Tibi bácsi, a csülök meg a sörhegyek

Különleges sörök, literes korsók, csülök, perec és retro zene várja a jövő héten megrendezésre kerülő Oktoberfest látogatóit. Dévényi Tibi bácsi és Csepregi Éva is várják már a fesztivált, mindketten mást kedvelnek benne.

Többezer négyzetméteres területen, a Városligeti Műjégpályán kerül megrendezésre október 9-től a II. Oktoberfest Budapest. A fesztiválon a százféle sörkülönlegesség és finom ételek mellett hazánk legnagyobb retro együttesei is fellépnek. Köztük Geszti Péter és a Gringo Sztár, Fenyő Miklós, a Beatrice, Dévényi Tibor és Csepregi Éva is. Tibi bácsi és a Neoton énekesnője már nagyon készülnek a rendezvényre, hiszen mindketten jártak már Münchenben az eredeti Oktoberfesten, és tudják hogy milyen különleges élmény vár rájuk a műjégpályán.

"Münchenben voltam már az Oktoberfesten, emlékszem hónapokkal előtte kellett jegyet foglalnunk. Csodáltam a pincérlányokat, akik egyszerre húsz literes korsót vittek ki az asztalokhoz, nagyon jó bőrben voltak. Amúgy is a masszív lányokat szeretem, szóval ha most lennék fiatal, biztos hogy már azért kimennék, hogy nézegessem őket. Kíváncsian várom a budapesti Oktoberfestet is, szerintem itt is lesz pár szemrevaló menyecske, bár engem már a sör jobban izgat" - mondta Dévényi Tibi bácsi.

"A sört nagyon szeretem, csak félek tőle egy kicsit. Egy énekes nem ihat sok hideg alkoholt, de ennek ellenére azért szoktam, tulajdonképpen ez a kedvenc italom. Az Oktoberfestről a sörön kívül a csülök és a perec jut eszembe, bízom benne hogy a magyar fesztiválon is találok majd finomságokat. Jópofa kezdeményezés szerintem, hogy itt a ligetben egy ilyen szép környezetben is megrendezik, főleg hogy én is fellépek majd" - mosolygott Csepregi Éva.

Hazánk kézműves sörfőzdéi és nemzetközi sörmanufaktúrái mellett megtalálható lesz a ‘Budapest Utca’, a főváros kedvelt szórakozóhelyeivel, pubjaival, street food éttermeivel. A ’Világkonyhában’ nemzetközi ételek mellett a látogatók megkóstolhatják az egzotikus országok söreit, és sörből készült ételeit is, így Tibi bácsi és Csepregi Éva is megtalálják majd a kedvenceiket. A München, Párizs, New York és Sydney után 2014-ben Budapesten is megrendezésre kerülő Oktoberfest minden napján játszó nagy retro sztárok mellett ráadásul a ’Kultúra Főutcáján’ találkozhatnak hazánk népszerű színházaival, társulataival is.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.