Top 10 étterem az északi és a déli parton

A hiánypótló gasztronómiai útikalauz, mely a nyári dupla szám mellékleteként jelent meg, mintegy 336 helyet, köztük éttermeket, strandbüféket, borászatokat, cukrászdákat, piacokat mutat be a Balaton és a Velencei-tó körül. Ezúttal az éttermek toplistáját mutatjuk be.

Idén már annyi jó konyhát azonosítottunk a tó körül, hogy könnyedén alkottunk külön top tízes listát az északi és déli part éttermeiből - írja Laky Zoltán szerkesztő bevezetőjében. A kiadvány felhívja a figyelmet arra is, hogy a déli part gasztronómiája is meglepő fejlődésnek indult az utóbb időben. Lassan felébred Csipkerózsika-álmából a déli part is – itt sokáig a Kistücsök volt a fény az éjszakában, de már a sokáig alvó óriás Siófok is kínál kiváló éttermeket, miközben tovább ragyognak észak csillagai is a balatonfüredi Bistro Sparhelttől a köveskáli Kővirágig - állítják a szerkesztők. Nézzük tehát kiket ajánl a Magyar Konyha egy balatoni gasztronómiai klikapcsolódáshoz!

 

 

Top 10 étterem az északi parton

  1. Bistro Sparhelt, Balatonfüred
  2. Chianti étterem, Veszprém
  3. Villa Medici, Veszprém
  4. Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy
  5. Pura Vida, Tapolca Söptei Pincészet és Étterem,Csopak
  6. Márga Bisztró, Csopak
  7. Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál
  8. Baricska Csárda, Balatonfüred
  9. Miakő Étterem és Borház, Köveskál

 

Top 10 étterem a déli parton

  1. Kistücsök étterem, Balatonszemes
  2. Kristinus Gasztro Műhely, Kétely
  3. Chateau Visz, Visz
  4. Mandara Café et Lounge, Siófok
  5. Spoon Il Mercato, Balatonakarattya
  6. Hubertus-Hof, Balatonfenyves
  7. Rozmaring Kiskert, Siófok-Balatonszéplak
  8. Majthényi Présház, Balatonlelle
  9. Gianpierro's, Balatonboglár
  10. János Vendéglő, Siófok-Szabadifürdő

Forrás: Vendég&Hotel Online


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?