Új elnök a Borút Egyesület élén

A Villány-Siklósi Borút Egyesület 2019. május 30-án közgyűlést tartott Villányban, ahol többek között új elnökséget választott a Borút Egyesület élére.

A rég nem látott létszámban jelen levő tagok nagy többséggel, a szavazatok mintegy 85 százalékával voksoltak az elnökségi tisztújítás mellett. Az új elnök Kovács Boglárka Dóra, a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. marketing vezetője lett, míg alelnöknek Ipacs Szabó Istvánt választották meg. Elnökségi tagoknak Bock Józsefet, Gere Viktóriát és Gere Attilát választotta meg a tagság. 

A Villányi borvidék bormarketing és borturisztikai tevékenységének összehangolt és pénzügyileg megalapozott működtetése, valamint a borvidéki összefogás jegyében rendelkezésre álló források leghatékonyabb kihasználása érdekében, az egyébként adminisztratív hibák miatt kötelezően összehívott közgyűlésen a tagság új irányvonalak mellett kötelezte el magát.

A tavaly őszi közgyűlésen megválasztott borúti vezetés munkájának megítélésében nem segített, hogy a beszámolókat nem kapta meg időben a tagság és a belső tájékoztató hírlevelek tekintetében is jelentős elmaradásokat tapasztaltak.

A tagság hiányolta az aktívabb pályázati tevékenységet, a külső források felkutatását és integrálását, az ígért borvidéki turisztikai programcsomagok kialakítását, valamint kifogásolta a borúti iroda kiszámíthatatlan nyitvatartását, a közösségi információs források nem kellő frissítését. Az elégedetlenségnek tudhatjuk be, hogy a szokásosnál sokkal többen vettek részt a közgyűlésen és aktívabban vettek részt a szakmai vitában.

A Villányi borvidék összehangolt borturisztikai és bormarketing tevékenysége közös érdekünk, ennek érdekében a kisebb szolgáltatók ugyanúgy részt vesznek az egyesület eredményesebb működtetésében, mint a meghatározó borturisztikai szolgáltatók.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület új vezetése továbbra is elkötelezett a minőségi bor, vendéglátás és szolgáltatások iránt, ahol elengedhetetlen az összefogás, a közös gondolkodás, az együttműködés és a közösség céljainak előtérbe helyezése.

Ahogy eddig, ezután is ennek jegyében kívánunk tevékenykedni, fokozva a hatékonyságot, és növelve a Villányba érkező borturisták számát, az itt eltöltött vendégéjszakák számát, megsokszorozva a pályázati forrásokat és ösztönözve az együttműködéseket hazai és külföldi partnereinkkel.

Az egyesület továbbra is nyitott minden jelenlegi és leendő tagja felé, nem a széthúzás, nem az egyéni érdekek vezérlik munkánkat, hanem épp az összefogás megerősítése, közös célok mentén tevékenykedni a borvidék sikeréért.

Forrás: Store Insider


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.