Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészésben hazai tulajdonú Roastar Zrt.., amelynek célközönsége a nagykereskedők, irodaházak és a HoReCa szektor vállalatai.

Az ünnepélyes megnyitón a Röast Coffee néven nyitott üzlet vezetője, Nagy-György Zoltán társaságában Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője vágta át a megnyitást jelképező szalagot.

Forrás:  Röast Coffee
Forrás: Röast Coffee

Mint a megnyitó alkalmával elmondták, az új márka helyszíneként azért döntött Budaörs mellett a Röast csapata, mivel a cég már meglévő, Polgárdiban található telephelye és Budapest között ideális lokáció.

Az új üzem és oktatóstúdió egyik különlegességét

a Magyarországon található egyetlen Stronghold S9X pörkölőgép adja. Ez az intelligens berendezés egyenletes pörkölést tesz lehetővé, ráadásul a működése környezetbarát és hatékony energiafelhasználású. 

A megnyitó alkalmával még elhangzott, 

olyan szakmai tapasztalat áll rendelkezésünkre itt a Röast Coffee csapaton belül, ami Magyarországon párját ritkítja, és ezt szeretnénk átadni és hazánkban hasznosítani. A fő célunk, hogy ennek révén a hazai prémium és specialtykávé-piac meghatározó kereskedői legyünk, utána pedig nemzetközi területen is öregbítsük Magyarország jó hírét

– emelte ki Nagy-György Zoltán elnök-vezérigazgató. 

A Röast Coffee csapat az új üzemben elsődlegesen

specialty és non-specialty kávékat, white label termékfejlesztést, bérpörkölést valamint oktatást kínál.

A közeljövőben a B2B partnerek számára több nyílt napot is tartanak majd, és még ebben az évben elindítják webshopukat is.

A budaörsi telephely egyedi dizájnját, illetve magának a márkának az arculatát egy fiatal magyar csapat alkotta meg, a Studio VAN.

 

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.