett leveles teára, vagy a gépi szedésű filteresre tett utalás?

Forrás: Vendég & Hotel


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett Dani García - az Alelí fantasztikus ízeket kínál, páratlan a kínálata a hazai éttermi palettán.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.