Tízezreket vonzott a bor Egerbe

A XXII. Egri Bikavér Ünnep a város legnagyobb rendezvénye ebben az évben is tízezreket vonzott. 

Az évek során az Egri Bikavér Ünnep több lett egy borgasztronómiai fesztiválnál: baráti társaságok, rég nem látott ismerősök találkozóhelye, családok minden évre tervezett egyik fő nyári programja lett, az Egerbe látogató turisták fontos célpontjává vált. A város ebben a négy napban nem csupán az Érsekkert környékén pezseg kora estétől, a Dobó téren, a várban, a sétálóutcákon és számos helyen is érződik, a fesztiválozók élvezik a hevesi megyeszékhely remek adottságait. A XXII. Egri Bikavér Ünnepre – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is nagyon sokan látogattak el, a poháreladásokból, a borászok és az éttermek forgalmából arra lehet következtetni, hogy a négy nap során a rendezvény elérte a 42-45 ezres látogatószámot – értékelte a fesztivált Tarsoly József főszervező. Eger Város Hegybírója külön kiemelte: egyre több külföldi turista jön a városba külön a borünnep miatt – egyebek közt Kanadából, Finnországból, Csehországból, Lengyelországból is jöttek fesztiválozók –, amely azért is fontos, mert így az egri szőlészek és borászok, illetve a borvidék általuk is ismertebb lehet az országhatárokon túl.


Az Egri Bikavér Ünnep a helyi borászok és szőlészek számára azért is kiemelt esemény, mert itt jelentik be, kik lettek az előző év legjobb szőlő- és bortermelői. Kiderült: Tóth Ferenc pincészete kapta a 2017. év Egri Szőlőtermelője díjat, a 2017. év Egri Bortermelője díjat pedig az Orsolya Pince, azaz Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán nyerte. Az év Borgasztronómusa elismerést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség éttermi alelnöke, Barabás Zoltán vehette át. Az idei borünnep legjobb Egri Bikavére a St. Andrea Pincészet Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2015-ös évjárata lett.

A fesztivál egyik jeles eseménye volt, hogy 2012. után ismét új tagokkal bővülhetett az Egri Bikavér Lovagrend. A szombati ünnepélyes szertartáson dr. Lőrinc György borász, Tamás Zoltán szállodaigazgató és Tarsoly József, Eger Város Hegybírója tette le az esküt és került be az illusztris társaságba.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.