Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészésben hazai tulajdonú Roastar Zrt.., amelynek célközönsége a nagykereskedők, irodaházak és a HoReCa szektor vállalatai.

Az ünnepélyes megnyitón a Röast Coffee néven nyitott üzlet vezetője, Nagy-György Zoltán társaságában Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője vágta át a megnyitást jelképező szalagot.

Forrás:  Röast Coffee
Forrás: Röast Coffee

Mint a megnyitó alkalmával elmondták, az új márka helyszíneként azért döntött Budaörs mellett a Röast csapata, mivel a cég már meglévő, Polgárdiban található telephelye és Budapest között ideális lokáció.

Az új üzem és oktatóstúdió egyik különlegességét

a Magyarországon található egyetlen Stronghold S9X pörkölőgép adja. Ez az intelligens berendezés egyenletes pörkölést tesz lehetővé, ráadásul a működése környezetbarát és hatékony energiafelhasználású. 

A megnyitó alkalmával még elhangzott, 

olyan szakmai tapasztalat áll rendelkezésünkre itt a Röast Coffee csapaton belül, ami Magyarországon párját ritkítja, és ezt szeretnénk átadni és hazánkban hasznosítani. A fő célunk, hogy ennek révén a hazai prémium és specialtykávé-piac meghatározó kereskedői legyünk, utána pedig nemzetközi területen is öregbítsük Magyarország jó hírét

– emelte ki Nagy-György Zoltán elnök-vezérigazgató. 

A Röast Coffee csapat az új üzemben elsődlegesen

specialty és non-specialty kávékat, white label termékfejlesztést, bérpörkölést valamint oktatást kínál.

A közeljövőben a B2B partnerek számára több nyílt napot is tartanak majd, és még ebben az évben elindítják webshopukat is.

A budaörsi telephely egyedi dizájnját, illetve magának a márkának az arculatát egy fiatal magyar csapat alkotta meg, a Studio VAN.

 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.