Több éremmel tért haza a magyar csapat az erfurti szakácsolimpiáról

Első nemzetközi szereplésén máris aranyérmet szerzett a Romantik Hotel Kis Helikon csapata az erfurti szakácsolimpián, ahol egyébként a többi magyar csapat is szép sikereket ért el.

Ötvenhárom nemzet közel 1600 séfje versengett a nemrégen Erfurtban véget ért 22. IKA Szakácsolimpián, amelyen Magyarországot a Nemzeti Válogatott és öt regionális csapat , valamint egyéni versenyzők képviselték. A regionális csapatok versenyében a verseny négy napja alatt közel húsz nemzet 62 csapata vett részt. A magyarországi öt regionális csapat eredményei magukért beszélnek: egy ezüstérmet, három bronzérmet és egy Diplomát kaptak versenymunkáikért a szigorú zsűritől. A Romantik Hotel Kis Helikon csapata nagy kitüntetésnek tartja a szépen csillogó bronzérmet, hiszen ez volt első nemzetközi szereplésük. A csapat tagjai minden erejüket és idejüket feláldozták, hogy a versenyen sikeresen szerepelhessenek, így az eredmény nem maradt el. Ez a siker nem jöhetett volna létre egyik fő támogató, a Romantik Hotel Kis Helikon nélkül , melynek vezetői a szakma szeretetét és a hivatás tiszteletét mindennél fontosabbnak tartják. A legszebb példája az összefogásnak az, hogy minden csapattag és segítő - akik elhivatottságukban a munkát és a támogatás nem patikamérlegen mérték - mindent megtettek az eredmények eléréséért. És akik mindezért dolgoztak, a csapattagok: Kalla K. Richárd, Ács István, Kundal Zoltán, Horváth Zsolt - séfek, Göldner Tiborné – cukrász. Felkészítő trénerek: Nemeskövi Dénes és Gálos István Olimpiai Aranyérmes mesterséfek. Csapat koordinátor: Miklós Beatrix

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.