Több éremmel tért haza a magyar csapat az erfurti szakácsolimpiáról

Első nemzetközi szereplésén máris aranyérmet szerzett a Romantik Hotel Kis Helikon csapata az erfurti szakácsolimpián, ahol egyébként a többi magyar csapat is szép sikereket ért el.

Ötvenhárom nemzet közel 1600 séfje versengett a nemrégen Erfurtban véget ért 22. IKA Szakácsolimpián, amelyen Magyarországot a Nemzeti Válogatott és öt regionális csapat , valamint egyéni versenyzők képviselték. A regionális csapatok versenyében a verseny négy napja alatt közel húsz nemzet 62 csapata vett részt. A magyarországi öt regionális csapat eredményei magukért beszélnek: egy ezüstérmet, három bronzérmet és egy Diplomát kaptak versenymunkáikért a szigorú zsűritől. A Romantik Hotel Kis Helikon csapata nagy kitüntetésnek tartja a szépen csillogó bronzérmet, hiszen ez volt első nemzetközi szereplésük. A csapat tagjai minden erejüket és idejüket feláldozták, hogy a versenyen sikeresen szerepelhessenek, így az eredmény nem maradt el. Ez a siker nem jöhetett volna létre egyik fő támogató, a Romantik Hotel Kis Helikon nélkül , melynek vezetői a szakma szeretetét és a hivatás tiszteletét mindennél fontosabbnak tartják. A legszebb példája az összefogásnak az, hogy minden csapattag és segítő - akik elhivatottságukban a munkát és a támogatás nem patikamérlegen mérték - mindent megtettek az eredmények eléréséért. És akik mindezért dolgoztak, a csapattagok: Kalla K. Richárd, Ács István, Kundal Zoltán, Horváth Zsolt - séfek, Göldner Tiborné – cukrász. Felkészítő trénerek: Nemeskövi Dénes és Gálos István Olimpiai Aranyérmes mesterséfek. Csapat koordinátor: Miklós Beatrix

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.