Top 10 étterem az északi és a déli parton

A hiánypótló gasztronómiai útikalauz, mely a nyári dupla szám mellékleteként jelent meg, mintegy 336 helyet, köztük éttermeket, strandbüféket, borászatokat, cukrászdákat, piacokat mutat be a Balaton és a Velencei-tó körül. Ezúttal az éttermek toplistáját mutatjuk be.

Idén már annyi jó konyhát azonosítottunk a tó körül, hogy könnyedén alkottunk külön top tízes listát az északi és déli part éttermeiből - írja Laky Zoltán szerkesztő bevezetőjében. A kiadvány felhívja a figyelmet arra is, hogy a déli part gasztronómiája is meglepő fejlődésnek indult az utóbb időben. Lassan felébred Csipkerózsika-álmából a déli part is – itt sokáig a Kistücsök volt a fény az éjszakában, de már a sokáig alvó óriás Siófok is kínál kiváló éttermeket, miközben tovább ragyognak észak csillagai is a balatonfüredi Bistro Sparhelttől a köveskáli Kővirágig - állítják a szerkesztők. Nézzük tehát kiket ajánl a Magyar Konyha egy balatoni gasztronómiai klikapcsolódáshoz!

 

 

Top 10 étterem az északi parton

  1. Bistro Sparhelt, Balatonfüred
  2. Chianti étterem, Veszprém
  3. Villa Medici, Veszprém
  4. Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy
  5. Pura Vida, Tapolca Söptei Pincészet és Étterem,Csopak
  6. Márga Bisztró, Csopak
  7. Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál
  8. Baricska Csárda, Balatonfüred
  9. Miakő Étterem és Borház, Köveskál

 

Top 10 étterem a déli parton

  1. Kistücsök étterem, Balatonszemes
  2. Kristinus Gasztro Műhely, Kétely
  3. Chateau Visz, Visz
  4. Mandara Café et Lounge, Siófok
  5. Spoon Il Mercato, Balatonakarattya
  6. Hubertus-Hof, Balatonfenyves
  7. Rozmaring Kiskert, Siófok-Balatonszéplak
  8. Majthényi Présház, Balatonlelle
  9. Gianpierro's, Balatonboglár
  10. János Vendéglő, Siófok-Szabadifürdő

Forrás: Vendég&Hotel Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.