Top 10 étterem az északi és a déli parton

A hiánypótló gasztronómiai útikalauz, mely a nyári dupla szám mellékleteként jelent meg, mintegy 336 helyet, köztük éttermeket, strandbüféket, borászatokat, cukrászdákat, piacokat mutat be a Balaton és a Velencei-tó körül. Ezúttal az éttermek toplistáját mutatjuk be.

Idén már annyi jó konyhát azonosítottunk a tó körül, hogy könnyedén alkottunk külön top tízes listát az északi és déli part éttermeiből - írja Laky Zoltán szerkesztő bevezetőjében. A kiadvány felhívja a figyelmet arra is, hogy a déli part gasztronómiája is meglepő fejlődésnek indult az utóbb időben. Lassan felébred Csipkerózsika-álmából a déli part is – itt sokáig a Kistücsök volt a fény az éjszakában, de már a sokáig alvó óriás Siófok is kínál kiváló éttermeket, miközben tovább ragyognak észak csillagai is a balatonfüredi Bistro Sparhelttől a köveskáli Kővirágig - állítják a szerkesztők. Nézzük tehát kiket ajánl a Magyar Konyha egy balatoni gasztronómiai klikapcsolódáshoz!

 

 

Top 10 étterem az északi parton

  1. Bistro Sparhelt, Balatonfüred
  2. Chianti étterem, Veszprém
  3. Villa Medici, Veszprém
  4. Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy
  5. Pura Vida, Tapolca Söptei Pincészet és Étterem,Csopak
  6. Márga Bisztró, Csopak
  7. Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál
  8. Baricska Csárda, Balatonfüred
  9. Miakő Étterem és Borház, Köveskál

 

Top 10 étterem a déli parton

  1. Kistücsök étterem, Balatonszemes
  2. Kristinus Gasztro Műhely, Kétely
  3. Chateau Visz, Visz
  4. Mandara Café et Lounge, Siófok
  5. Spoon Il Mercato, Balatonakarattya
  6. Hubertus-Hof, Balatonfenyves
  7. Rozmaring Kiskert, Siófok-Balatonszéplak
  8. Majthényi Présház, Balatonlelle
  9. Gianpierro's, Balatonboglár
  10. János Vendéglő, Siófok-Szabadifürdő

Forrás: Vendég&Hotel Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.