Új fióka a fészekben

Csodás helyen, Budapest érintetlen Duna-partján kapott helyet a legfiatalabb családtag. A múlt században fénykorukat élő csónakházak visszanyerik régi bájukat és amellett, hogy a vízisport szerelmesei újra birtokba vehetik ezeket az épületeket, megnyílik délpest és az agglomeráció új étterme és rendezvényközpontja. A sorban harmadik csónakház épületét két részre osztották: a Duna felőli oldalon a VakVarjú legújabb tagja, míg a Vízisport utca felőli oldalon a rendezvényterem, a Dunai CsónakHáz kapott helyet. A két létesítmény egymástól függetlenül üzemel és várja a VakVarjú éttermek szerelmeseit és a rendezvények vendégeit Pesterzsébeten.

Az étterem közvetlenül a Duna parton elhelyezkedő teraszán élvezhetik a vendégek a nyári napsütést és a hamisítatlan VakVarjú hangulatot.

„Csodálatos látni, hogy mennyi ember kötődik érzelmileg Pesterzsébethez. Hisszük, hogy vakvarjús filozófiánkkal, az otthonos, kedves és bohém miliővel, illetve a magyar gasztronómia kitűnő fogásaival a kerület és a környező települések kedvelt éttermévé válunk ebben a romantikus, Duna parti környezetben. Büszkék vagyunk arra, hogy a VakVarjú éttermekben mindenkit törzsvendégként köszönthetünk, akkor is, ha évente egyszer vagy havonta kétszer érkezik hozzánk. Szeretnénk részesei lenni az alkalomnak: amikor egy család, baráti társaság, régi ismerősök az asztal köré gyűlnek, és jókat beszélgethetnek a szeretteikkel, elfelejthetik mindennapi gondjainkat és felüdíthetik a lelküket is.” – nyilatkozta Semsei Rudolf, a VakVarjú éttermek tulajdonosa.

Egy hely, ahol a Vendég mindig otthon érezheti magát. Legyen szó üzleti ebédről, baráti találkozóról vagy a gyerekekkel elköltött vasárnapi ebédről. „Négy gyermekes családapaként fontosnak tartom, hogy éttermünkben a gyerekeknek kialakított játszósarokkal és hétvégenként pótnagyival várjuk a vendégeket.” – mondta Semsei Rudolf.

A kellemes hangulathoz náluk hozzátartozik az élő zongorajáték esténként. Látványkonyhájukban lávakövön sütött különlegességek várják a vendégeket. Az étterem borkínálatában is az egyediségre törekedtek, elhozták a magyar borrégiók legjobbjait és szemezgettek a nemzetközi kínálat izgalmas tételeiből. „Konyhámban olyan ételek készülnek, amelyek örömet okoznak. Csapatommal minden nap arra törekszünk, hogy friss, szezonális alapanyagokból kiváló ételek kerülhessenek vendégeink tányérjára. A legkedvesebb számomra a magyar konyha és szívesen kísérletezem a klasszikus és a modern magyar ízek kombinációival.” – mondta el Sinka Tamás, a VakVarjú CsónakHáz konyhafőnöke.

Otthonos hangulat, esténként élő zongorajáték, gyermeksarok, kellemes légkör és magyaros ízek egy csipetnyi élménnyel – ezt ígérik a VakVarjú család új éttermében, Pesterzsébeten.

(x)


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.