Több éremmel tért haza a magyar csapat az erfurti szakácsolimpiáról

Első nemzetközi szereplésén máris aranyérmet szerzett a Romantik Hotel Kis Helikon csapata az erfurti szakácsolimpián, ahol egyébként a többi magyar csapat is szép sikereket ért el.

Ötvenhárom nemzet közel 1600 séfje versengett a nemrégen Erfurtban véget ért 22. IKA Szakácsolimpián, amelyen Magyarországot a Nemzeti Válogatott és öt regionális csapat , valamint egyéni versenyzők képviselték. A regionális csapatok versenyében a verseny négy napja alatt közel húsz nemzet 62 csapata vett részt. A magyarországi öt regionális csapat eredményei magukért beszélnek: egy ezüstérmet, három bronzérmet és egy Diplomát kaptak versenymunkáikért a szigorú zsűritől. A Romantik Hotel Kis Helikon csapata nagy kitüntetésnek tartja a szépen csillogó bronzérmet, hiszen ez volt első nemzetközi szereplésük. A csapat tagjai minden erejüket és idejüket feláldozták, hogy a versenyen sikeresen szerepelhessenek, így az eredmény nem maradt el. Ez a siker nem jöhetett volna létre egyik fő támogató, a Romantik Hotel Kis Helikon nélkül , melynek vezetői a szakma szeretetét és a hivatás tiszteletét mindennél fontosabbnak tartják. A legszebb példája az összefogásnak az, hogy minden csapattag és segítő - akik elhivatottságukban a munkát és a támogatás nem patikamérlegen mérték - mindent megtettek az eredmények eléréséért. És akik mindezért dolgoztak, a csapattagok: Kalla K. Richárd, Ács István, Kundal Zoltán, Horváth Zsolt - séfek, Göldner Tiborné – cukrász. Felkészítő trénerek: Nemeskövi Dénes és Gálos István Olimpiai Aranyérmes mesterséfek. Csapat koordinátor: Miklós Beatrix

Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.