Új elnök a Borút Egyesület élén

A Villány-Siklósi Borút Egyesület 2019. május 30-án közgyűlést tartott Villányban, ahol többek között új elnökséget választott a Borút Egyesület élére.

A rég nem látott létszámban jelen levő tagok nagy többséggel, a szavazatok mintegy 85 százalékával voksoltak az elnökségi tisztújítás mellett. Az új elnök Kovács Boglárka Dóra, a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. marketing vezetője lett, míg alelnöknek Ipacs Szabó Istvánt választották meg. Elnökségi tagoknak Bock Józsefet, Gere Viktóriát és Gere Attilát választotta meg a tagság. 

A Villányi borvidék bormarketing és borturisztikai tevékenységének összehangolt és pénzügyileg megalapozott működtetése, valamint a borvidéki összefogás jegyében rendelkezésre álló források leghatékonyabb kihasználása érdekében, az egyébként adminisztratív hibák miatt kötelezően összehívott közgyűlésen a tagság új irányvonalak mellett kötelezte el magát.

A tavaly őszi közgyűlésen megválasztott borúti vezetés munkájának megítélésében nem segített, hogy a beszámolókat nem kapta meg időben a tagság és a belső tájékoztató hírlevelek tekintetében is jelentős elmaradásokat tapasztaltak.

A tagság hiányolta az aktívabb pályázati tevékenységet, a külső források felkutatását és integrálását, az ígért borvidéki turisztikai programcsomagok kialakítását, valamint kifogásolta a borúti iroda kiszámíthatatlan nyitvatartását, a közösségi információs források nem kellő frissítését. Az elégedetlenségnek tudhatjuk be, hogy a szokásosnál sokkal többen vettek részt a közgyűlésen és aktívabban vettek részt a szakmai vitában.

A Villányi borvidék összehangolt borturisztikai és bormarketing tevékenysége közös érdekünk, ennek érdekében a kisebb szolgáltatók ugyanúgy részt vesznek az egyesület eredményesebb működtetésében, mint a meghatározó borturisztikai szolgáltatók.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület új vezetése továbbra is elkötelezett a minőségi bor, vendéglátás és szolgáltatások iránt, ahol elengedhetetlen az összefogás, a közös gondolkodás, az együttműködés és a közösség céljainak előtérbe helyezése.

Ahogy eddig, ezután is ennek jegyében kívánunk tevékenykedni, fokozva a hatékonyságot, és növelve a Villányba érkező borturisták számát, az itt eltöltött vendégéjszakák számát, megsokszorozva a pályázati forrásokat és ösztönözve az együttműködéseket hazai és külföldi partnereinkkel.

Az egyesület továbbra is nyitott minden jelenlegi és leendő tagja felé, nem a széthúzás, nem az egyéni érdekek vezérlik munkánkat, hanem épp az összefogás megerősítése, közös célok mentén tevékenykedni a borvidék sikeréért.

Forrás: Store Insider


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.