Tízezreket vonzott a bor Egerbe

A XXII. Egri Bikavér Ünnep a város legnagyobb rendezvénye ebben az évben is tízezreket vonzott. 

Az évek során az Egri Bikavér Ünnep több lett egy borgasztronómiai fesztiválnál: baráti társaságok, rég nem látott ismerősök találkozóhelye, családok minden évre tervezett egyik fő nyári programja lett, az Egerbe látogató turisták fontos célpontjává vált. A város ebben a négy napban nem csupán az Érsekkert környékén pezseg kora estétől, a Dobó téren, a várban, a sétálóutcákon és számos helyen is érződik, a fesztiválozók élvezik a hevesi megyeszékhely remek adottságait. A XXII. Egri Bikavér Ünnepre – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is nagyon sokan látogattak el, a poháreladásokból, a borászok és az éttermek forgalmából arra lehet következtetni, hogy a négy nap során a rendezvény elérte a 42-45 ezres látogatószámot – értékelte a fesztivált Tarsoly József főszervező. Eger Város Hegybírója külön kiemelte: egyre több külföldi turista jön a városba külön a borünnep miatt – egyebek közt Kanadából, Finnországból, Csehországból, Lengyelországból is jöttek fesztiválozók –, amely azért is fontos, mert így az egri szőlészek és borászok, illetve a borvidék általuk is ismertebb lehet az országhatárokon túl.


Az Egri Bikavér Ünnep a helyi borászok és szőlészek számára azért is kiemelt esemény, mert itt jelentik be, kik lettek az előző év legjobb szőlő- és bortermelői. Kiderült: Tóth Ferenc pincészete kapta a 2017. év Egri Szőlőtermelője díjat, a 2017. év Egri Bortermelője díjat pedig az Orsolya Pince, azaz Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán nyerte. Az év Borgasztronómusa elismerést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség éttermi alelnöke, Barabás Zoltán vehette át. Az idei borünnep legjobb Egri Bikavére a St. Andrea Pincészet Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2015-ös évjárata lett.

A fesztivál egyik jeles eseménye volt, hogy 2012. után ismét új tagokkal bővülhetett az Egri Bikavér Lovagrend. A szombati ünnepélyes szertartáson dr. Lőrinc György borász, Tamás Zoltán szállodaigazgató és Tarsoly József, Eger Város Hegybírója tette le az esküt és került be az illusztris társaságba.


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.