Új fióka a fészekben

Csodás helyen, Budapest érintetlen Duna-partján kapott helyet a legfiatalabb családtag. A múlt században fénykorukat élő csónakházak visszanyerik régi bájukat és amellett, hogy a vízisport szerelmesei újra birtokba vehetik ezeket az épületeket, megnyílik délpest és az agglomeráció új étterme és rendezvényközpontja. A sorban harmadik csónakház épületét két részre osztották: a Duna felőli oldalon a VakVarjú legújabb tagja, míg a Vízisport utca felőli oldalon a rendezvényterem, a Dunai CsónakHáz kapott helyet. A két létesítmény egymástól függetlenül üzemel és várja a VakVarjú éttermek szerelmeseit és a rendezvények vendégeit Pesterzsébeten.

Az étterem közvetlenül a Duna parton elhelyezkedő teraszán élvezhetik a vendégek a nyári napsütést és a hamisítatlan VakVarjú hangulatot.

„Csodálatos látni, hogy mennyi ember kötődik érzelmileg Pesterzsébethez. Hisszük, hogy vakvarjús filozófiánkkal, az otthonos, kedves és bohém miliővel, illetve a magyar gasztronómia kitűnő fogásaival a kerület és a környező települések kedvelt éttermévé válunk ebben a romantikus, Duna parti környezetben. Büszkék vagyunk arra, hogy a VakVarjú éttermekben mindenkit törzsvendégként köszönthetünk, akkor is, ha évente egyszer vagy havonta kétszer érkezik hozzánk. Szeretnénk részesei lenni az alkalomnak: amikor egy család, baráti társaság, régi ismerősök az asztal köré gyűlnek, és jókat beszélgethetnek a szeretteikkel, elfelejthetik mindennapi gondjainkat és felüdíthetik a lelküket is.” – nyilatkozta Semsei Rudolf, a VakVarjú éttermek tulajdonosa.

Egy hely, ahol a Vendég mindig otthon érezheti magát. Legyen szó üzleti ebédről, baráti találkozóról vagy a gyerekekkel elköltött vasárnapi ebédről. „Négy gyermekes családapaként fontosnak tartom, hogy éttermünkben a gyerekeknek kialakított játszósarokkal és hétvégenként pótnagyival várjuk a vendégeket.” – mondta Semsei Rudolf.

A kellemes hangulathoz náluk hozzátartozik az élő zongorajáték esténként. Látványkonyhájukban lávakövön sütött különlegességek várják a vendégeket. Az étterem borkínálatában is az egyediségre törekedtek, elhozták a magyar borrégiók legjobbjait és szemezgettek a nemzetközi kínálat izgalmas tételeiből. „Konyhámban olyan ételek készülnek, amelyek örömet okoznak. Csapatommal minden nap arra törekszünk, hogy friss, szezonális alapanyagokból kiváló ételek kerülhessenek vendégeink tányérjára. A legkedvesebb számomra a magyar konyha és szívesen kísérletezem a klasszikus és a modern magyar ízek kombinációival.” – mondta el Sinka Tamás, a VakVarjú CsónakHáz konyhafőnöke.

Otthonos hangulat, esténként élő zongorajáték, gyermeksarok, kellemes légkör és magyaros ízek egy csipetnyi élménnyel – ezt ígérik a VakVarjú család új éttermében, Pesterzsébeten.

(x)


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.